.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 13:29

MotoGP 2019, 6ος αγώνας, Mugello (Ιταλία)

Καλοκαιρινός καιρός, δεκάδες χιλιάδες θεατών, όλοι οι αναβάτες σε δράση με τη βαθμολογία ανοικτή και μια από τις ιστορικότερες και ομορφότερες πίστες του κόσμου. Καλωσήρθατε στον παράδεισο των MotoGP!

Πριν τον αγώνα μια ερώτηση απασχολούσε όλον τον κόσμο: ποιος θα σταματήσει τον Marc Marquez; Η Ducati δείχνει η μόνη εταιρεία που διαθέτει και τους αναβάτες και τη μοτοσυκλέτα για να παλέψει με τον πρωταθλητή, ενώ η Yamaha ακόμη παλεύει να βρει αυτό το κάτι παραπάνω που θα την φέρει στις μάχες κορυφής.

Στο μεταξύ, ο αγώνας του Mugello προμηνυόταν καυτός ήδη από τις δοκιμές, καθώς εκεί δόθηκε μια πολύ μεγάλη μάχη για την σειρά εκκίνησης, από την οποία νικητής βγήκε ο Marquez, ενώ ο Fabio Quartararo έδωσε άλλη μια εντυπωσιακή παράσταση με την “φτηνότερη” ιδιωτική Yamaha του, παίρνοντας τη δεύτερη θέση μπροστά από τον Danilo Petrucci της Ducati.

 dsc8066 0.gallery full top fullscreen

Ξεκινώντας τον αγώνα, ένα δυνατό γκρουπ ξεχώρισε με τους Marquez, Petrucci, Andrea Dovizioso, Alex Rins, Jack Miller και Cal Crutchlow. Σύντομα από αυτούς θα έμεναν οι τέσσερις πρώτοι, καθώς ο Miller έχασε το μπροστινό του και έπεσε, ενώ ο Crutchlow υποχώρησε μερικές θέσεις.

Το δράμα συνεχίστηκε και εξελίχθηκε σε έναν από τους ωραιότερους αγώνες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, με τους 4 πρωτοπόρους να αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους διαρκώς. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, με κανέναν εκ των τεσσάρων να μην ξεχωρίζει και τις διαρκείς εναλλαγές θέσεων να αποτελούν τον κανόνα.

Όπως θα παρακαλούσε όποιος έβλεπε τον αγώνα, η κορύφωση του δράματος περίμενε ως τον τελευταίο γύρο, όπου ο Marquez – που ως τότε φαινόταν να έχει κολλήσει στην τρίτη θέση πίσω από τις δύο εργοστασιακές Ducati – να κάνει ένα μαγικό φρενάρισμα στο τέλος της ευθείας και να περνά πρώτος.

04 andrea dovizioso ita 09 danilo petrucci ita 93 marc marquez esp dsc9169.gallery full top fullscreen

Στην είσοδο της San Donato μοιραία άνοιξε λίγο την τροχιά του και τότε οι δύο κόκκινες μοτοσυκλέτες βούτηξαν στην εσωτερική, οι τρεις αναβάτες βρέθηκαν δίπλα-δίπλα τη στιγμή που άνοιγαν το γκάζι για την έξοδο και ο άτυχος της υπόθεσης ήταν ο Dovi, ο οποίος βρέθηκε στη μέση, είχε επαφή και με τους δύο και έκλεισε στιγμιαία το γκάζι, αρκετά όμως για να βρεθεί από δεύτερος τρίτος.

Ο μεγάλος κερδισμένος της μονομαχίας αυτής ήταν ο Petrucci, ο οποίος προηγείτο του γκρουπ για πολλούς γύρους αλλά όλοι περιμέναμε την επίθεση στο τέλος. Ο Marquez προσπάθησε πολύ, τον πίεσε, μα ο Ιταλός ήταν αποφασισμένος να πάρει εδώ και τώρα την πρώτη του νίκη σε GP και τελικά το κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Ιταλός αναβάτης με Ιταλική μοτοσυκλέτα κερδίζει το Ιταλικό Grand Prix. Μάλλον μόνο μια νίκη του Valentino Rossi θα μπορούσε να ενθουσιάσει το κοινό περισσότερο!

lg5 8639.gallery full top fullscreen

Μιλώντας για τον Rossi, αυτό ήταν άλλο ένα Σαββατοκύριακο που θα θέλει να ξεχάσει. Κάκιστα δοκιμαστικά, τραγικό λάθος στο Q1 (άργησε να μπει και δεν πρόλαβε να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να μπει στην τελική 12άδα), 18ος στην εκκίνηση. Στον αγώνα πέρασε νωρίς δύο αναβάτες και μετά κόλλησε πίσω από τον Jorge Lorenzo, κατάφερε κάπου στη μέση να τον περάσει και προσπάθησε να πιέσει για ό,τι μπορεί να πάρει, με αποτέλεσμα να έχει μια έξοδο (παίρνοντας μαζί του τον Joan Mir), να ξαναμπεί 21ος και στη συνέχεια να πέσει και να εγκαταλείψει.

Εν γένει η Yamaha δεν πέρασε ένα καλό διήμερο στο Mugello, καθώς και ο Franco Morbidelli έπεσε, ο Maverick Vinales κατάφερε μόλις στο τέλος να ανέβει 6ος, ενώ ο Quartararo περιορίστηκε στη 10η θέση.

Από την άλλη, ο Marquez πήρε ό,τι καλύτερο μπορούσε δεδομένου ότι οι Ducati δούλευαν όλες εξαιρετικά – ο Miller έδειχνε πως θα είναι μέσα στη μάχη του βάθρου αν δεν έκανε το λάθος, ενώ και ο Pecco Bagnaia ήταν δυνατός ως τη δική του πτώση. Αυτό που τον ενδιέφερε πρωτίστως, δηλαδή να έχει Dovizioso και Rins πίσω του, το κατάφερε και άνοιξε κι άλλο τη διαφορά του στην κατάταξη, έστω και λίγο.

30 5ng 1496.gallery full top fullscreen

Ο έτερος αναβάτης της Repsol Honda, Lorenzo, ήταν ξανά στο πουθενά, καταφέρνοντας να τερματίσει 13ος κυρίως εξαιτίας των αναβατών που έπεσαν μπροστά του. Ο ίδιος δεν πέρασε πολλούς πάντως, έχοντας ξεκινήσει 17ος.

Υπήρχε όμως μια Honda, αυτή του Takaaki Nakagami, που κατάφερε να τερματίσει 5η και να πάρει την πρώτη θέση ιδιωτικής ομάδας, ενώ άφησε πίσω τα δύο εργοστασιακά Honda των Crutchlow και Lorenzo!

Η επιστροφή του Rins και της Suzuki ήταν μια ακόμη είδηση από το Mugello, με τον νεαρό Ισπανό να μένει κοντά στους πρωτοπόρους για όλον τον αγώνα και μάλιστα παραλίγο να κλέψει και την τρίτη θέση από τον Dovi στην τρέλα του τελευταίου γύρου.

 dsc8194.gallery full top fullscreen

Ξανά κακός αγώνας και για τις Aprilia και ΚΤΜ. Για τη μεν πρώτη οι Aleix Espargaro και Andrea Iannone κατάφεραν μόλις μια 11η και μια 15η θέση αντιστοίχως, ενώ για τους Αυστριακούς διασώθηκε μόνο ο Pol Espargaro στην 9η θέση, με τον Johann Zarco να απογοητεύει πλήρως 17ος και τελευταίος, πίσω και από τον προτελευταίο Miguel Oliveira.

Moto2

Η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών είχε από νωρίς δείξει πόσο αμφίρροπη θα ήταν η μάχη της μεσαίας κατηγορίας με τους τρικύλινδρους κινητήρες Triumph 765 cc, καθώς 17 αναβάτες βρέθηκαν μέσα σε 8 δέκατα!

Στον αγώνα ωστόσο προέκυψε ένας μεγάλος νικητής, ο Alex Marquez, ο οποίος πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και έβαλε φωτιά στην κατάταξη της κατηγορίας, καθώς ο πρωτοπόρος Lorenzo Baldassari τερμάτισε 4ος.

12 thom luthi sui 73 alex marquez esp dsc7533.gallery full top fullscreen

Το βάθρο της Moto2 συμπλήρωσαν οι Luca Marini – ο ετεροθαλής αδελφός του Valentino Rossi – και Thomas Luthi.

Μετά το Mugello, ο Marquez έφτασε δύο βαθμούς πίσω από τον Baldassari στην κατάταξη, ενώ και ο Luthi βρίσκεται κοντά, άλλους δύο βαθμούς πιο πίσω. Προσθέστε τώρα και τον Jorge Navarro στους 9 βαθμούς πίσω από τον τρίτο και ιδού η ιδανική συνταγή για θρίλερ.

Moto3

Εκεί που τα δράματα και τα αγχωτικά θρίλερ βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, δηλαδή στη μικρή κατηγορία, το Mugello δεν απογοήτευσε. Δηλαδή τι άλλο να πούμε για έναν αγώνα όπου οι 8 πρώτοι αναβάτες τερμάτισαν με απόσταση μισού δευτερολέπτου;

5ng 2439.gallery full top fullscreen

Ο νικητής, Tony Arbolino, έχοντας πάρει και την pole, έγινε ο έκτος νικητής σε ισάριθμους αγώνες (!), τερματίζοντας 29 εκατοστά του δευτερολέπτου από τον δεύτερο, Lorenzo Dalla Porta, και 78 εκατοστά από τον Jaume Masia. Μιλάμε για τριπλό φώτο φίνις με τα όλα του!

Στη βαθμολογία ο Aron Canet διατηρεί την πρώτη θέση, αλλά με τον τερματισμό του στην 7η θέση στο Mugello, επέτρεψε στον Dalla Porta να τον πλησιάσει στους 3 βαθμούς, ενώ και ο τρίτος, Niccolo Antonelli δεν είναι μακριά, 10 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MotoGP 2019

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon