.
Κατηγορία British Superbike
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 09:51

BSB 2012, 12ος γύρος, Brands Hatch

 

 

Πρωταθλητής ο Byrne

 

 



Του Χρήστου Σώκου

Ο τελευταίος γύρος του Βρετανικού πρωταθλήματος SBK είχε τρεις αγώνες (ένα το Σάββατο και δύο την Κυριακή), στους οποίους θα κρινόταν ο πρωταθλητής για το 2012.

Πρωταθλητής ο Byrne


Ο Shane Byrne (Kawasaki) είχε μία ελαφριά διαφορά από τον κύριο αντίπαλό του, τον Josh Brookes (Suzuki) και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει με ασφάλεια το αποτέλεσμα.
Τελικά όμως ο Shane Byrne ξεκαθάρισε για τα καλά το τοπίο, αφού πήρε και τις τρεις νίκες που του έδωσαν τη δυνατότητα να στεφθεί πρωταθλητής! Με αυτό τον τρόπο ο Byrne αύξησε τους τίτλους του στο BSB σε τρεις.
Ο Josh Brookes μη μπορώντας να κάνει την υπέρβαση έμεινε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, ενώ ο περυσινός πρωταθλητής Tommy Hill ολοκλήρωσε τη σαιζόν τρίτος.

1ος αγώνας

Στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου ο Shane Byrne τέθηκε επικεφαλής από την αρχή, παρότι ο Alex Lowes είχε πάρει μία δυνατή pole position. Για τους πρώτους γύρους τον Byrne ακολουθούσαν από κοντά οι Lowes και Michael Laverty.
Ο Josh Brookes βρέθηκε αντιμέτωπος με προβλήματα στα φρένα και έπαιζε έτσι από την έκτη θέση.
Στον 11ο γύρο ο Laverty έκανε ένα λάθος και βγήκε εκτός πίστας με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω από την δεκάδα. Ο Byrne είχε αυξήσει την διαφορά του από τον Lowes μόνο για να την δει λίγο αργότερα να μειώνεται ξανά! Εν τω μεταξύ ο Tommy Hill (Yamaha) είχε σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση και ο Brookes βρήκε τον τρόπο να τον ακολουθήσει παρά τα προβλήματά του. Όλα όμως σταμάτησαν απότομα στον 15ο γύρο όταν ξεκίνησε η βροχή που οδήγησε στην άμεση πτώση του Lowes!
Οι κριτές έβγαλαν κατόπιν κόκκινη σημαία και ο αγώνας έληξε. Νικητής λοιπόν ο Byrne με τους Hill και Brookes να ακολουθούν.
Κάπως έτσι πριν τους δύο αγώνες της Κυριακής ο Byrne είχε αυξήσει την διαφορά του από τον Brookes στους 18 βαθμούς.

2ος αγώνας

Ο Byrne, όπως και στον πρώτο αγώνα, βρέθηκε πολύ γρήγορα στην πρώτη θέση έχοντας στον τροχό του ξανά τον Lowes. Αυτή τη φορά όμως ο αναβάτης που βρέθηκε σε εξαιρετική φόρμα ήταν ο Barry Burrell (BMW), ο οποίος από τον έκτο κιόλας γύρο είχε φτάσει στην τρίτη θέση πίσω από τον Lowes. Ένα γύρο μετά πέρασε και τον Lowes ο οποίος με την σειρά του έκοψε ρυθμό δίνοντας τη δυνατότητα στον Brookes να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση.
Στον 15ο γύρο μία πτώση του James Westmoreland υποχρέωσε το αμάξι ασφαλείας να μπει στην πίστα για τρεις γύρους έως ότου αυτή καθαριστεί. Όταν δόθηκε η συνέχεια στον αγώνα ο Byrne δεν πτοήθηκε καθόλου και συνέχισε να κρατάει σταθερά την πρωτιά. Όμως ο Brookes ήξερε ότι έπρεπε να προσπαθήσει περισσότερο και γι’ αυτό πέρασε τελικά τον Burrell για την δεύτερη θέση. Βέβαια από εκεί και πέρα μέχρι την πτώση της καρό σημαίας δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να φτάσει τον Byrne, ο οποίος όδευσε για την δεύτερη νίκη του. Ο Michael Laverty στον τελευταίο γύρο έκανε την κίνησή του και πέρασε τον Burrell για την τρίτη θέση.
Με ένα αγώνα να απομένει ο Byrne είχε πλέον διαφορά 23 βαθμών από τον Brookes.

3ος αγώνας


Πολλοί ίσως να περίμεναν ότι ο Byrne θα ακολουθούσε αγώνα τακτικής για να μην ριψοκινδυνεύσει τον τίτλο, αλλά έπεσαν έξω! Παρότι ο Brookes τα έπαιζε όλα για όλα και όρμησε μπροστά, ο Byrne κρατούσε την δεύτερη θέση σταθερά για πολλούς γύρους. Φυσικά αν τερμάτιζε δεύτερος ήταν υπεραρκετό για να κερδίσει το πρωτάθλημα, όμως φάνηκε ότι ήθελε να τελειώσει το θέμα με θρίαμβο!
Στον προτελευταίο γύρο λοιπόν πέρασε τον Brookes και έμεινε μπροστά του μέχρι το φινάλε, παίρνοντας το πρωτάθλημα με απόλυτα πειστικό τρόπο. Ο Brookes αφού τα είχε δώσει όλα τερμάτισε δεύτερος και παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Byrne.
Απροσδόκητα τρίτος βρέθηκε ο Tommy Hill, όταν οι Lowes και Laverty συγκρούστηκαν στον τελευταίο γύρο και αμφότεροι έπεσαν.

Αποτελέσματα

1ος αγώνας
1 Shane Byrne (Kawasaki)
2 Tommy Hill (Yamaha)
3 Josh Brookes (Suzuki)
4 James Westmoreland (Honda)
5 Stuart Easton (Kawasaki)
6 Barry Burrell (BMW)
7 Tommy Bridewell (BMW)
8 Noriyuki Haga (Yamaha)
9 Jon Kirkham (Honda)
10 Michael Laverty (Honda)
2ος
1 Shane Byrne (Kawasaki)
2 Josh Brookes (Suzuki)
3 Michael Laverty (Honda)
4 Barry Burrell (BMW)
5 Tommy Bridewell (BMW)
6 Tommy Hill (Yamaha)
7 Stuart Easton (Kawasaki)
8 Jon Kirkham (Honda)
9 Noriyuki Haga (Yamaha)
10 Peter Hickman (BMW)
3ος
1 .Shane Byrne (Rapid Solicitors Kawasaki)
2. Josh Brookes (Tyco Suzuki)
3. Tommy Hill (Swan Yamaha)
4. Tommy Bridewell (Supersonic BMW)
5. Barry Burrell (Buildbase BMW)
6. James Westmoreland (WFR Honda)
7. Peter Hickman (Buildbase BMW)
8. Jon Kirkham (Samsung Honda)
9. Chris Walker (Pr1mo Bournemouth Kawasaki)
10. Noriyuki Haga (Swan Yamaha)

Τελική βαθμολογία

Τελική βαθμολογία
1. Shane Byrne (Rapid Solicitors Kawasaki) 683
2. Josh Brookes (Tyco Suzuki) 655
3. Tommy Hill (Swan Yamaha) 612
4. Alex Lowes (WFR Honda) 584
5. Michael Laverty (Samsung Honda) 581
6. Tommy Bridewell (Supersonic BMW) 577

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 10:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BSB 2012, 5ος αγώνας, Knockhill
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon