.
Κατηγορία British Superbike
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 09:52

BSB 2012, 1ος αγώνας, Brands Hatch

 

Ξεκίνημα με απρόοπτα

 


Του Χρήστου Σώκου

Το διασημότερο ίσως εθνικό πρωτάθλημα Superbikes και σίγουρα ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά είναι το BSB. Ο πρώτος φετινός αγώνας στην πίστα του Brands Hatch σημαδεύτηκε από τις άσχημες καιρικές συνθήκες με συνεχόμενη βροχόπτωση αλλά και με ένα απρόοπτο.

1ο σκέλος – Μάχη μέχρι την τελευταία στροφή


Το αυτοκίνητο ασφαλείας χρειάστηκε να διακόψει τον αγώνα δύο φορές, μία στον δεύτερο γύρο όταν έπεσε ο Michael Laverty (Honda) και μία περίπου στα μισά του αγώνα.
Ο John Kirkam (Honda) ήταν αυτός που αποδιοργανώθηκε λιγότερο με όλες αυτές τις διακοπές του αγώνα, έχοντας όμως από κοντά του τους Alastair Seely (Suzuki) και Michael Rutter (Kawasaki). Αυτοί οι τρεις αναβάτες έθεσαν τον ρυθμό μπροστά επιδεικνύοντας φοβερή επιδεξιότητα στις γλιστερές συνθήκες. Στον τελευταίο γύρο ο Seely μπόρεσε να περάσει μπροστά αλλά φτάνοντας στην τελευταία στροφή του αγώνα έκανε ένα λάθος, άνοιξε λίγο την γραμμή του και είδε τον Kirkham να παίρνει τη νίκη με 1 δέκατο του δευτερολέπτου διαφορά!
Σε απόσταση αναπνοής τερμάτισε τρίτος ο Rutter.
Νέος στο BSB ο Nori Haga αγωνίζεται με την ομάδα της Swan Yamaha. Φαίνεται όμως ότι η βροχή δεν του πηγαίνει, αφού έκανε μία άσχημη εμφάνιση τερματίζοντας εκτός δεκάδας και γλιτώνοντας στο τέλος μία πτώση από high siding.

Ακύρωση του δεύτερου σκέλους!

Στο δεύτερο σκέλος των Supersport ο Pauli Pekkanen είχε μία πτώση, αλλά ακολούθως ανέβηκε στην μοτοσικλέτα του και συνέχισε τον αγώνα. Δεν κατάλαβε όμως ότι από το ρεζερβουάρ έτρεχε βενζίνη, η οποία χύθηκε σε όλη την πίστα! Αμέσως βγήκε κόκκινη σημαία και οι κριτές έκαναν ό, τι μπορούσαν για να καθαρίσουν την πίστα. Κάτι τέτοιο όμως στάθηκε εξαιρετικά δύσκολο μιας και η βροχή βοήθησε στην διάχυση της βενζίνης σχεδόν παντού.
Όταν το σκέλος των Supersport ξεκίνησε ξανά πολλοί αναβάτες έπεσαν εξαιτίας των συνθηκών αυτών. Στην συνέχεια όταν έφτασε η στιγμή για το δεύτερο σκέλος των Superbikes, οι αναβάτες είχαν στην διάθεσή τους ένα οκτάλεπτο δοκιμαστικών για να διαπιστώσουν οι ίδιοι αν και κατά πόσον γλιστράει ακόμα η πίστα. Όλοι απεφάνθησαν ότι η τέλεση αγώνα ήταν επικίνδυνη και ως εκ τούτου το δεύτερο σκέλος ματαιώθηκε!
Περιττό να αναφέρουμε ότι μία τόσο δύσκολη απόφαση είχε και το ανάλογο παρασκήνιο, με τους μισούς να κατηγορούν τους υπεύθυνους της πίστας για την ολιγωρία και αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν σε αυτό το απρόοπτο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιολόγησαν την κατάσταση εξαιτίας των έκτακτων καιρικών βάζοντας πάνω απ’ όλα την ασφάλεια των αναβατών.

Αποτελέσματα

1 J. Kirkham Honda Racing
2 A. Seeley Tyco Suzuki
3 M. Rutter MSS
4 I. Lowry Padgetts
5 G. Mason PR Racing
6 T. Bridewell Supersonic BMW
7 S. Byrne PBM
8 J. Westmoreland WFR
9 F. Foray PR Racing
10 J. Brookes Tyco Suzuki

Βαθμολογία

1 J. Kirkham Honda Racing 25
2 A. Seeley Tyco Suzuki 20
3 M. Rutter MSS 16
4 I. Lowry Padgetts 13
5 G. Mason PR Racing 11
6 T. Bridewell Supersonic BMW 10
7 S. Byrne PBM 9
8 J. Westmoreland WFR 8
9 F. Foray PR Racing 7
10 J. Brookes Tyco Suzuki 6

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: BSB 2012, 2ος αγώνας, Thruxton »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon