.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 11:47

Red Bull Romaniacs, 4η-5η μέρα – Wade Young ο θριαμβευτής

Η νίκη κρίθηκε στο νήμα

Το Σάββατο 28 Ιουλίου ολοκληρώθηκε το Red Bull Romaniacs 2018, τέταρτος αγώνας του πρωταθλήματος World Enduro Super Series (WESS).

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Wade Young με Sherco και αυτόματα έγινε ο νεότερος αναβάτης που έχει κερδίσει στα 15 χρόνια του Romaniacs. Ο Νοτιοαφρικανός είναι μόλις 22 ετών, ενώ στα 16 του είχε γίνει ο νεότερος αναβάτης που κέρδισε και τον αγώνα hard enduro, Roof of Africa.

young
Wade Young

Για να φτάσει ως εδώ, ο Young είχε νικήσει στη δεύτερη και τρίτη μέρα off-road οδήγησης, δηλαδή τις ημέρες 3 και 4 του αγώνα (αν συμπεριλάβουμε και τον Πρόλογο της πρώτης μέρας). Κατά την τελευταία αγωνιστική ημέρα, αυτός και ο Manuel Lettenbichler (KTM) έδειχναν ως τα ακλόνητα φαβορί για τη νίκη, με μια διαφορά 4 λεπτών μεταξύ τους να μην εγγυάται απολύτως τίποτε.

lettenbichler 2
Manuel Lettenbichler

Ο Young οδήγησε αρχικά τον αγώνα, αλλά ο Γερμανός τον έπιασε και τον πέρασε, φέρνοντας μαζί του και τον Johny Walker (KTM) στη μάχη. Κάπου εκεί ο Young ξαναβρήκε ρυθμό, οδήγησε γρήγορα ως το τέλος και τερμάτισε δεύτερος με λιγότερο από δύο λεπτά διαφορά από τον Lettenbichler, παίρνοντας έτσι τη νίκη.

walker
Johny Walker

Ο Walker τερμάτισε τρίτος, τόσο κατά την τελευταία μέρα, αλλά και στο σύνολο, με απόσταση περίπου 7.5 λεπτών από τον πρώτο. Αξίζει δε να σημειώσουμε πως από αυτή τη θέση ως την τέταρτη και τον William Bolt (Husqvarna), η χρονική απόσταση εκτινάχθηκε στα 26+ λεπτά, δείγμα του πόσο γρήγορα κινήθηκαν οι τρεις πρώτοι.

coscarelli
Gianino Coscarelli

Αυτά στη μεγάλη, Gold κατηγορία. Στη Silver νικητής αναδείχθηκε ο Αυστριακός Dieter Rudolf με KTM, ενώ στη Bronze κέρδισε ο Βραζιλιάνος Gianino Coscarelli, επίσης με ΚΤΜ.

Τέλος, στην Iron κατηγορία ξεχώρισε ο Λιθουανός Mindaugas Simkevicius, ενώ εξαιρετικά πλασαρίστηκε ο μοναδικός Έλληνας του φετινού αγώνα.

Ο Βασίλης Στεργιόπουλος (ΚΤΜ) από την Καστοριά τερμάτισε 20ός στην Iron, μεταξύ 105 συνολικά συμμετοχών που έφτασαν ως το τέλος στην κατηγορία αυτή.

gold podium

Δείτε εδώ αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα Red Bull Romaniacs 2018

Πλέον στην κατάταξη του WESS προηγείται ο Johny Walker με 2900 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Manuel Lettenbichler με 2715 και τρίτος ο William Bolt με 2520, ενώ ο Wade Young ανέβηκε τέταρτος, μόλις 300 βαθμούς πιο πίσω.

AP 1WDVQSB2W2111 news

Το πρωτάθλημα του WESS έχει άλλους τέσσερις αγώνες φέτος, με επόμενο ραντεβού στις 8 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία για το Red Bull 111 Megawatt.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 17:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon