.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2013 11:22

MotoGP 2013, 4ος αγώνας, Le Mans

 

Κερδίζει και προηγείται ο Dani!

 



Του Τάκη Μανιάτη

Ο Dani Pedrosa έγινε ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει δύο αγώνες στην φετινή σεζόν και προηγείται έτσι στην βαθμολογία. Τα πάνω – κάτω ήρθαν στο βρεγμένο Le Mans με τον Crutchlow να τερματίζει 2ος και τον Dovizioso να ανεβάζει την Ducati στο βάθρο!

Επίθεση ο Dovizioso

Οι βρεγμένες συνθήκες του 4ου αγώνα της χρονιάς στην Γαλλία, στο Le Mans, ήταν αυτές που θα έδιναν θέαμα αλλά και διαφορετικότητα στο φετινό πρωτάθλημα. Την Pole κατείχε ο Marc Marquez που στους τρεις πρώτους αγώνες είχε καταφέρει να συγκεντρώσει και τους περισσότερους βαθμούς και να προηγηθεί στην βαθμολογία.
Από την 6η θέση του grid, ο Dani Pedrosa έπρεπε να κάνει καλή εκκίνηση για να κερδίσει μία από τις μπροστά θέσεις, αλλά ήταν ο Dovizioso που έστριψε τελικά πρώτος από την 3η θέση που βρισκόταν στην εκκίνηση. Αυτός μαζί με τον Lorenzo άνοιξαν το ρυθμό τους στους πρώτους γύρους με τους Pedrosa και Brandl να ακολουθούν. Λίγο πιο πίσω ο Rossi κάνει προσπάθειες για να περάσει μπροστά ενώ σύντομα περνάει σε πολύ κοντινές στροφές τους Marquez και Hayden. O Pedrosa έχει αρχίσει να πιέζει τον Lorenzo για την 2η θέση ενώ και ο Rossi βρίσκεται πλέον 4ος και ανεβάζει ρυθμό. Πίσω έχει μείνει και ο Crutchlow στην 7η θέση τη στιγμή που ο Dovizioso ανοίγει τον ρυθμό του στην 1η θέση. Συνεχίζει να οδηγάει το τρενάκι των τεσσάρων αναβατών μέχρι που τίθεται επικεφαλής ο Pedrosa ενώ τώρα είναι ο Lorenzo που κυνηγάει τον Dovi και κυνηγιέται από τον Rossi.

Μπαίνει μπροστά ο Pedrosa

O Pedrosa αρχίζει να ανοίγει την διαφορά του, ο Dovi ακολουθεί και οι Lorenzo – Rossi έχουν τη δική τους μάχη, κι έχουμε ακόμη 22 γύρους για να τελειώσει ο αγώνας. Ο Lorenzo κλείνει συνέχεια τις γραμμές και φαίνεται ότι καθυστερεί τον Rossi, κι έτσι, το group των τριών αναβατών που βρισκόταν πίσω πλησιάζει. Ο Crutchlow φτάνει τον Rossi και μπροστά, ο Pedrosa χάνει την γραμμή του σε μία δεξιά, βγαίνει εκτός, γλυτώνει την πτώση και αφήνει το πεδίο ανοιχτό ξανά στον Dovi να περάσει μπροστά. Μπαίνει πίσω του και βάζει πάλι κάτω το κεφάλι ενώ ο Rossi περνάει 3ος. Ο Crutchlow κάνει και αυτός την επίθεσή του στον Lorenzo και τον περνάει, ενώ λίγο πιο πίσω, ο Marquez πλησιάζει και αυτός τον Lorenzo. O Crutchlow αρχίζει και πιέζει πλέον τον Rossi δυνατά τον οποίο περνάει τελικά σε ένα S ενώ κοντά του βρίσκεται και ο Hayden. Με 15 γύρους να απομένουν ο Pedrosa περνάει ξανά στην 1η θέση, ο Dovi ακολουθεί και ο Crutchlow βρίσκεται τρίτος. Με έντεκα γύρους να απομένουν, ο Brandl έχει ένα lowsiding και πέφτει, χωρίς όμως να πάθει ζημιά η μοτοσυκλέτα του, ενώ το ίδιο ακριβώς παθαίνει λίγο μετά και ο Rossi, που έχοντας πίσω του τον Hayden, πέφτει στα χαλίκια. Σηκώνει την μοτοσυκλέτα και συνεχίζει, και έχουμε ακόμη δέκα γύρους αγώνα. Μπροστά ο Pedrosa έχει ανοίξει τη διαφορά και ο Crutchlow επιτίθεται στον Dovizioso, o Hayden βρίσκεται 4ος και ο Marquez στην 5η θέση.

Επίθεση Crutchlow και Marquez

Ο Rossi βρίσκεται πλέον στην 12η θέση μετά την πτώση. Η πίεση του Crutchlow γίνεται ασφυκτική ενώ ο Pedrosa έχει ηρεμήσει πλέον στην 1η θέση αφού έχει κάνει διαφορά. Πέντε γύρους πριν το τέλος ο Crutchlow περνάει τον Dovizioso. O Marquez αφού έχει περάσει πλέον τον Hayden βρίσκεται 4ος και βάζει στόχο τον Dovizioso, κι έχει τέσσερις γύρους για να το καταφέρει. Η πίστα αρχίζει να στεγνώνει, ο Marquez πλησιάζει επικίνδυνα κάνοντας ταχύτερο χρόνο συνεχώς επιτίθεται και περνάει στο εσάκι με δύο γύρους να απομένουν. Ο Pedrosa οδεύει για την δεύτερη νίκη της χρονιάς η οποία του δίνει ταυτόχρονα και το προβάδισμα στην βαθμολογία, ενώ στον τελευταίο γύρο, βγαίνει πινακίδα στον Crutchlow για την διαφορά του με τον Marquez. Τελικά, με τον Pedrosa να φέρνει την Honda του 1η, τερματίζει 2ος ο Crutchlow σηκώνοντας ψηλά τη σημαία της Yamaha με τον Marquez στην 3η θέση με την έτερη εργοστασιακή Honda. Ακολουθούν οι Dovizioso και Hayden, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της Ducati με τους Bautista και Lorenzo να βρίσκονται στις 6η και 7η θέσεις. Ο Rossi τελικά έμεινε στην 12η θέση με περισσότερο από ένα λεπτό διαφοράς.

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 49'17.707
2 Cal CRUTCHLOW Monster Yamaha Tech 3 4.863
3 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 6.949
4 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team 10.087
5 Nicky HAYDEN Ducati Team 18.471
6 Alvaro BAUTISTA GO&FUN Honda Gresini 23.561
7 Jorge LORENZO Yamaha Factory Racing 27.961
8 Michele PIRRO Ignite Pramac Racing 40.775
9 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 41.407
10 Stefan BRADL LCR Honda MotoGP +1'00.995
11 Andrea IANNONE Energy T.I. Pramac Racing +1'05.110
12 Valentino ROSSI Yamaha Factory Racing +1'16.368
13 Aleix ESPARGARO Power Electronics Aspar +1'24.200
14 Danilo PETRUCCI Came IodaRacing Project +1'25.726
15 Karel ABRAHAM Cardion AB Motoracing +1'32.111
16 Colin EDWARDS NGM Mobile Forward Racing +1'40.602
17 Michael LAVERTY Paul Bird Motorsport 1 Lap
18 Hector BARBERA Avintia Blusens 1 Lap
19 Hiroshi AOYAMA Avintia Blusens 1 Lap
Not Classified
68 Paul Bird Motorsport 136.5
14 Power Electronics Aspar 137.7
52 Came IodaRacing Project 133.2
71 NGM Mobile Forward Racing 132.4
67 GO&FUN Honda Gresini 121.4

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαϊος 2013 11:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2013, 3ος αγώνας, Jerez MotoGP 2013, 5ος αγώνας, Mugello »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon