.
Κατηγορία Indoor trial
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 10:51

X-Trial 2024, 2ος αγώνας, Chalon-Sur-Saône (Γαλλία)

Μια ακόμη μεγαλειώδη παράσταση παρέδωσε ο Toni Bou επί γαλλικού εδάφους.

Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial επισκέφτηκε τη Γαλλία, μετά το εναρκτήριο Grand Prix της Βαρκελώνης, όπου ο Toni Bou (Montesa Honda) είχε ανοίξει δυναμικά τη διεκδίκηση του 35ου τίτλου του.

Το γαλλικό Grand Prix στη Chalon-Sur-Saône προσέφερε στον κυρίαρχο του αθλήματος μιαν ακόμη ευκαιρία να εδραιώσει εαυτόν ως φαβορί και σημείο αναφοράς του πρωταθλήματος και φέτος, κάτι που ο Ισπανός δεν αμέλησε.

Η εμφάνισή του στη Γαλλία ήταν κάτι παραπάνω από κυριαρχική, καθώς έκλεισε τον πρώτο γύρο του αγώνα με μόλις έναν βαθμό ποινής, συνέχισε άψογος με μηδενικό ποινολόγιο στον δεύτερο γύρο και πήρε τον τελικό με μια άπταιστη διαδρομή και -ξανά- κανέναν βαθμό ποινής.

Στη διαδρομή αυτή που ο ίδιος περιέγραψε μετά ως "πολύ κοντά στην τελειότητα", ο Bou προφανώς συνέτριψε τον ανταγωνισμό του και πήρε άνετα τη δεύτερη νίκη της φετινής χρονιάς. Βασικά η σημαντικότερη διαφορά του γαλλικού GP από αυτό της Βαρκελώνης που είχε προηγηθεί ήταν η επικράτηση του Gabriel Marcelli (Montea Honda) επί του Jaime Busto (GASGAS) στη μάχη της δεύτερης θέσης.

Ο Busto κρατούσε τη δεύτερη θέση για σχεδόν τον μισό αγώνα, ωστόσο μια τετράδα κακών περασμάτων έδωσε την ευκαιρία στον Marcelli να προσπεράσει και να αναλάβει αυτός να πιέσει τον ομόσταυλό του, Bou ως το τέλος.

Πλέον ο Bou με 44 βαθμούς στην κορυφή της κατάταξης έχει ήδη χτίσει ένα μικρό προβάδισμα από τους 27 βαθμούς όπου συγκατοικούν οι Marcelli (2ος) και Busto (3ος).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες X-Trial 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαρτίου στη Νίκαια στον γαλλικό νότο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 10:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon