.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 12:58

MotoGP 2013, 2ος αγώνας, Texas

 

Πρώτη νίκη για Marquez!

 



Έχοντας δείξει τα δόντια του από τα ελεύθερα, τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά αλλά και από το ζέσταμα, ο Marc Marquez παίρνει την πρώτη του νίκη μέσα στην νέα πίστα του Texas! 

Από την αρχή μπροστά

Ο Marquez είχε την pole position και ξεκινούσε πρώτος από το grid, ενώ δίπλα του είχε τους Pedrosa και Lorenzo. Πήρε την εκκίνηση ο Marquez αλλά ήταν ο Pedrosa που προηγήθηκε τελικά μετά την πρώτη αριστερή στροφή, με τον Brandl να μπαίνει σφήνα στιγμιαία. Τα δύο εργοστασιακά Honda φεύγουν μπροστά και με τον Brandl καταπόδας, έρχονται και οι Lorenzo και cruthlow να μπουν στη μάχη. Ο Lorenzo επιτίθεται και περνάει τον Brandl ο οποίος προσπαθεί ξανά και συγκρούονται, αλλά ο Ισπανός μένει μπροστά από τον Γερμανό τελικά. Ο Rossi παρακολουθεί από την 6η θέση και ψάχνει να περάσει αλλά κάπου εκεί τον περνάει ο Barbera και ο Rossi μένει στην ουρά του ψάχνοντας τρόπο να περάσει.

Από νωρίς χωρίζονται οι αναβάτες σε τρία γκρουπ, με τους Pedrosa, Marquez, Lorenzo, Crutchlow και Brandl, Barbera, Rossi, ενώ πιο πίσω βρίσκεται ο Dovizioso. Τα δύο Honda αρχίζουν και κάνουν διαφορά, ο Dovi έχει μαζέψει τον Rossi και ο Crutchlow βγαίνει εκτός πίστας, αλλά επανέρχεται αμέσως για να βρεθεί ξανά στη θέση του, μπροστά από τον Rossi που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Ο Crutchlow περνάει αμέσως τον Barbera και βρίσκεται 5ος ενώ ο Rossi κάνει την προσπάθεια του περνώντας τον Barbera ο οποίος κρατιέται όμως μπροστά του αμέσως μετά. Ο Rossi προσπαθεί και περνάει τελικά τον Barbera με τον Dovi να έχει κολλήσει στην ουρά του Barbera και να προσπαθεί και αυτός πιέζοντας. Τα δύο Honda έχουν απομακρυνθεί μπροστά, ο Marquez πιέζει τον Pedrosa, οι Lorenzo και Brandl έχουν διαφορά μεταξύ τους και δεν απειλούνται από άλλους αναβάτες. Με 15 γύρους να απομένουν όμως, ο Crutchlow κολλάει πάνω στον Brandl και τον πιέζει, αλλά τα βλέμματα είναι συγκεντρωμένα στα δύο Honda, αφού ο Marquez κάνει συνεχώς ταχύτερο γύρο από τον Pedrosa.

Αυξάνονται οι διαφορές

Στον 7ο γύρο από τους 21, η διαφορά του 2ου Marquez από τον Lorenzo βρίσκεται ήδη στα 3 δευτερόλεπτα και ο ρυθμός των δύο πρωτοπόρων είναι σε άλλο επίπεδο. Pedrosa, Marquez, Lorenzo, Brandl, Crutchlow Rossi, Bautista περνάνε την γραμμή του τερματισμού έχοντας ακόμη 13 γύρους μπροστά τους, και ο Crutchlow κάνει την επίθεση και περνάει στην 4η θέση, αφήνοντας πίσω τον Brandl.

Ενώ μπροστά η πίεση του Marquez συνεχίζεται προς τον Pedrosa, και ενώ οι διαφορές μεταξύ των αναβατών αυξάνονται, ο Dovizioso περνάει τον Barbera και καλοβλέπει τον Rossi που βρίσκεται ωστόσο αρκετά μπροστά του. Έχοντας 2,5’’ διαφορά ο Crutchlow από τον Lorenzo, κάνει ταχύτερους γύρους και μειώνει την απόσταση. Μόνη μάχη που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή είναι για την πρώτη θέση, και με εννέα γύρους να απομένουν, ο Marquez επιτίθεται και περνά μπροστά, και αμέσως, κάνει και μικρή διαφορά! Ο Pedrosa κυνηγάει και δεν τον αφήνει να απομακρυνθεί πολύ, αλλά δεν τον έχει σε απόσταση επίθεσης. Ο Marquez συνεχίζει να κινείται ταχύτερα κάνοντας πιο γρήγορο γυρολόγιο.

Ο Pedrosa προσπαθεί ξανά, και με 7 γύρους να απομένουν, κάνει την προσπάθειά του στο τέλος της ευθείας, όπου χάνει τα φρένα και παραλίγο να βγει εκτός. Ο μικρός δείχνει αποφασισμένος να κερδίσει, είναι σταθερός, γρήγορος, δεν κάνει λάθη και αυξάνει ξανά την διαφορά. Την ώρα που οι δυο τους πλαγιολισθαίνουν πλαγιασμένοι, οι Lorenzo, Crutchlow, Brandl, Rossi, Dovizioso, έχουν απόσταση μεταξύ τους και τίποτα δεν δείχνει ικανό να αλλάξει την κατάταξη. Ο Lorenzo τώρα κάνει ταχύτερους γύρους, και παρά το ότι απομένουν μόλις τέσσερις γύροι, προσπαθεί να πλησιάσει τους προπορευόμενους, αλλά η διαφορά τους όμως βρίσκεται στα 3’’ και είναι δύσκολο να μαζευτεί.

Επίθεση και πρωτιά!

Με δύο γύρους να απομένουν, ο Marquez έχει αρχίσει να κάνει διαφορά στην πρώτη θέση, ο Pedrosa δείχνει κουρασμένος και ο Lorenzo μειώνει την διαφορά στο 1,8’’.

Πίσω, ο Dovizioso περνάει ξανά τον Bautista που τον είχε περάσει για την 7η θέση αλλά αυτός απαντάει αμέσως μετά και του παίρνει ξανά την θέση. Με ένα γύρο να απομένει, ο Marquez δείχνει να οδεύει για την πρώτη του καρό σημαία, ενώ πίσω δεν υπάρχουν αλλαγές, ενώ ούτε ο Pedrosa μπορεί να πλησιάσει, για να τον απειλήσει, και ούτε ο Lorenzo να μαζέψει το κενό και να επιτεθεί για την 2η θέση.
Λίγες στιγμές μετά, ο Marquez πανηγυρίζει την 1η του νίκη στην μεγάλη κατηγορία, που είναι ταυτόχρονα και ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει στην νέα πίστα του Texas. Ακολουθούν οι Pedrosa και Lorenzo στο βάθρο, ενώ οι Crutchlow, Brandl και Rossi συμπληρώνουν την εξάδα. Μόνη αλλαγή έχουμε στην 7η θέση όπου τελικά περνάει ο Dovizioso τον Barbera.

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 43'42.123
2 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 1.534
3 Jorge LORENZO Yamaha Factory Racing 3.381
4 Cal CRUTCHLOW Monster Yamaha Tech 3 6.616
5 Stefan BRADL LCR Honda MotoGP 12.674
6 Valentino ROSSI Yamaha Factory Racing 16.615
7 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team 22.374
8 Alvaro BAUTISTA GO&FUN Honda Gresini 22.854
9 Nicky HAYDEN Ducati Team 33.773
10 Andrea IANNONE Energy T.I. Pramac Racing 42.112
11 Aleix ESPARGARO Power Electronics Aspar 48.837
12 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 50.705
13 Ben SPIES Ignite Pramac Racing +1'14.132
14 Randy DE PUNIET Power Electronics Aspar +1'15.651
15 Yonny HERNANDEZ Paul Bird Motorsport +1'19.591
16 Michael LAVERTY Paul Bird Motorsport +1'34.391
17 Hiroshi AOYAMA Avintia Blusens +1'39.823
18 Hector BARBERA Avintia Blusens +1'39.952
19 Claudio CORTI NGM Mobile Forward Racing +1'46.773
20 Bryan STARING GO&FUN Honda Gresini +1'48.084
21 Blake YOUNG Attack Performance Racing 1 Lap
Not Classified
Danilo PETRUCCI Came IodaRacing Project 8 Laps
Lukas PESEK Came IodaRacing Project 8 Laps
Colin EDWARDS NGM Mobile Forward Racing 10 Laps

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 13:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2013, 1ος αγώνας, Qatar MotoGP 2013, 3ος αγώνας, Jerez »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon