.
Κατηγορία Extreme Enduro
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 22:30

RedBull Romaniacs 2015

 

O Jonny Walker νικητής!

 

 

Στον πενθήμερο αγώνα που έγινε στην Ρουμανία, το πασίγνωστο και πανδύσκολο RedBull Romaniacs, ο Jonny Walker ήταν ο μεγάλος νικητής, έπειτα από μία εξαιρετική εκκίνηση στον πρόλογο, και κοντράροντας στα ίσα τον Graham Jarvis όλες τις ημέρες!

Πρόλογος - Νικητής ο Walker


Τα τεχνητά εμπόδια που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αναβάτες στον πρόλογο δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα θα ακολουθήσουν, στα αφιλόξενα εδάφη των Καρπαθίων! Ο Jonny Walker της KTM έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση στον "Πρόλογο" του Red Bull Romaniacs 2015, στο Sibiu της Ρουμανίας, και υπερασπίστηκε έτσι τον τίτλο του. Φυσικά, ο αγώνας μόλις τώρα αρχίζει και τα Καρπάθια Όρη θα δοκιμάσουν σκληρά τους αναβάτες στη διάρκεια των επόμενων ημερών, πριν αναδειχτεί ο μεγάλος νικητής.
Δεύτερος πίσω από τον Walker τερμάτισε στον Πρόλογο ο Alfredo Gómez της Husqvarna που πέρυσι δεν είχε αγωνιστεί λόγο τραυματισμού που είχε στο πόδι. Τρίτος ήρθε ο Graham Jarvis με Husqvarna, "ξεκίνησα τέταρτος και κατάφερα να φτάσω τον τρίτο αρκετά σύντομα, όμως ήδη οι δύο πρώτοι ήταν πολύ μακριά και δεν ήθελα να ρισκάρω προσπαθώντας να τους φτάσω..."

Ο Jarvis ξαναχτυπά


Το Red Bull Romaniacs 2015 είναι σε εξέλιξη, με τον Graham Jarvis να θέτει τον ρυθμό της 1ης μέρας. Μετά τον εκπληκτικό Πρόλογο του Red Bull Romaniacs, νικητής του οποίου αναδείχθηκε ο Jonny Walker, το δυσκολότερο enduro rally του κόσμου μπήκε στο κυρίως μέρος του. 124 εξαντλητικά χιλιόμετρα αγώνα περίμεναν τους αναβάτες της κορυφαίας κατηγορίας Gold, με την πρώτη μέρα αγώνα εκτός δρόμου να βάζει γρήγορα όλους τους αναβάτες στα βαθιά.
Έχοντας την πρωτοπορία από το ξεκίνημα, ο αναβάτης της Husqvarna, Graham Jarvis, έφυγε από την εκκίνηση στις 7 το πρωί αποφασισμένος να πιέσει στο όριο. Αποκτώντας ταχύτατα έναν πολύ καλό ρυθμό, πάλεψε πολύ να κρατήσει πίσω όλους τους αντιπάλους του.
Μένοντας μόνος στην πρωτοπορία για περισσότερο από πέντε ώρες αγώνα, ο Jarvis κατάφερε να κερδίσει την πρώτη μέρα, θέτοντας τον εαυτό του πρόωρο πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης του Romaniacs. Πίσω από τους τρεις πρώτους, στην τέταρτη θέση, βρέθηκε ο αναβάτης της ΚΤΜ Paul Bolton με τον ομόσταυλο του Jarvis Alfredo Gomez να κάνει κι αυτός λάθη και να τερματίζει πέμπτος.

Ο Walker ισοφαρίζει 


Ο Jonny Walker επιστρέφει στο προσκήνιο με νίκη την 2η μέρα του Red Bull Romaniacs.
Αποφασισμένος να επιτεθεί στον πρωτοπόρο Graham Jarvis μετά την εκπληκτική του πορεία στη νίκη την πρώτη μέρα, ο Jonny Walker μπήκε δυνατά στην δεύτερη μέρα του Red Bull Romaniacs 2015. Κάνοντας την επίθεσή του από πολύ νωρίς, μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ένα σπάνιο λάθος πλοήγησης του Graham Jarvis ακριβώς μετά την εκκίνηση.
Ο αναβάτης της Husqvarna, Graham Jarvis, έκανε λάθος μόλις 100 μέτρα μετά την εκκίνηση στις 6.30 το πρωί, ακολουθώντας κατά λάθος την διαδρομή της κατηγορίας Bronze. Μόλις αντιλήφθηκε το λάθος του γύρισε αμέσως πίσω, αλλά είχε ήδη χάσει κάποιο χρόνο. Περισσότερο σε εγρήγορση από κάθε άλλον o Jonny Walker βρήκε τον σωστό δρόμο αμέσως και άρχισε να ανοίγει την διαφορά από τους αντιπάλους του. Σε κάποια μάλιστα φάση του αγώνα κατάφερε να περάσει τον Jarvis που είχε εκκινήσει πρώτος και να φτάσει πρώτος στο service point.
Οδηγώντας πλάι - πλάι για το μεγαλύτερο μέρος του απογεύματος, ο Walker τελικά έκανε την διαφορά για τη νίκη με μόλις 30 λεπτά να απομένουν, δημιουργώντας μία απόσταση ενός λεπτού. Έτσι μπόρεσε παράλληλα να περάσει μπροστά στην γενική κατάταξη του αγώνα, μπαίνοντας στην τρίτη από τις τέσσερις συνολικά μέρες αγώνα εκτός δρόμου.

Η απάντηση του "Letti"


Αφού έχασε ένα σημείο ελέγχου μια ημέρα πριν και έλαβε μία μεγάλη ποινή χρόνου που ουσιαστικά κατέστρεψε τις ελπίδες του για τη νίκη, ο Andreas Lettenbichler έδωσε την καλύτερη δυνατή απάντηση την τρίτη μέρα του Red Bull Romaniacs. Σε μία φορτισμένη συναισθηματικά μέρα, ο αναβάτης της ΚΤΜ πίεσε όσο περισσότερο μπορούσε από την πρώτη στιγμή.
Με το κεφάλι κάτω και οδηγώντας στο όριο, ο Γερμανός άρχισε σιγά - σιγά να φτάνει και να περνά τους περισσότερους από τους 11 αναβάτες που είχαν εκκινήσει μπροστά του. Περνώντας την γραμμή του τερματισμού τρίτος, ο βετεράνος των αγώνων hard enduro έδειξε πως έχει ακόμα αρκετά αποθέματα μέσα του. "Ήμουν σε mood επίθεσης από την πρώτη στιγμή. Νομίζω ήταν μία από τις καλύτερες αγωνιστικές μέρες της καριέρας μου", δήλωσε αργότερα.
“Σήμερα οδήγησα για εμένα – όπως ξέρω να οδηγώ”, δήλωσε ο Lettenbichler. “Με ενόχλησε το γεγονός ότι έκανα αυτό το λάθος χθες και στο μυαλό μου ήθελα να επαναφέρω την τάξη στα πράγματα”.
Αλλάζοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα και μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα στον αγώνα, ο Alfredo Gomez βρέθηκε να τερματίζει δεύτερος μετά τον Lettenbichler. Ο αναβάτης της Husqvarna τελικά βρήκε τον ρυθμό του στον αγώνα και τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Γερμανό.
Ενώ το γεγονός της ημέρας ήταν η απίστευτη επίδοση του Lettenbichler, η μάχη για την κορυφή στο φετινό Romaniacs μεταξύ του Jonny Walker και του Graham Jarvis έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.
Με τον Walker να βρίσκεται στην πρωτοπορία της κατάταξης του αγώνα, αυτή την φορά ήταν ο Jarvis εκείνος που έπρεπε να πιέσει. Τελικά ο Jarvis κατάφερε να ξεκλέψει 90 δευτερόλεπτα από τον Walker, μειώνοντας την συνολική διαφορά στα σχεδόν δύο λεπτά. Απομένει ακόμη μία ημέρα αγώνα για να κριθούν όλα.

Ο Walker πρωταθλητής!


Ενώ όλα ακόμα παιζόταν την τελευταία μέρα, ο Jarvis ξεκίνησε τρίτος την μέρα με τον Walker να τον κυνηγά εκκινώντας ένα λεπτό πιο πίσω. Η συνολική διαφορά μεταξύ των δύο αναβατών βρισκόταν στα τρία περίπου λεπτά και ο Jarvis γνώριζε ότι δεν μπορούσε να επιτρέψει στον Walker να τον φτάσει και να έχει έτσι μια εύκολη νίκη.
O αναβάτης της KTM Jonny Walker πήρε τη νίκη στα τελευταία μόλις λεπτά του Red Bull Romaniacs 2015, για να διατηρήσει το στέμμα του νικητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Walker έκανε ό,τι έπρεπε την τελευταία μέρα του αγώνα, ώστε να βάλει τον εαυτό του στην ψηλότερη θέση του βάθρου, μπροστά από το δίδυμο αναβατών της Husqvarna Graham Jarvis και Alfredo Gomez σε έναν αγώνα που πρόσφερε την πιο σκληρή μάχη όλων των εποχών.
"Είναι ένα φανταστικό συναίσθημα το να κερδίζω πάλι εδώ. Ήξερα πως θα ήταν μια σκληρή μάχη και οδήγησα στο όριο", δήλωσε ο Jonny Walker.

Τελικά Αποτελέσματα


1. Jonny Walker (Μ. Βρετανία) 23:49.42
2. Graham Jarvis (Μ. Βρετανία) 23:51.52
3. Alfredo Gómez (Ισπανία) 24:48.02
4. Paul Bolton (Μ. Βρετανία) 25:00.10
5. Wade Young (Ν. Αφρική) 25:10.40
6. Andreas Lettenbichler (Γερμανία) 25:44.50
7. Philipp Scholz (Γερμανία) 26:24.37
8. Blake Gutziet (Ν. Αφρική) 26:27.09
9. Lars Enöckl (Αυστρία) 26:39.38
10. Brett Swanepoel (Ν. Αφρική) 26:44.01
Πηγή: RedBull

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 22:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon