.
Κατηγορία ISDE
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 15:00

ISDE 2018, Ημέρα 6η


Αυστραλιανός θρίαμβος

Με μια Motocross δοκιμασία να απομένει για την έκτη μέρα και την ολοκλήρωση του International Six Days of Enduro 2018, ήταν μάλλον σαφές πως διαφορές κάμποσων λεπτών πολύ δύσκολα θα καλύπτονταν – εκτός ίσως από κάποια τρομερή παρέμβαση της θεάς Τύχης.

e2 start Day 6 001 1

Η τύχη τελικώς δεν έπαιξε ρόλο και κάπως έτσι η Αυστραλία κατέκτησε το World Trophy σε Άντρες και Γυναίκες, ενώ οι Ιταλοί πήραν με σαρωτικό στυλ το τρόπαιο των Junior.

Οι δε Η.Π.Α. κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν σε όλες τις κατηγορίες και έρθουν παντού δεύτερες.

World Trophy

FIM ISDE 2018 Vina del Mar Day6 Podium Trophy 262

Οι Αυστραλοί γνώριζαν πως δεν υπήρχε καμιά ανάγκη να κερδίσουν την τελευταία μέρα, έτσι δε ρίσκαραν και πολύ.

Άφησαν Η.Π.Α. και Ιταλία να τα δώσουν όλα στην πίστα Motocross, με τους Ιταλούς να κερδίζουν τελικώς, ενώ η Αυστραλία πήρε την τρίτη θέση με άνεση και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη στο ISDE 2018, επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του 2015 στη Σλοβακία.

Η δεύτερη θέση πήγε στις Η.Π.Α. και η τρίτη στην Ιταλία, ενώ στην εξάδα ακολούθησαν κατά σειρά οι Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Η οικοδέσποινα ομάδα της Χιλής τελικώς έκλεισε τον αγώνα στην 9η θέση.

Junior World Trophy

FIM ISDE 2018 Vina del Mar Day6 Verona 230

Οι Ιταλοί είχαν να κερδίσουν τη Junior κατηγορία ακριβώς δέκα χρόνια, από το ISDE του 2008 που είχε φιλοξενηθεί στη χώρα μας. Φέτος όμως επέστρεψαν στην κορυφή του κόσμου και μάλιστα με απολύτως κυρίαρχο στυλ.

Οι Andrea Verona (TM), Matteo Cavallo (Beta) και Davide Soreca (TM) δεν άφησαν ούτε στιγμή τους εαυτούς τους να χαλαρώσουν και κυριάρχησαν από την πρώτη ημέρα στο ISDE 2018. Ομοίως έπραξαν και στην τελευταία μέρα, όπου κέρδισαν και στην πίστα Motocross για να συμπληρώσουν πέντε νικηφόρες μέρες σε σύνολο έξι και να γιορτάσουν με στυλ τη νίκη τους.

Οι Η.Π.Α. τερμάτισαν και σε αυτήν την κατηγορία στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τη Γαλλία στην τρίτη. Οι Γάλλοι, με τη σειρά τους, έπρεπε να επικρατήσουν της μαχητικής Χιλής για να φτάσουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου – με διαφορά της τάξης του 1.5 λεπτού μόλις.

Την εξάδα της Junior κλείνουν κατά σειρά οι Αυστραλία και Σουηδία.

Women’s World Trophy

FIM ISDE 2018 Vina del Mar Day6 Podium Women 253

Αυτή η κατηγορία είχε μάλλον τη λιγότερη αγωνία από όλες τις άλλες, καθώς οι Αυστραλέζες έθεσαν τον Νόμο από την πρώτη μέρα και τον τήρησαν μέχρι κεραίας ως και την τελευταία.

Κέρδισαν και την ειδική Motocross και μαζί με αυτήν έκαναν ένα απίστευτο ρεκόρ έξι συνεχόμενων νικών σε ISDE. Ποιος να τις πιάσει;

Πάντως; Όχι οι Η.Π.Α., οι οποίες για έκτη συνεχόμενη μέρα τερμάτισαν άνετα δεύτερες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν κατάφεραν να απειλήσουν τις νικήτριες.

Η τρίτη θέση της κατηγορίας των Γυναικών πήγε στην Ισπανία και ακολούθησε η Γαλλία, η Σουηδία και η Πορτογαλία στο κλείσιμο της εξάδας.

Vintage

start.vintage ISDE 2018 13088

Η κατηγορία των κλασικών εντούρο ξεκίνησε την τέταρτη μέρα και οι δραστηριότητές της κράτησαν τρεις μέρες. Σε αυτές μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Γερμανία, καθώς οι αναβάτες της κέρδισαν όλες τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα:

Κατηγορία C76 – Jens Oestereich (SWM)

Κατηγορία C79 – Jens Bossdorf (SWM)

Κατηγορία C82 – Roth Sven (Kramer)

Κατηγορία Evo86 – Swen Schiller (Kram-It)

Ατομικές κατηγορίες

podium.class ISDE 2018 16484

Overall – Στο σύνολο νικητής του ISDE 2018 αναδείχθηκε ο Αυστραλός Daniel Miler (KTM), με δεύτερο τον Αμερικανό Taylor Robert (ΚΤΜ) και τρίτο τον Αυστραλό Daniel Sanders (Husqvarna).

Enduro 1 – O Andrea Verona (TM) της Ιταλικής Junior Team πήρε την πρωτιά, με δεύτερο τον έτερο Ιταλό Davide Guarneri (Honda) και τρίτο τον Ισπανό Victor Guerrero (Yamaha).

Enduro 2 – O Robert Taylor (KTM) των Η.Π.Α. επικράτησε στην Ε2, μπροστά από τον συμπατριώτη του Steward Baylor (KTM) και τον Ιταλό Thomas Oldrati (Honda).

Enduro 3 – Ο μεγάλος νικητής σε ατομικό επίπεδο, Αυστραλός Daniel Miler (KTM),προφανώς κέρδισε και στην κατηγορία του, με δεύτερο τον συμπατριώτη του Daniel Sanders (Husqvarna) και τρίτο τον Ιταλό Giacomo Redondi (Honda).

Enduro Women – Στις Γυναίκες η Αυστραλέζα Tayla Jones (Husqvarna) επικράτησε αφήνοντας δεύτερη την Αμερικανίδα Brandy Richards (KTM) και τρίτη τη Γαλλίδα Livia Lancelot (Honda).

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του ISDE 2018

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 15:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2018, Ημέρα 5η ISDE 2019, Πορτογαλία – Ημέρα 2η »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon