.
Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 13:56

Isle of Man Classic TT 2019

Το Κλασσικό ΤΤ ολοκληρώθηκε με μια σπουδαία νίκη του David Johnson στην κορυφαία κατηγορία Superbike, αλλά και την τρίτη νίκη του θρυλικού John McGuinness στη Senior κατηγορία.

Πρόκειται μάλλον για τον δεύτερο δημοφιλέστερο αγώνα που φιλοξενεί το Isle of Man μετά το Tourist Trophy. Το Classic TT ξεχωρίζει από τη συμμετοχή όλων των μεγάλων ονομάτων του ΤΤ πάνω σε απίθανες μοτοσυκλέτες που φέρνουν την αύρα του πρόσφατου και μακρινού παρελθόντος στο σήμερα.

Παραδοσιακά πλέον, οι πρώτες μέρες δοκιμών σημαδεύτηκαν από τον απρόβλεπτο καιρό που με σποραδικές βροχές προκάλεσε την ακύρωση αρκετών δοκιμαστικών.

Bennetts Senior Classic TT

Η πρώτη αγωνιστική κατηγορία που έτρεξε ήταν η Senior, όπου ξεχώριζε η συμμετοχή του μεγάλου John McGuinness.

Ο αγώνας αρχικά στιγματίστηκε από το θανατηφόρο ατύχημα του Νεοζηλανδού Chris Swallow στη Ballaugh Bridge, γεγονός που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή του αγώνα και επανεκκίνηση για τρεις γύρους στη Mountain Course.

Εν τέλει το μεγαλείο του McGuinness έλαμψε ξανά, παίρνοντας μια νίκη με την Paton 500 με μέση ωριαία ταχύτητα 179 km/h. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Άγγλου αναβάτη μετά το 2016 και 2018, μια επίδοση που ανεβάζει τη συγκομιδή του βασιλιά του Νησιού στις 26 συνολικά νίκες στη μεγάλη διαδρομή Mountain Course.

Για τη δε ομάδα του, Team Winfield Paton, αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη στην κατηγορία αυτή.

Δεύτερος πίσω του τερμάτισε ο Stefano Bonetti (Paton) και τρίτος ο Jamie Coward (Norton), ενώ ξεχώρισε και η τέταρτη θέση της Ισπανίδας Maria Costello, επίσης με μοτοσυκλέτα της Paton.

Dunlop Lightweight Classic TT

Δεύτερος αγώνας κατά σειρά ήταν αυτός της Lightweight κατηγορίας, με τον Νεοζηλανδό Bruce Anstey να κερδίζει με τη δίχρονη Honda 250 του και γύρο με μέση ωριαία ταχύτητα 186 km/h.

Η νίκη αυτή ήταν κάτι περισσότερο από μια πρωτιά σε αγώνα, καθώς ο Anstey βγήκε από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο και απέδειξε πως είναι σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να συνεχίσει να εμπλουτίζει το σημαντικό του αγωνιστικό παλμαρέ στο Νησί.

Δεύτερος τερμάτισε ο Davey Todd με Honda και τρίτος ο James Hind με Yamaha.

Locate.im Junior Classic TT

Τρεις φορές δεύτερος είχε τερματίσει τις προηγούμενες χρονιές ο Jamie Coward, αλλά φέτος κατάφερε επιτέλους να οδηγήσει τη Honda του ως την κορυφή της κατηγορίας Junior.

Ο Άγγλος έγραψε έναν ταχύτερο γύρο με μέση ωριαία 166.7 km/h, ο οποίος του επέτρεψε να αφήσει στη δεύτερη θέση τον έμπειρο Michael Rutter (Honda), ενώ τρίτος κατατάχθηκε ο Dominic Herbertson (Honda).

RST Superbike Classic TT

Η κορυφαία κατηγορία, αυτή με τις θρυλικές superbikes του παρελθόντος δηλαδή, έγινε κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και άφθονο κόσμο απλωμένο κατά μήκος της μεγάλης διαδρομής.

Το μεγάλο όνομα του αγώνα ήταν φυσικά ο Michael Dunlop που ήρθε εδώ να τρέξει ενάντια στις συμβουλές των γιατρών του - καθώς αναρρώνει από σπασμένη λεκάνη και χέρι (!) - με ένα Suzuki GSX-R1100.

Παρά τους τραυματισμούς του, ο Dunlop δεν άφησε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του και τέθηκε εξαρχής επικεφαλής του αγώνα, ανοίγοντας διαρκώς τη διαφορά του από τον δεύτερο, David Johnson (Kawasaki).

Ένα πρόβλημα με το πίσω του λάστιχο προκάλεσε σημαντική καθυστέρηση στον Dunlop, με αποτέλεσμα να χάσει πάνω από 10 δευτερόλεπτα στο pit stop στο τέλος του δεύτερου γύρου του αγώνα, έτσι ο Dunlop βρέθηκε να ξεκινά τον τρίτο γύρο του αγώνα λίγο πίσω από τον Johnson, ωστόσο χρειάστηκε ελάχιστο χρόνο για να ξαναπεράσει πρώτος και να ξαναρχίσει να ανοίγει διαφορά.

Φτάνοντας στον τέταρτο και τελευταίο γύρο του αγώνα, ο Dunlop είχε ξανά χτίσει μια γερή διαφορά και όλοι του οι αντίπαλοι είχαν αποδεχτεί τη νίκη του, όταν ξαφνικά η Suzuki του έμεινε από μηχανική βλάβη μόλις 3 χιλιόμετρα από τον τερματισμό.

Αυτό προώθησε τον Johnson στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Δεύτερος τερμάτισε ο Derek Shiels (Kawasaki) και τρίτος ο James Hillier (Ducati).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Hellas Rally 2019, 6η μέρα Hellas Rally 2021 - 1η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon