.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016 15:06

MXGP, 15ος αγώνας, Ελβετία

 

Cairoli και Anstie στην κορυφή

 

Το Παγκόσμιο Motocross επέστρεψε στην Ελβετία, όπου χιλιάδες θεατές απήλαυσαν τον Antonio Cairoli να παίρνει άλλη μια νίκη στην ΜΧ1, ενώ ο Max Anstie ξεχώρισε από την μάχη της ΜΧ2.

Ο Ελβετικός αγώνας στο Frauenfeld-Gachnang έφερε μεγάλα πλήθη από τη γειτονική Ιταλία που περίμεναν να δουν τον Antonio Cairoli στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, την ώρα που η συνεχιζόμενη απουσία του Jeffrey Herlings λόγω τραυματισμού δίνει νέο ενδιαφέρον στην ΜΧ2 καθώς οι διώκτες του έχουν μειώσει σημαντικά τη μεγάλη διαφορά που είχε χτίσει στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος όταν κυριαρχούσε απόλυτα.

ΜΧ1


Ο Antonio Cairoli (KTM) ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα στην Ελβετία, καθώς πήρε το πρώτο σκέλος και τερμάτισε πέμπτος στο δεύτερο για να επικρατήσει του Tim Gaijser (Honda) που ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δεύτερη θέση.

Τρίτος στην Ελβετία αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Romain Febvre (Yamaha), ο οποίος από τη μάχη της κορυφής με τον Gaijser έχει πλέον βρεθεί να παλεύει για την τρίτη θέση της κατάταξης με τον Max Nagl (Husqvarna).

Στη βαθμολογία ο Gaijser διατηρεί μια μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Cairoli, ο οποίος μείωσε στη βαθμολογική τους απόσταση κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 βαθμών – ωστόσο με πέντε αγώνες στο πρόγραμμα πού δύσκολα θα καλύψει τους 99 βαθμούς που τους χωρίζουν. Άλλωστε ο ίδιος ο Cairoli δήλωσε στην Ελβετία πως πλέον έχει ρίξει το ενδιαφέρον του στην προετοιμασία για το πρωτάθλημα του 2017 όπου θα ήθελε να διεκδικήσει τον ένατο τίτλο του.

ΜΧ2


Η παρατεταμένη απουσία του Jeffrey Herlings (ΚΤΜ) έχει δώσει νέο ενδιαφέρον στην κατηγορία των 250 κυβικών, καθώς στο πρώτο μισό της σεζόν ο Ολλανδός πετούσε ανίκητος και έθετε ως στόχο το πρωτάθλημα με το απόλυτο των βαθμών.

Ωστόσο ο τραυματισμός του όχι μόνο του στέρησε την ευκαιρία για το αήττητο, αλλά πλέον έχει φέρει και τον ανταγωνισμό του σε απόσταση που αφήνει ελπίδες μέχρι και για ανατροπή.

Στην Ελβετία ο Jeremy Seewer (Suzuki) ήθελε να ικανοποιήσει τους συμπατριώτες του με μια νίκη στο σπίτι του, ωστόσο ένας Βρετανός του χάλασε τα σχέδια.

Ο Max Anstie κυριάρχησε με τη Husqvarna του και στα δύο σκέλη, αφήνοντας τον Seewer ισάριθμες φορές δεύτερο. Τρίτος και στους δύο αγώνες αναδείχθηκε ο Γάλλος Benoit Paturel (Yamaha).

Στη βαθμολογία όλο το ενδιαφέρον πέφτει στην κορυφή, όπου ο Herlings διατηρεί μια διαφορά 43 βαθμών από τον δεύτερο Seewer – ο οποίος σίγουρα θα ήθελε και τους επιπλέον έξι βαθμούς που θα έπαιρνε αν κέρδιζε στα δύο σκέλη της κατηγορίας του για να αγχώσει ακόμη περισσότερο το πρωτοπόρο της κατάταξης.

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 15:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP, 14ος αγώνας, Βέλγιο MXGP, 16ος αγώνας, Ολλανδία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon