.
Κατηγορία ISDE
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011 19:14

ISDE 2011 Φιλανδία – 1η μέρα

 

Οι Φιλανδοί ξεκινούν δυναμικά

 



Με την απουσία της Γαλλικής ομάδας και τους κορυφαίους αναβάτες της από τα Trophy team φαίνεται πως οι Φιλανδοί είχαν ένα λόγο παραπάνω να ξεκινήσουν δυναμικά τον εξαήμερο αγώνα που φιλοξενείται για φέτος στην πατρίδα τους. Με την βροχή να έχει αντικαταστήσει την ξηρασία των προηγούμενων ημερών, όλοι πραγματικά αναρωτιόντουσαν για την έκβαση της διαδρομής με τους σφιχτούς χρόνους που υπήρχαν σε κάποιες απλές διαδρομές. Ωστόσο, Remes (E1), Caseli (E2), Tarkkala (E3), Jonnson (EW) κέρδισαν την πρώτη μέρα με τις Φιλανδία και Σουηδία να προηγούνται στις ομάδες Trophy και Junior αντίστοιχα.

Ε1- Remes με διαφορά


Ο μικρόσωμος Φιλανδός είχε κάθε λόγο να πρωταγωνιστήσει μέσα στην πατρίδα του, κοντράροντας τόσο άλλες χώρες όσο και τον συμπατριώτη του, Juha Salminen. Η διαφορά μεταξύ των δύο έφτασε στα 57 δευτερόλεπτα υπέρ του Remes, με τον Seistola να ακολουθεί με άλλα 44 δευτερόλεπτα διαφοράς.
Πίσω τους τερμάτισαν οι Mario Roman, Lorenzo Santolino, Luis Oliveira, ενώ είχαμε και μία συμμετοχή από τα παλιά, με τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Paul Edmonson, στην 14η θέση.

Ε2- Κλασική εκκίνηση Caseli


Συνηθισμένος είναι ο Kurt Caseli στις καλές εμφανίσεις των πρώτων ημερών στα six days όπου έχει συμμετάσχει. Την πρώτη μέρα στην Φιλανδία έκανε ακόμη μία καλή εμφάνιση τερματίζοντας πρώτος στην κατηγορία E2, ενώ πίσω του, την έκπληξη έκανε ο άγνωστος για μας, Mattheus Philips, από την Αυστραλία. Μάλιστα, η διαφορά τους ήταν στα 24 δευτερόλεπτα, νούμερο όχι άπιαστο για τέτοιου είδους αγώνες. Τρίτος τερμάτισε ο Alex Salvini με διαφορά 4’’ ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Toby Price, άλλος ένας Αυστραλός, ο Cristobal Guerrero και ο Luis Correira από την Πορτογαλία.

Ε3 – Ο Tarkkala από τα παλιά


Κόντρα στον πέντε φορές πρωταθλητή Ivan Cervantes, ο Marko Tarkkala είχε δυνατό συναγωνισμό. Η διαφορά των 26 δευτερολέπτων που τελικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Φιλανδού, δεν ήταν μεγάλη. Όχι φυσικά όσο αυτή του Joakim Ljunggren ο οποίος έχασε την 2η θέση κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του, με μόλις δέκα εκατοστά του δευτερολέπτου! Oriol Mena, Valtteri Salonen, Jonas Karlsson έκλεισαν την εξάδα, με τον πολλά υποσχόμενο Thomas Oldrati να εγκαταλείπει στο 4ο control.

EW – Η Σουηδία αντεπιτίθεται


Μόλις τρία δευτερόλεπτα χώρισαν τελικά την Σουηδέζα Jessica Jonnson από την Φιλανδέζα Marita Nyqvist. Μεγάλος συναγωνισμός για την πρώτη θέση που πήγε στην Σουηδία και τα βλέμματα να στρέφονται στην επόμενη μέρα. Μιας και αυτές οι δύο είχαν το λιγότερο καπέλο, στα 14 λεπτά, στις πίσω θέσεις ρόλο έπαιξαν οι βαθμοί ποινής. Πέραν των εφτά λεπτών διαφορά δημιουργήθηκε από την 3η θέση και πίσω, με την Γαλλίδα Juliet Berez να κλείνει την τριάδα και την Ludivine Puy, αναμενόμενη ως φαβορί, να βρίσκεται στην 5η θέση με εικοσιπέντε λεπτά διαφορά.

World Trophy -  Η Φιλανδία μπροστά


Έχοντας τους περισσότερους αναβάτες μέσα στις πρώτες θέσεις κάθε κατηγορίας, η Φιλανδία ξεκίνησε δυναμικά την παρουσία της στη μάχη των χωρών. Έθεσε γερές βάσεις από την πρώτη κιόλας μέρα, χτίζοντας μία καλή βάση με διαφορά πεντέμιση λεπτών από τους Ισπανούς. Αν και οι Ισπανοί διαθέτουν ηχηρά ονόματα, η μικρή διαφορά τους με τους 3ους, Αυστραλούς, στα 2’:10’’ είναι νούμερο που θα τους κρατήσει σίγουρα σε αγωνία. Αμερική, Ιταλία και Πορτογαλία κλείνουν την εξάδα.

Junior – Trophy


Πολύ καλή εμφάνιση είχαν οι Σουηδοί που προηγήθηκαν την πρώτη μέρα. Η διαφορά τους από τους Γάλλους έφτασε στο ενάμιση λεπτό και είναι νούμερο που καθημερινά μπορεί να καλυφθεί. Τρίτη η Μεγάλη Βρετανία με νέα ονόματα που δείχνουν να χτίζουν το μέλλον της στον αγωνιστικό χώρο του enduro. Αυστραλία, Ισπανία και Χιλή, συμπληρώνουν την εξάδα.

Φωτογραφίες


ktmimages.com

Video 1η μέρα - Highlights


Περισσότερα αποτελέσματα θα βρείτε στην επίσημη σελίδα της FIM

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 22:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE -2010 - 5η μέρα - τερματισμός ISDE 2011 Φιλανδία – 2η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon