.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 13:33

WESS, 3ος αγώνας, Trèfle Lozérien AMV (Γαλλία)

 

O Loic Larrieu νικητής μπροστά στο κοινό του

 

Τρίτος αγώνας για το World Enduro Super Series, αυτή τη φορά επισκεπτόμενο τη Γαλλία και την περιοχή Trèfle Lozérien, γνωστή και ως «Μέκκα του Γαλλικού Enduro». Εκεί στη διάρκεια τριών αγωνιστικών ημερών και 15 ειδικών τεστ, χρειάστηκε να φτάσουμε στο απολύτως τελευταίο για να προκύψει ο νικητής μεταξύ των 600 συμμετεχόντων που συμπεριλάμβαναν από απλούς ερασιτέχνες μέχρι παγκόσμιους πρωταθλητές.

Κατά τις δύο πρώτες μέρες ήταν ο Josep Garcia της Red Bull KTM Factory Racing που προηγείτο στην κατάταξη, ωστόσο ξεκινώντας την τρίτη και τελευταία μέρα δύο Γάλλοι αναβάτες ήταν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να γευτούν τον εντός έδρας θρίαμβο. Σε κάποιον βαθμό, το κατάφεραν.

Ο Garcia οδηγούσε με ταχύτατο ρυθμό, αλλά ο Loic Larrieu (Yamaha) πίεσε αρκετά ώστε να φτάσει στη δεύτερη θέση της τρίτης μέρας και να αναδειχθεί πρώτος στη γενική κατάταξη του αγώνα, προς μεγάλη χαρά των θεατών.

Μετά ήρθε ο Theo Espinasse (Sherco), ένας αναβάτης της Junior κατηγορίας, που κατάφερε με την αύρα του εντός έδρας αγώνα να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα. Ο Espinasse θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του Γαλλικού Enduro και η εκπληκτική του απόδοση απέναντι σε πολύ πιο έμπειρους αναβάτες το αποδεικνύει.

Στη κατάταξη του WESS, μετά από τρεις αγώνες οδηγεί ο Johny Walker (KTM), που εδώ περιορίστηκε μόλις στη δέκατη θέση του αγώνα, ωστόσο όλοι οι βασικοί του διώκτες – Manni Letenbichler (KTM), Billy Bolt (Husqvarna) και Graham Jarvis (Husqvarna) – έμειναν εκτός δεκάδας στο Trèfle Lozérien.

Βαθμολογία WESS (μετά από 3 αγώνες)

1. Jonny Walker (KTM), 2130 βαθμούς
2. Manni Lettenbichler (KTM), 1865
3. Billy Bolt (Husqvarna), 1830
4. Graham Jarvis (Husqvarna), 1818
5. Taddy Blazusiak (KTM), 1445
6. Josep Garcia (KTM), 1425
7. Paul Bolton (KTM), 1262
8. Wade Young (Sherco), 1220
9. Travis Teasdale (Beta), 1030
10. Nathan Watson (KTM), 1008

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 13:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon