.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 16:42

MotoGP 2021 14ος Αγώνας Misano (Ιταλία) – Ο «τέλειος» Bagnaia άντεξε στην πίεση του Quartararo! Τρομερό βάθρο από Bastianini!

Το μεσαίο πίσω ελαστικό που διάλεξε ο Fabio Quartararo, παραλίγο να του χαρίσει μια σπουδαία νίκη στο Misano. Όμως ο Pecco Bagnaia διαχειρίστηκε τέλεια το μαλακό του και πήρε μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη! Εκπληκτική εμφάνιση από τον Enea Bastianini που πήρε την 3η θέση!

Ο Ιταλός Fransesco Bagnaia, με ιταλική μοτοσυκλέτα και μπροστά στους Ιταλούς φιλάθλους, κέρδισε τον αγώνα στο Misano!

Πέρυσι στο Misano δεν κατάφερε να πάρει την παρθενική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

Φέτος όμως έφτασε στην πίστα της πατρίδας του και αφού άντεξε στην πίεση του Fabio Quartararo, κέρδισε τον αγώνα! Τον δεύτερο συνεχόμενό του μετά την Aragon!

Ο Bagnaia έβαλε το μαλακό πίσω ελαστικό και το σχέδιό του – στη θεωρία – ήταν απλό: να πιέσει από τους πρώτους γύρους.

MotoGP-Misano-2021-Bagnaia-emp3.jpg

Αυτό και έκανε, έχοντας και το πλεονέκτημα της pole position, σημειώνοντας στον τρίτο γύρο και νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου σε διάρκεια αγώνα, ενώ πίσω του ο Quartararo έδινε μάχες με τον Martin κι έσπαγε το 1-2 της Ducati στις πρώτες θέσεις.

Κι έτσι ο Bagnaia μεγάλωνε τη διαφορά του, με το σχέδιό του στην αρχή του αγώνα να εφαρμόζεται στην εντέλεια.

Την ίδια ώρα ο Quartararo είχε να αντιμετωπίσει και μια ακόμα Ducati, στο πρόσωπο του Jorge Martin, με τον τελευταίο να περνάει για λίγο μπροστά από τον Γάλλο.

Στην 4η στροφή ο Fabio πέρασε μπροστά, για να χάσει τη θέση του στην 8, «απαντώντας» όμως στον αντίπαλό του στην 10! Ο Martin πάλεψε να μείνει κοντά του, αλλά ένα λάθος τον έστειλε στα χαλίκια στην 14.

Με τον Martin εκτός, ο Quartararo έστρεψε την προσοχή του στον Fabio Quartararo που ήταν δύο δευτερόλεπτα μπροστά του.

MotoGP-Misano-2021-Bagnaia-emp4.jpg

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Quartararo έκανε ένα μεγάλο λάθος ανοίγοντας τη γραμμή του, λίγο αφότου το ίδιο ακριβώς λάθος είχε κάνει και ο Jorge Martin!

Ο Bagnaia λοιπόν είδε τη διαφορά του να αυξάνεται σημαντικά, ενώ ο Quartararo έμενε πίσω από τον Martin.

Χρειάστηκαν μερικοί γύροι για τον Quartararo ώστε να πιάσει και να περάσει τον Martin και πλέον είχε μια διαφορά σχεδόν τριών δευτερολέπτων να καλύψει για να πλησιάσει τον Bagnaia.

Κάπου εκεί η επιλογή του μεσαίου ελαστικού άρχισε να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του, καθώς η διαφορά μειωνόταν συνεχώς και πέντε γύρους πριν το τέλος τον είχε πλησιάσει στο ένα δευτερόλεπτο!

Στον προτελευταίο γύρο ήταν στην πίσω ρόδα του αντιπάλου του και έριξε τη διαφορά και κάτω από δύο δέκατα στον τελευταίο γύρο!

Όμως ο Bagnaia, που περίμενε τη φθορά στο πίσω ελαστικό του, ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει και χωρίς να κάνει το λάθος κράτησε πίσω του τον Γάλλο, που πήρε τους 20 βαθμούς κι έχει μια διαφορά 48β. πλέον από τον Pecco.

MotoGP-Misano-2021-Bagnaia-emp5.jpg

Η μεγάλη έκπληξη του αγώνα όμως ήρθε από τον Enea Bastianini, για τον οποίο είχαμε κάνει ένα μικρό αφιέρωμα και μας επιβεβαίωσε σήμερα κάνοντας τον αγώνα της ζωής του!

Ο Ιταλός ξεκίνησε από την 12η θέση και πάνω στην 2 ετών Ducati του έκανε εκπληκτικά πράγματα, με ρυθμό που άνετα θα κοίταζε στα μάτια τους δυο οδηγούς μπροστά του, αν είχε μια καλύτερη θέση στην εκκίνηση!

Λίγο πριν το τέλος ο Marc Marquez και ο Joan Mir πέρασαν τον Miller, όμως ο Mir τιμωρήθηκε επειδή βγήκε εκτός πίστας και τερμάτισε 6ος.

Παραμένει τρίτος στη βαθμολογία αλλά πλέον είναι 67β πίσω από τον Fabio Quartararo.

MotoGP-Misano-2021-Bagnaia-emp6.jpg

Ο Alex Rins είχε μία ακόμα πτώση σε ένα εφιαλτικό 2021 για τον Ισπανό. Αυτή ήταν η έκτη φορά σε 14 αγώνες που δεν πήρε βαθμούς. Όταν έπεσε ήταν 5ος και προσπαθούσε να μείνει κοντά στον φοβερό Bastianini.

Την έβδομη θέση πήρε ο Pol Espargaro, μπροστά από την Aprilia του Aleix Espargaro, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν ο Brad Binder με την ΚΤΜ και ο Takaaki Nakagami της LCR Honda.

Ο Johann Zarco είχε ξεκινήσει από την 5η θέση, όμως δέχτηκε ποινή Long Lap επειδή έκοψε την πίστα και στη συνέχεια χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο, τερμάτισε 12ος, πίσω από τον Michele Pirro της Ducati και μπροστά από τον Maverick Vinales.

Την τελευταία θέση πήρε ο Andrea Dovizioso στον πρώτο του αγώνα με την Petronas Racing. Μάλιστα ήταν και πάνω από πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον προτελευταίο Miguel Oliveira.

MotoGP-Misano-2021-Bagnaia-emp1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 16:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon