.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 10:23

MotoGP 2012, 18ος αγώνας, Valencia

 

 

Ο Pedrosa κερδίζει, ο Nakasuga εκπλήσσει!

 

 



Του Νίκου Ζ. Τσαμάνδουρα

Ο τελευταίος γύρος της φετινής σεζόν για το MotoGP χαρακτηρίστηκε από πτώσεις, ανατροπές και θέαμα. Νικητής του αγώνα της Valencia αναδείχθηκε ο Dani Pedrosa με τον wildcard αναβάτη της Yamaha, Katsuyuki Nakasuga να παίρνει μια πρωτόγνωρη 2η θέση. Με βάθρο “τελείωσε” την καριέρα του και ο Casey Stoner, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Μπερδεμένες συνθήκες αγώνα


Αρχικά ο αγώνας χαρακτηρίστηκε ως βρόχινος, λόγω της κατάστασης της πίστας. Ωστόσο η απουσία βροχής είχε επιτρέψει τη δημιουργία μιας σχετικά στεγνής γραμμής στην πίστα. Το ρίσκο για σλικ μαλακά λάστιχα πήραν οι Lorenzo, Nakasuga και Bradl. Οι υπόλοιποι αναβάτες επέλεξαν να ξεκινήσουν με σκληρά βρόχινα ελαστικά. Σε μια απόφαση της τελευταίας στιγμής όμως, κατά το γύρο ελέγχου της πίστας, γνώμη άλλαξαν οι Pedrosa, Hayden, Crutchlow και Bautista, επιλέγοντας να ξεκινήσουν από τα pits και αυτοί με σλικ μαλακά λάστιχα.
Κατά την εκκίνηση πρώτος ξεπετάχτηκε ο Espargaro εκμεταλλευόμενος τις αλλαγές λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν στην άσφαλτο της πίστας. Ωστόσο η χαρά του δεν κράτησε πολύ καθώς η επιλογή του Lorenzo στα ελαστικά αποδείχθηκε ορθότερη, με αποτέλεσμα να πάρει την πρωτοπορία μέσα σε τρεις μόλις γύρους και μάλιστα διατηρώντας αρκετά πιο γρήγορο ρυθμό από τους υπόλοιπους αναβάτες. Επίσης ο Pedrosa, εκμεταλλευόμενος με την σειρά του την καλή απόφαση της τελευταίας στιγμής, κέρδιζε θέσεις καθώς όλο και περισσότεροι αναβάτες έμπαιναν στα pits για να αλλάξουν μοτοσυκλέτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι Stoner, Barbera και Dovizioso.

Πτώσεις, λάθη και το “δράμα” του Lorenzo

Μέσα στην τρελή ροή των αλλαγών, αλλά και την ακόμα βρεγμένη στα σημεία πίστα δεν έλειψαν οι πτώσεις. Συγκεκριμένα τις μοτοσυκλέτες τους διέλυσαν ευτυχώς χωρίς επιπτώσεις στους ίδιους, οι Hayden, Silva και Rolfo. Στον 8ο γύρο, ο Lorenzo είχε στην ουρά του την RCV212V του Dani Pedrosa με πίσω τους να τους ακολουθούν χωρίς να τους απειλούν οι Bradl, Nakasuga και Crutchlow.  Δυστυχώς όμως στην 5η στροφή της πίστας η υπερβολική πίεση του γερμανού στην Honda του, οδήγησε σε απώλεια του μπροστινού με αποτέλεσμα μια μη αναστρέψιμη πτώση. Επίσης μετά από λίγο ο Crutchlow πέρασε το Nakasuga. Δεκαοκτώ γύρους πριν το τέλος και ενώ όλα έδειχναν πως ο Pedrosa μπορούσε να επιτεθεί στον Lorenzo, ένα λάθος στην γραμμή του Dani οδήγησε σε νέο άνοιγμα της διαφοράς από τον Jorge κατά τρία δευτερόλεπτα.

Και όμως η διαφορά αυτή δεν ήταν αρκετή για τον Lorenzo ο οποίος προσπαθώντας να περάσει τους τελευταίους αναβάτες έπεσε με ένα τρομακτικό highsiding, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Στον 19ο γύρο συνεχίστηκαν οι πτώσεις, με τους Barbera και dePuniet  να καταλήγουν επίσης στην αμμοπαγίδα, κάτι που έκανε αργότερα και ο Corti. Μεγάλος άτυχος ήταν και ο Crutchlow που έπεσε με σχεδόν αστείο τρόπο χωρίς να δέχεται ιδιαίτερη πίεση.
Εν τέλει, πρώτος αντίκρισε την καρό σημαία ο Dani Pedrosa, σημειώνοντας την 7η νίκη του για φέτος και με τον ανέλπιστα 2ο, Nakasuga, να είναι το πρώτο Ιαπωνικό βάθρο για αυτή την σεζόν με την δεύτερη συμμετοχή σε αγώνα σαν wildcard. Επίσης και ο Stoner έκλεισε όμορφα την καριέρα του με ένα ακόμη βάθρο. Πίσω τους τερμάτισαν οι Bautista, Pirro, Dovizioso, Abraham, Petrucci, Ellison και Rossi. Ο Espargaro, τερμάτισε 11ος, παίρνοντας τον τίτλο μεταξύ των CRT. 

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 48'23.819
2 Katsuyuki NAKASUGA Yamaha Factory Racing 37.661
3 Casey STONER Repsol Honda Team +1'00.633
4 Alvaro BAUTISTA San Carlo Honda Gresini +1'02.811
5 Michele PIRRO San Carlo Honda Gresini +1'26.608
6 Andrea DOVIZIOSO Monster Yamaha Tech 3 +1'30.423
7 Karel ABRAHAM Cardion AB Motoracing +1'31.789
8 Danilo PETRUCCI Came IodaRacing Project 1 Lap
9 James ELLISON Paul Bird Motorsport 1 Lap
10 Valentino ROSSI Ducati Team 1 Lap
11 Aleix ESPARGARO Power Electronics Aspar 1 Lap
12 Randy DE PUNIET Power Electronics Aspar 2 Laps
13 Hiroshi AOYAMA Avintia Blusens 2 Laps
14 Colin EDWARDS NGM Mobile Forward Racing 3 Laps
Not Classified
Cal CRUTCHLOW Monster Yamaha Tech 3 8 Laps
Claudio CORTI Avintia Blusens 13 Laps
Hector BARBERA Pramac Racing Team 14 Laps
Jorge LORENZO Yamaha Factory Racing 17 Laps
Stefan BRADL LCR Honda MotoGP 21 Laps
Roberto ROLFO Speed Master 24 Laps
Ivan SILVA Avintia Blusens 28 Laps
Nicky HAYDEN Ducati Team 28 Laps

Βαθμολογία

Pos. Rider Bike Points
1 Jorge LORENZO Yamaha 350
2 Dani PEDROSA Honda 332
3 Casey STONER Honda 254
4 Andrea DOVIZIOSO Yamaha 218
5 Alvaro BAUTISTA Honda 178
6 Valentino ROSSI Ducati 163
7 Cal CRUTCHLOW Yamaha 151
8 Stefan BRADL Honda 135
9 Nicky HAYDEN Ducati 122
10 Ben SPIES Yamaha 88
11 Hector BARBERA Ducati 83
12 Aleix ESPARGARO ART 74
13 Randy DE PUNIET ART 62
14 Karel ABRAHAM Ducati 59
15 Michele PIRRO FTR 43
16 James ELLISON ART 35
17 Yonny HERNANDEZ BQR 28
18 Katsuyuki NAKASUGA Yamaha 27
19 Danilo PETRUCCI Ioda-Suter 27
20 Colin EDWARDS Suter 27
21 Jonathan REA Honda 17
22 Mattia PASINI ART 13
23 Ivan SILVA BQR 12
24 Toni ELIAS Ducati 10
25 Hiroshi AOYAMA BQR 3
26 Steve RAPP APR 2
27 David SALOM BQR 1

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 10:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2012, 17ος αγώνας, Philip Island MotoGP 2013, 1ος αγώνας, Qatar »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon