.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 07 Απριλίου 2013 23:10

MotoGP 2013, 1ος αγώνας, Qatar

O Lorenzo κερδίζει, o Rossi τους τρελαίνει!

 




Μπορεί ο Lorenzo να κέρδισε άνετα και χωρίς καμία μάχη τον αγώνα, ήταν ο Rossi όμως που ξεκινώντας από την 3η σειρά εκκίνησης και την 7η θέση, έδωσε μάχες με όλους και έφτασε στην 2η θέση τελικά, βγάζοντας στην άκρη ακόμη και τον - πολύ άξιο- Marquez!

Επίθεση από την αρχή


O Lorenzo είχε την Pole Position αλλά στο ζέσταμα ήταν ο Crutchlow που έκανε τον ταχύτερο χρόνο κι έτσι περιμέναμε καλή απόδοση. Ο Lorenzo έφυγε μπροστά, έστριψε πρώτος και τον ακολούθησε ο Pedrosa με τον Dovizioso από κοντά, ενώ ο Marquez φάνηκε να μην ρισκάρει και έμεινε αρκετά πίσω στην αρχή. Ο Rossi επιτίθεται λίγο μετά και περνάει τον Dovizioso για να του ανταποδώσει και αυτός ξανά, αλλά να χάσει την γραμμή του και με αυτήν, πολλές θέσεις. Βρίσκεται πλέον 7ος ενώ μπροστά του το group των αναβατών έχει αρχίσει να κάνει διαφορά. Ο Crutchlow περνάει μπροστά και βρίσκεται στην 4η θέση πίσω από τον Dovi τον οποίο περνάει αμέσως, μαζί με τον Marquez. O Brandl ακολουθεί και ο Rossi είναι ακόμη 7ος ενώ ο Lorenzo έχει ξεχωρίσει ήδη από το group των Pedrosa, Marquez και Crutchlow. Ωστόσο, ο Marquez κάνει ταχύτερους γύρους ενώ λίγο μετά, ο Brandley Smith πέφτει και βγαίνει εκτός αγώνα.
Σχηματίζονται τρία group, με τον Lorenzo να έχει ανοίξει την διαφορά στα 2’’ ενώ πίσω του ακολουθούν οι Pedrosa, Marquez και Crutchlow, και άλλα 2,5’’ πιο πίσω οι Stefan Brandl, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso και Alvaro Bautista – τους οποίους δείχνει να καθυστερεί ο Brandl.

Βάζει το κεφάλι κάτω ο Rossi

Ο Rossi περνάει και έχοντας 15 γύρους μπροστά του, προσπαθεί να πιάσει τον Crutchlow αν και πλέον η διαφορά έχει αυξηθεί στα 3,5’’. Ο Brandl πέφτει από lowsiding και βγαίνει εκτός αγώνα και με 12 γύρους να απομένουν, ο Rossi έχει μαζέψει μέρος της διαφοράς. Ο Pedrosa δέχεται πίεση από τον Marquez, ο Crutchlow καραδοκεί αλλά οι κινήσεις αυτές δίνουν την δυνατότητα στον Rossi να πλησιάσει στο δευτερόλεπτο, και καθώς ο Marquez περνάει τον Pedrosa στην μεγάλη ευθεία του τερματισμού, έρχεται και ο Rossi και κολλάει στο group.

Στον επόμενο γύρο, ο Rossi περνάει τον Crutchlow με τον ίδιο τρόπο και ο Βρετανός χάνει την γραμμή του και φεύγει ευθεία εκτός πίστας, αλλά ξαναμπαίνει από άλλο σημείο και συνεχίζει με διαφορά. Ο Rossi βρίσκεται πλέον 3ος αλλά έχει πολύ δυνατό ρυθμό και κολλάει γρήγορα στην ουρά του Pedrosa για να τον περάσει άνετα, και να επιτεθεί αμέσως μετά στον Marquez, ο οποίος θα υποκύψει και αυτός! Ο Marquez όμως δεν το βάζει κάτω, τον περνάει ξανά στα φρένα στο τέρμα της ευθείας και ο Rossi ανταποδίδει αμέσως, περνώντας τον και βάζοντας κεφάλι για τερματισμό. Τον χωρίζουν 7’’ από τον Lorenzo και μόλις δύο γύροι για να δει την καρό σημαία, και παρά την πίεση του Marquez, ο Rossi οδηγεί σταθερά, ανοίγει ελαφρώς την διαφορά και τερματίζει αυτός 2ος, με τον Marquez να ακολουθεί, τον Pedrosa να βρίσκεται εκτός βάθρου και πίσω του να έρχονται οι Crutchlow, Bautista, Dovizioso, Nicky Hayedn, Espargaro, Ben Spies.

Δυναμική αρχή


Μία πολύ καλή αρχή για την Yamaha που έκανε το 1-2, αλλά και για τον Rossi που έδειξε ότι δεν τον πήραν τα χρόνια. Πολύ καλή αρχή και για την Honda με το 3-4 και τον rookie Marquez να δείχνει ξεκάθαρα τις διαθέσεις του, αλλά και για τον Dovizioso που κράτησε καλές θέσεις για το πρώτο μισό του αγώνα με την νέα του μοτοσυκλέτα. Η χρονιά αναμένεται συγκλονιστική!

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Jorge LORENZO Yamaha Factory Racing 42'39.802
2 Valentino ROSSI Yamaha Factory Racing 5.990
3 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 6.201
4 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 9.473
5 Cal CRUTCHLOW Monster Yamaha Tech 3 18.764
6 Alvaro BAUTISTA GO&FUN Honda Gresini 22.148
7 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team 24.355
8 Nicky HAYDEN Ducati Team 24.920
9 Andrea IANNONE Energy T.I. Pramac Racing 37.124
10 Ben SPIES Ignite Pramac Racing 44.908
11 Aleix ESPARGARO Power Electronics Aspar 49.809
12 Randy DE PUNIET Power Electronics Aspar 56.495
13 Hector BARBERA Avintia Blusens +1'09.599
14 Yonny HERNANDEZ Paul Bird Motorsport +1'10.742
15 Hiroshi AOYAMA Avintia Blusens +1'13.600
16 Claudio CORTI NGM Mobile Forward Racing +1'29.444
17 Michael LAVERTY Paul Bird Motorsport +1'34.341
18 Lukas PESEK Came IodaRacing Project +1'34.683
Not Classified
Colin EDWARDS NGM Mobile Forward Racing 7 Laps
Danilo PETRUCCI Came IodaRacing Project 10 Laps
Stefan BRADL LCR Honda MotoGP 14 Laps
Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 18 Laps
Bryan STARING GO&FUN Honda Gresini 21 Laps
Karel ABRAHAM Cardion AB Motoracing 0 Lap

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 19:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2012, 18ος αγώνας, Valencia MotoGP 2013, 2ος αγώνας, Texas »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon