.
Κατηγορία Freestyle Motocross
Δευτέρα, 21 Μαϊος 2012 13:09

Red Bull X-Fighters 2012, 2ος αγώνας, Glen Helen/

 

O Potter «μαγεύει» 15.000 θεατές!

 


anigif
Ο Αμερικανός Todd Potter κατέκτησε τους λόφους του Glen Helen στη Νότια Καλιφόρνια, το περασμένο Σάββατο, στο δεύτερο αγώνα του Red Bull X-Fighters World Tour 2012 – του πρωταθλήματος με έπαθλο 1 εκατομμύριο δολάρια- στη μεγαλύτερη και δυσκολότερη πίστα της ιστορίας του πρωταθλήματος.

Ο κυρίαρχος της ημέρας

GLEN HELEN, Καλιφόρνια – Ο Todd Potter ήταν ο κυρίαρχος της ημέρας, τολμώντας άλμα ύψους 18,3 μέτρων, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα στις πίστες του Red Bull X-Fighters, νικώντας τον Γάλλο Thomas Pagès σε μια συναρπαστική αναμέτρηση. Ο Αμερικανός Wes Agee σε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, κατέλαβε την τρίτη θέση, κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο «Swatch Best Move».  

Οι Potter, Pagès και Agee μάγεψαν το πλήθος των 15.000 ατόμων με συναρπαστικά flips και back flips! Πολλά από τα φαβορί, συμπεριλαμβανομένων του περσινού πρωταθλητή Dany Torres και του νικητή του πρώτου αγώνα του  φετινού πρωταθλήματος Levi Sherwood, επέλεξαν να μην τολμήσουν το δύσκολο άλμα με αποτέλεσμα να πληρώσουν το βαρύ τίμημα του αποκλεισμού τους στους πρώτους γύρους. Οι riders που δεν δίστασαν να τα βάλουν με το «άλμα-πρόκληση» με κίνδυνο να κατρακυλήσουν στον απότομο λόφο, δικαιώθηκαν, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή τους στους επόμενους γύρους.

Ένα όνειρο

«Είναι ένα όνειρο που εκπληρώθηκε», δήλωσε ο Potter, ο οποίος κατά τη διάρκεια των τριών knock-out γύρων κέρδισε τους θεατές με το ιδιαίτερό του στυλ και τη μοναδική επαφή του με αυτούς. Το θάρρος, ήταν το κλειδί της νίκης στο Glen Helen, σύμφωνα με τον Potter, ο οποίος προκάλεσε τους αντιπάλους του να τολμούν μεγάλα άλματα αν θέλουν να κερδίζουν σε πίστες όπως αυτή στο Glen Helen: «Νομίζω ότι πρέπει να το αποδεχτούν και να το κάνουν, αυτή είναι η ουσία. Δεν μπορείς απλώς να κάνεις κύκλους και να ανεβαίνεις σε μια ράμπα, να επιστρέφεις και να ανεβαίνεις σε άλλη ράμπα. Αυτό είναι που σε κάνει να ξεπερνάς τα όριά σου, βιώνοντας τον πραγματικό κόσμο του FMX.»
Τα δύο φαβορί, Torres και Sherwood, κατέληξαν στην όγδοη και έβδομη θέση στης συνολικής κατάταξης αντίστοιχα, καθώς δεν επιχείρησαν το άλμα με αποτέλεσμα να αποκλειστούν. Ο Potter τώρα ηγείται του πρωταθλήματος με 135 βαθμούς και προηγείται του Sherwood (120), ο οποίος κέρδισε στον πρώτο γύρο στο Ντουμπάι (ΗΑΕ).  Ο επόμενος αγώνας για το 2012 έρχεται στις 16 Ιουνίου, στη γειτονική Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία. Το πρωτάθλημα αμέσως μετά μεταφέρεται στη Μαδρίτη στις 20 Ιουλίου, για να ακολουθήσουν το Μόναχο στις 11 Αυγούστου και το Σύδνεϋ στις 6 Οκτωβρίου.

Αποτελέσματα

Αποτελέσματα του Red Bull X-Fighters στο Glen Helen:
1 Todd Potter (ΗΠΑ)
2 Thomas Pagès (ΓΑΛ)
3 Wes Agee (ΗΠΑ)
4 Javier Villegas (ΧΙΛ)
5 Eigo Sato (ΙΑΠ)
6 Rob Adelberg (ΑΥΣΤ)
7 Levi Sherwood (ΝΖΛ)
8 Dany Torres (ΙΣΠ)
9 Maikel Melero (ΙΣΠ)
10 Nick Dunne (ΗΠΑ)
11 Martin Koren (ΤΣΕ)

Βαθμολογία

Συνολική Κατάταξη:
1 Potter (ΗΠΑ) 135 βαθμοί
2 Sherwood (ΝΖΛ) 130 βαθμοί
3 Villegas (ΧΙΛ) 120 βαθμοί
4 Adelberg (ΑΥΣΤ) 115 βαθμοί
5 Pages (ΓΑΛ) 80 βαθμοί
6 Sato (ΙΑΠ) 65 βαθμοί
7 Agee (ΗΠΑ) 65 βαθμοί
8 Sheehen (ΑΥΣΤ)  55 βαθμοί
9 Torres (ΙΣΠ) 50 βαθμοί
10 Andre Villa (ΝΟΡ) 45 βαθμοί 

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon