.
Κατηγορία MotoGP
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 11:34

MotoGP – Αυτή είναι η μοίρα των Grid Girls στην νέα ιδιοκτησιακή εποχή

Μένουν ή φεύγουν τα όμορφα κορίτσια με τις ομπρέλες, που έχουν ταυτιστεί με τους αγώνες; Αυτή είναι η απόφαση που ελήφθη για το MotoGP.

Την Δευτέρα 1 Απριλίου, ανακοινώθηκε επισήμως η νέα εποχή των MotoGP, με την σειρά να περνά στα χέρια της Liberty Media που ελέγχει και την Formula 1. Όλοι περιμένουμε να δούμε πως αυτή η τεράστια αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, θα επηρεάσει το σύνολο του προϊόντος (διότι για τέτοιο μιλάμε) και ένας από τους παράγοντες που συζητιούνται πάρα πολύ, είναι τα grid girls. Δηλαδή, οι γυναίκες που κρατούν συνήθως ομπρέλες και βρίσκονται δίπλα στους οδηγούς/αναβάτες και στα αγωνιστικά οχήματα πριν την εκκίνηση των αγώνων, αυξάνοντας προφανώς το προσφερόμενο θέαμα.

Στην Formula 1, από την στιγμή της εξαγοράς της από την Liberty Media, τα grid girls απλά σταμάτησαν να υπάρχουν και αυτό έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους κύκλους των φίλων των αγώνων αλλά και στους κύκλους των ίδιων των gird girls. Και αυτό, διότι η κίνηση δεν ελήφθη απαραίτητα θετικά, ως προς την «παύση της αντικειμενοποίησης» των γυναικών που συμμετείχαν ως grid girls, αλλά ως ζημιογόνα καθώς η δουλειά του grid girl είναι επικερδής εντός και εκτός.

Πιο συγκεκριμένα, η Melissa James, μία grid girl που έχασε την δουλειά της όταν η Formula 1 τις διέκοψε, δήλωσε: «Το λάτρευα. Φορούσα κάτι σούπερ άνετο και πήγαινα σε όλες τις VIP περιοχές και παρακολουθούσα κάτι το οποίο θα πλήρωνα για να παρακολουθήσω. Ήταν δουλειά-όνειρο. Δεν στέκεσαι απλώς στο τσιμέντο, συναντάς τους fans, ποζάρεις για φωτογραφίες και, επειδή έχεις όλες τις μάρκες στα ρούχα σου, ανεβαίνεις και στα κοινωνικά δίκτυα. Είναι εξωφρενικό να λέει κανείς ότι είμαστε απλά οι όμορφες φάτσες, στο τέλος της ημέρας, είμαστε ουσιαστικά πωλήτριες. Πρέπει να μάθουμε πως να μιλάμε και πως να προσελκύσουμε κόσμο στο προϊόν». Τώρα, το αν συμφωνεί κανείς με αυτό η όχι, ανήκει στην προσωπική του κρίση.

Στο MotoGP τι θα γίνει, τελικά; Προς το παρόν, δεν αλλάζει τίποτα. Άρα, τα grid girls παραμένουν στους αγώνες και την διοργάνωση. Μάλιστα, ο Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna, ουσιαστικά υποστήριξε αυτές τις γυναίκες με τις εξής δηλώσεις του: «Νομίζω ότι είναι ένα θέμα ελευθερίας. Δεν μπορείς να πεις σε κανέναν ότι δεν μπορεί να βρίσκεται εκεί. Η κατάργηση των grid girls νομίζω ότι είναι μια κίνηση κατά των γυναικών και όχι υπέρ των».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 11:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon