.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 10:36

Παγκ. Πρωτ. Enduro - 2010 - Γαλλία

 

Meo και Ahola πρωταθλητές!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: ABC COMMUNICATION

Τον πρώτο του τίτλο πανηγύρισε ο Antoine Meo μέσα στην πατρίδα του, ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες θεατές μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα. Ο Ahola, δεν συμμετείχε καν την δεύτερη μέρα στη Γαλλία μιας και ο 4ος τίτλος του έγινε πραγματικότητα το Σάββατο. Knight, Santolino, Puy, συμπλήρωσαν τους τίτλους για το 2010.

E1 Meo και Husqvarna


Παρά τον άσχημο καιρό και την μικρή βαθμολογική διαφορά που χώριζε τον Antoine Meo από τον δυνατό Eero Remes. Η KTM είχε επιστρατεύσει τους αναβάτες της για να υποστηρίξουν τον Φιλανδό. Η επιθετική οδήγηση και η νίκη του Johny Aubert αλλά και η πολύ καλή εμφάνιση του Marc Germain, δεν ήταν ικανά να του στερήσουν τον πρώτο του τίτλο στα 26 του χρόνια. Μετά από 7 χρόνια απουσίας της Husqvarna από την πρώτη θέση του βάθρου, τα δάκρυα του Fabrizzio Azalin ήταν αρκετά για να δείξουν τα συναισθήματα.

Antoine Meo
“Είχα ένα πολύ δύσκολο σαββατοκύριακο. Ειδικά ο τελευταίος γύρος της δεύτερης μέρας ήταν πραγματικά ατελείωτος. Πρόσεξα πάρα πολύ, δεν κόλλησα πουθενά και έτσι πήρα τον τίτλο. Έχουμε μία μακρά πορεία με την Husqvarna και τις καλύτερες μοτοσυκλέτες στον κόσμο’’

Τελική κατάταξη
1. MEO Antoine HVA, 2. REMES Eero KTM 3. AUBERT Johnny KTM

E2 Mika Ahola – HM Honda

Ο τέταρτος τίτλος έγινε πραγματικότητα για τον Φιλανδό την πρώτη μέρα του αγώνα. Η διαφορά που έχτισε από τον Ivan Cervantes του έδωσε την δυνατότητα να μην συμμετάσχει την δεύτερη μέρα. Παρά το ότι είχε καθυστερήσει να αλλάξει το mousse και έβαλε τελευταία στιγμή την μοτοσυκλέτα στο park ferme, πέτυχε το στόχο του και πανηγύρισε έξαλα. Μην ξεχνάμε πως, μέσα στην ομάδα του Mika Ahola, μηχανικός είναι ο Νίκος Ζουρναντζής – Moto Action, από την Καστοριά, κάτι που τον καθιστά τον πρώτο Έλληνα μηχανικό που κερδίζει παγκόσμιο τίτλο. Ο Cervantes εγκατέλειψε και αυτός αμέσως μετά την εκκίνηση της Κυριακής μιας και δεν υπήρχε βαθμολογικά λόγος να συνεχίσει. Ο Pierre Alexandre Rennet καρπώθηκε την απουσία των δύο ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του βάθρου για πρώτη φορά, τιμώντας έτσι τον τίτλο του rookie of the year.

Mika Ahola
“ Πιέστηκα πάρα πολύ το Σάββατο. Έκανα ένα λάθος στην ειδική enduro και έχασα πολύτιμο χρόνο. Ένιωθα την ανάσα του Cervantes και πίστεψα προς στιγμήν ότι δεν θα καταφέρω να ανέβω στο βάθρο. Μετά, ο καιρός αγρίεψε, οι ειδικές έγιναν πολύ γλιστερές σαν να οδηγάς σε πάγο, και μου θύμισε τις διαδρομές της πατρίδας μου. Τότε έκανα τη διαφορά, και τώρα είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής για 4η φορά στα 36 μου και νιώθω απίστευτα.”

Τελική κατάταξη
1. AHOLA Mika HONDA, 2. CERVANTES Ivan KTM, 3. OLDRATI Tomas KTM

E3 David Knight – KTM


Ο ψηλός βρετανός κέρδισε ακόμη έναν παγκόσμιο τίτλο (3) στην μεγάλη κατηγορία. Ο τίτλος αυτός είχε ήδη κριθεί στην Τουρκία και έτσι, ο Knight, με ένα λεπτό ποινής που έφαγε, έχασε τη μάχη για την πρώτη θέση την δεύτερη μέρα. Την πρώτη δεν κινδύνεψε να εκκινήσει μιας και ήταν χτυπημένος στους προσαγωγούς.  Η μάχη ήταν ανάμεσα στους Albergoni και Guillame που ουσιαστικά πάλεψαν για το 1-2 με τον Ιταλό να κερδίζει κατά κράτος παρά την μικρή διαφορά της πρώτης μέρας.

Τελική κατάταξη
1. KNIGHT David KTM, 2. ALBERGONI Simone KTM, 3. GUILLAUME Sebastien HVA                 

EJ – Lorenzo Santolino – KTM


Επειδή ο τίτλος είχε πάει ήδη στον Santolino, το ενδιαφέρον μονοπώλησε ο Jeremy Joly ο οποίος την δεύτερη μέρα κέρδισε και την γενική κατάταξη! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά με αναβάτη της κατηγορίας junior και δείχνει που έχει πάει το επίπεδο.

Τελική κατάταξη
1. JOLY Jérémy HM-HONDA                 
2. SANTOLINO Lorenzo KTM, 3. GUERRERO Victor YAMAHA                 

EW – Ludivine Puy


Η Γαλλίδα έγινε η πρώτη γυναίκα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro.
“Είμαι πολύ χαρούμενη με την εξέλιξη. Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου οδηγώ συνέχεια σε άμμο οπότε δεν αποτέλεσε πρόβλημα για μένα η διαδρομή. Αφιερώνω τον τίτλο μου στους γονείς μου και στους χορηγούς μου και θα κάνω ότι είναι δυνατόν να διατηρήσω τον άσο στο number plate μου.”

Τελική κατάταξη
1. PUY Ludivine GAS-GAS, 2. DUFRENE Blandine GAS-GAS, 3. ROSSAT AUDREY GAS-GAS 

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Weston Beach Race »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon