.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 14:45

Hard Enduro 2022, 5ος αγώνας, Romaniacs (Ρουμανία)

Νικητής για έβδομη φορά στην καριέρα του ο 47χρονος (!) Graham Jarvis, τρίτος στο βάθρο ο Mario Roman επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης.

Ο αγώνας Red Bull Romaniacs στα Καρπάθια Όρη θεωρείται από πολλούς ως ο πιο σκληρός αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro, παρόλα αυτά ο νικητής του φετινού αγώνα δεν ήταν ανάμεσα στα συνήθη φαβορί.

Ο Jarvis (Husqvarna) βρίσκεται πια στη δύση της καριέρας του και είναι ενδεικτικό το ότι αυτή ήταν η πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Είχε να κερδίσει Romaniacs πέντε χρόνια, ενώ από την πρώτη του νίκη εκεί είχαν περάσει 14 ολόκληρα χρόνια, ωστόσο για τον Βρετανό αναβάτη η εμπειρία και η καλή του κατάσταση στον αγώνα αυτόν συνωμότησαν για να του χαρίσουν μια αξέχαστη νίκη – έναν ακριβώς χρόνο από την προηγούμενη επίσκεψή του στη Ρουμανία που είχε τελειώσει άδοξα με εγκατάλειψη κι ένα σοβαρά τραυματισμένο γόνατο.

Στο βάθρο τον ακολούθησε ο Βούλγαρος Teodor Kabakchiev (ΚΤΜ), ενώ τρίτος τερμάτισε ο Mario Roman (Sherco), γεγονός που του επέτρεψε να ξαναπεράσει πρώτος στην προσωρινή κατάταξη του πρωταθλήματος σε έναν αγώνα όπου οι βασικοί του αντίπαλοι τα βρήκαν δύσκολα: έκτος τερμάτισε ο Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ) που ως τώρα οδηγούσε τη βαθμολογία και ήταν άχαστος στους τρεις αγώνες που έτρεξε (απείχε από τον πρώτο λόγω τραυματισμού), ενώ ο Billy Bolt (Husqvarna) δεν βαθμολογήθηκε καν.

Για τον Kabakchiev αυτή ήταν η πρώτη του φορά στο βάθρο του Romaniacs και μόλις δεύτερη για το φετινό πρωτάθλημα.

Στην κατάταξη λοιπόν ο Roman πέρασε πρώτος με 73 βαθμούς, με τον Lettenbichler δεύτερο στους 70 και τον Bolt τρίτο με 62, ενώ από κοντά ακολουθούν οι Jarvis (60) και Kabakchiev (52).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Hard Enduro 2022

Ο επόμενος αγώνας, Red Bull TKO, θα γίνει στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην περιοχή Sequatchie του Tennessee στις 13-14 Αυγούστου 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon