.
Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 09:46

Africa Eco Race – Νίκη της Aprilia και του Jacopo Cerutti

Το Aprilia Tuareg 660 πήρε την νίκη στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλο αφρικανικό αγώνα.

To Africa Eco Race 2023 έλαβε τέλος μετά από 16 ημέρες δράσης και 6.000 χιλιόμετρα διαδρομής, στις ερήμους της Αφρικής και νικητής αναδείχθηκε ο Jacopo Cerutti, με Aprilia Tuareg 660. Ο Ιταλός αναβάτης προηγήθηκε στον αγώνα ήδη από την πρώτη ημέρα, ενώ κατάφερε να διατηρήσει την πρωτιά στην γενική κατάταξη καθ’ όλη την διάρκεια του ράλι.

Στην 2η και 3η θέση της γενικής κατάταξης, πλασαρίστηκαν οι Alessandro Botturi και Pol Tarres, αμφότεροι με Yamaha Tenere 700 Rally, με διαφορά 6’38’’ και 25’ 09’’ αντίστοιχα.

Ο Jacopo Cerutti δήλωσε για το νικηφόρο αποτέλεσμα: «Στην αρχή της μέρας πήρα μια τρομάρα, επειδή στο 20ό χιλιόμετρο έγινε ένα μπέρδεμα με κάποιες σημειώσεις και νόμιζα ότι οι αντίπαλοι μου με πέρασαν. Αλλά στην συνέχεια βρήκα ξανά την πίστα και ήμουν εγώ αυτός που θα έπιανε τον Botturi. Από εκείνη την στιγμή πηγαίναμε μαζί και εγώ κατάφερα να πάρω το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Πρέπει να επαινέσω τους αντιπάλους μου για το fair play που επέδειξαν κατά την διάρκεια του αγώνα, ήταν τιμή μου να τους αντιμετωπίσω. Ήταν ένας έντονος αγώνας για εμάς, ξεκινήσαμε και δεχθήκαμε πίεση από τους Botturi και Tarres από την αρχή, αλλά τα καταφέραμε. Ευχαριστώ επίσης και την εξαιρετική μοτοσυκλέτα μου: Το Tuareg αποδείχθηκε ισάξιο ενός απαιτητικού μαραθωνίου σαν αυτόν. Ανυπομονώ να το γιορτάσω με την ομάδα μου».

 

Αποτελέσματα Africa Eco Race 2023 - Μοτοσυκλέτες, γενική κατάταξη 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 09:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon