.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 05 Μαϊος 2013 16:10

MotoGP 2013, 3ος αγώνας, Jerez

 

Νικητής ο Pedrosa, δυνατή μάχη Lorenzo – Marquez.

 


Του Τάκη Μανιάτη

Έναν απίθανο αγώνα απήλαυσαν οι Ισπανοί θεατές με τους τρεις συμπατριώτες τους, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo και Marc Marquez να μάχονται και τον Pedrosa να βγαίνει τελικά νικητής, και τον Marquez να τερματίζει 2ος στην τελευταία στροφή!

Εκκίνηση ο Pedrosa

Μπορεί να ήταν ο Jorge Lorenzo αυτός που στήθηκε πρώτος στην γραμμή εκκίνησης έχοντας την Pole Position, ήταν όμως ο Dani Pedrosa που πετάχτηκε μπροστά και έστριψε πρώτος. Λίγο μετά όμως, ο Lorenzo πέρασε μπροστά, όπως και ο Marquez για να τον περάσει τελικά ο Pedrosa και να βρεθεί πίσω από τον Lorenzo. Ακολούθησαν οι Marquez, Rossi, Crutchlow, με τον Rossi να πιέζει και να προσπαθεί να πιάσει τον Marquez, τον οποίο περνάει σε μία δεξιά. O Rossi φαίνεται αποφασισμένος να ανέβει ψηλά αλλά τελικά ο Marquez τον πιέζει και τον περνάει λίγο μετά σε μία αριστερή, για να συνεχίσουν να μάχονται ξανά. Ο Rossi όμως δεν τον αφήνει και τον πιέζει ξανά, ενώ μπροστά τους, έχει απομακρυνθεί λίγο ο Pedrosa με τον Lorenzo, που συνεχίζει να είναι πρώτος. Έχουν χωριστεί ήδη σε δύο γκρουπ, με τους Lorenzo και Pedrosa μπροστά, τους Rossi, Marque, Crutchlow πίσω. Πέφτει ο Hernantez λίγο πιο πίσω, ενώ ο Brandl πιέζει τον Barbera , την ίδια ώρα που τους παρακολουθεί από κοντά ο Hayden με σκοπό να επιτεθεί. Ο Lorenzo συνεχίζει να βρίσκεται μπροστά ενώ ο Pedrosa βρίσκεται σε απόσταση ενός δευτερολέπτου και συνεχίζει να κάνει πιο γρήγορους γύρους.

Κρατάει ο Lorenzo

Ο Pedrosa μαζεύει την διαφορά από τον Lorenzo και πιέζει με 24 γύρους να απομένουν, ενώ το δεύτερο γκρουπ με Marquez, Rossi και Crutchlow ακολουθούν. Ο Brandl γλιστράει και πέφτει και προσπαθεί πάραυτα να επανέλθει στον αγώνα, κάτι που δεν καταφέρνει τελικά. Ο Marquez ανοίγει ρυθμό και ξεμακραίνει από τον Rossi και κυνηγάει τον Pedrosa και τον Lorenzo, ενώ ο Rossi μένει λίγο πίσω και ο Crutchlow απομακρύνεται. Η διαφορά του Marquez από τον Pedrosa βρίσκεται πλέον στο μισό δευτερόλεπτο και οι Iσπανοί θεατές έχουν σηκωθεί στις κερκίδες. Στην μεγάλη ευθεία ο Pedrosa επιτίθεται και περνάει στα φρένα τον Lorenzo, ο οποίος δεν τον αφήνει. Στρίβουν μαζί αλλά ο Pedrosa τελικά κερδίζει την μάχη. Ο Rossi έχει μείνει πίσω, και κοντά βρίσκονται πλέον και οι τρεις Ισπανοί, με τον Pedrosa να προηγείται, τον Lorenzo δεύτερο και τον Marquez να ακολουθεί.

Αποφασισμένος Pedrosa

Ο Pedrosa όμως δείχνει αποφασισμένος, έχει ανοίξει ήδη την διαφορά του και ο Marquez επιτίθεται στον Lorenzo. Με 18 γύρους να απομένουν, ο Pedrosa βρίσκεται ήδη 1,5 δευτερόλεπτο μπροστά από τον Lorenzo ενώ ακολουθούν οι Marquez, Rossi, Crutchlow, Barbera, Hayden, Dovizioso. Ο Marquez επιτίθεται ξανά στον Lorenzo, το χάνει και παραλίγο να πέσει, ενώ όταν ο Lorenzo ανοίγει λίγο τη γραμμή του, ο Marquez προσπάθεί να περάσει αλλά δεν τα καταέρνει. Το ενδιαφέρον πλέον βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς τους δύο, και ο Marquez προσπαθεί ξανά σε μία δεξιά, και αφού κινδυνεύει να τον χτυπήσει στον πίσω τροχό, επιλέγει να ανοιχτεί και να χάσει λίγο χρόνο. Ο Pedrosa ωστόσο έχει εξαφανιστεί μπροστά, ο Lorenzo έχει μείνει πίσω του με διαφορά 2,7 δευτερολέπτων και ο Marquez μετά το λάθος, έχει ανοίξει και αυτός τη διαφορά του. Ωστόσο, ο Rossi δεν έχει καταφέρει να μειώσει την απόσταση, παρά το λάθος του Marquez.
Αυτός συνεχίζει να πιέζει τον Lorenzo παρά το ότι έχουμε φτάσει 8 γύρους πριν το τέλος αλλά ο Lorenzo δείχνει σταθερός και με ρυθμό. Ωστόσο, στους τελευταίους γύρους, και μετά το λάθος που κράτησε πίσω τον Marquez, αυτός κατάφερε να μειώσει την διαφορά στα 0,4 από 1,5’’ που ήταν πριν.

Σε απόσταση αναπνοής

Λίγο πιο πίσω, ο Espargaro επιτίθεται στα φρένα και περνάει από εσωτερική τον Dovizioso, ενώ αυτός κολλάει πίσω του και προσπαθεί να τον περάσει πάλι. Μπροστά ο Pedrosa έχει ανοίξει την διαφορά του κι άλλο ενώ ο Lorenzo δέχεται σταθερά την πίεση του Marquez που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Ο Dovizioso περνάει ξανά τον Espargaro σε μία διπλή δεξιά στροφή από την εσωτερική και αρχίζει να ανοίγει την διαφορά του.
Έχουμε τέσσερις γύρους μέχρι το τέλος και ο Pedrosa βρίσκεται στο δικό του κόσμο στην μπροστινή θέση, ενώ το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι οι θέσεις μεταξύ των Lorenzo και Marquez που έχουν διαφορά κάτω του μισού δευτερολέπτου.
Δύο γύρους πριν από το τέλος, ο ρυθμός του Marquez είναι πολύ γρήγορος και ο μικρός δείχνει αποφασισμένος να πλησιάσει και να περάσει τον Lorenzo, αλλά και αυτός από τη σειρά του, κρατάει γερά την διαφορά τους.

Κερδίζει ο Pedrosa, μάχεται ο Marquez

Ο Pedrosa είναι σταθερά πρώτος και με διαφορά ασφαλείας, και φαίνεται ότι θα γιορτάσει μία νίκη μέσα στην πατρίδα του. Ο Marquez έχει έναν μόλις γύρο για να επιτεθεί και να περάσει. Επιτίθεται, χάνει την γραμμή του, τον περνάει ξανά ο Lorenzo, κολλάει πίσω του κ παλεύει να τον φτάσει ξανά. Επιτίθεται ξανά στην τελευταία αριστερή, κλείνει τον Lorenzo και αυτός χτυπάει πάνω του, και ανοίγεται. Χάνει την γραμμή του μαζί και με την 2η θέση, και τελικά τερματίζει 3ος ο Lorenzo. Τα αποτελέσματα φέρνουν 1ο τον Pedrosa, 2ο τελικά τον Marquez, 3ο τον Lorenzo, 4ο τον Rossi, 5ο τον Crutchlow.
Μένει να δούμε αν θα επιβληθεί κάποια ποινή στον Marquez, μιας και απ’ ότι φάνηκε από την κάμερα του ελικοπτέρου, όταν αυτός χώθηκε με τσαμπουκά στην τελευταία αριστερή στροφή και πέταξε ουσιαστικά έξω τον Lorenzo, δεν έκανε προσπάθεια να μαζέψει την μοτοσυκλέτα του προς το εσωτερικό της στροφής.

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 45'17.632
2 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 2.487
3 Jorge LORENZO Yamaha Factory Racing 5.089
4 Valentino ROSSI Yamaha Factory Racing 8.914
5 Cal CRUTCHLOW Monster Yamaha Tech 3 12.663
6 Alvaro BAUTISTA GO&FUN Honda Gresini 15.094
7 Nicky HAYDEN Ducati Team 25.632
8 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team 41.881
9 Aleix ESPARGARO Power Electronics Aspar 43.812
10 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 44.461
11 Michele PIRRO Ducati Test Team 45.974
12 Hector BARBERA Avintia Blusens 59.859
13 Michael LAVERTY Paul Bird Motorsport +1'09.743
14 Danilo PETRUCCI Came IodaRacing Project +1'17.813
15 Colin EDWARDS NGM Mobile Forward Racing +1'18.177
16 Bryan STARING GO&FUN Honda Gresini +1'18.928
17 Claudio CORTI NGM Mobile Forward Racing +1'19.307
18 Hiroshi AOYAMA Avintia Blusens +1'19.457
Not Classified
Stefan BRADL LCR Honda MotoGP 24 Laps
Andrea IANNONE Energy T.I. Pramac Racing 24 Laps
Lukas PESEK Came IodaRacing Project 24 Laps
Randy DE PUNIET Power Electronics Aspar 25 Laps
Yonny HERNANDEZ Paul Bird Motorsport 25 Laps

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Μαϊος 2013 17:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2013, 2ος αγώνας, Texas MotoGP 2013, 4ος αγώνας, Le Mans »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon