Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2026 00:45

Μάκης Γκόγκας - Ελληνικός αέρας στο βάθρο του Galicia Rally 2026

Ο Μάκης Γκόγκας κατέγραψε μία από τις πιο σημαντικές διεθνείς εμφανίσεις Έλληνα αναβάτη στο Galicia Rally 2026, στην Ισπανία.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στη Γαλικία, με κέντρο την περιοχή της A Estrada, αποτελώντας τον εναρκτήριο γύρο του FIM Europe Tout Terrain Rally Cup 2026, δηλαδή της ευρωπαϊκής διοργάνωσης rally raid υπό την ομπρέλα της FIM Europe. Ο εν λόγω αγώνας επέστρεψε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Santiago de Compostela, ανοίγοντας τη σεζόν του θεσμού. Η δυσκολία της διοργάνωσης φαίνεται από τα ίδια τα στοιχεία του αγώνα, αφού οι αναβάτες κάλυψαν περίπου 1.635 χιλιόμετρα, από τα οποία τα περίπου 1.355 ήταν ειδικές διαδρομές. Η συνολική διαδρομή απλώθηκε στα βουνά και τα υψίπεδα της βόρειας Ισπανίας, σε ένα τερέν που απαιτούσε αντοχή, πλοήγηση, σταθερό ρυθμό και σωστή διαχείριση της μοτοσυκλέτας σε συνεχείς αλλαγές εδάφους.

Σε αυτό το περιβάλλον, ο Γκόγκας αγωνίστηκε με KTM στην κατηγορία M5. Η κατηγορία είχε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, καθώς στην κορυφή της βρέθηκαν οι δύο αναβάτες της Aprilia, Jacopo Cerutti και Thomas Marini, οι οποίοι κυριάρχησαν στον αγώνα και κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις της M5. Πίσω τους, ο Μάκης Γκόγκας με KTM ήταν ο αναβάτης που συμπλήρωσε το βάθρο της κατηγορίας κατακτώντας την 3η θέση.

Τέλος, η επιτυχία του αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα αν ληφθεί υπόψη το επίπεδο συμμετοχών. Η FIM Europe αναφέρει ότι στο Galicia Rally συμμετείχαν συνολικά 118 μοτοσυκλέτες, εκ των οποίων 40 αναβάτες έτρεχαν στο πλαίσιο της FIM Europe. Το βάθρο του Γκόγκα επομένως, δεν ήρθε σε έναν μικρό αγώνα περιορισμένου ανταγωνισμού, αλλά σε διεθνές πεδίο με δυνατές συμμετοχές και εργοστασιακή ή ημιεργοστασιακή παρουσία.

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Μαϊος 2026 00:56
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon