.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 09 Μαϊος 2011 11:12

AMA Supercross 2011, 17ος γύρος, Las Vegas

 


Ο Villopoto πρωταθλητής!

 


Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: vitalmx

Χρειάστηκε να φτάσουμε στον τελευταίο αγώνα για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση τίτλος, τόσο στην μεγάλη κατηγορία, όσο και για τις δύο Lites!
Ο Villopoto είχε την βαθμολογική διαφορά αλλά ένιωθε την πίεση από τους Reed και Dungey, οι οποίοι περίμεναν ένα στραβοπάτημά του. Τελικά όμως ο Villopoto έδειξε ότι έχει «κότσια» πρωταθλητή και πανηγύρισε άξια τον τίτλο! Αξίζει να αναφερθεί τώρα στο τέλος του πρωταθλήματος η απίστευτη πορεία του Reed, ο οποίος χωρίς εργοστασιακή υποστήριξη και με δική του ομάδα έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο.
Επίσης ο Stewart για ακόμη μία φορά, ενώ οδηγούσε τον αγώνα, έπεσε (!) δείχνοντας εξαιρετικά ευάλωτος στην ψυχολογική πίεση. Σίγουρα, παρά την αδιαμφισβήτητη ταχύτητα και τεχνική που τον χαρακτηρίζει, δεν στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών.
Από την άλλη ο Dungey που όλοι βιάστηκαν να «θάψουν» με κακόβουλα σχόλια, ήταν ο πιο σταθερός αναβάτης, κοντραρίστηκε στα ίσια με τα πιο μεγάλα ονόματα και τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα, μόλις 10 βαθμούς πίσω από τον Villopoto.

Χαμός έγινε και στις δύο κατηγορίες Lites. Καταρχήν στην Lites West ο Ken Roczen πήρε την πρώτη του νίκη και ο Broc Tickle πανηγύρισε τον τίτλο, με μία ανάσα από τον Eli Tomac. Στην Lites East, o Justin Barcia κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής με λίγο μεγαλύτερη άνεση.

Supercross Main Event


Ο Kevin Windham κάνει την έκπληξη και οδηγεί τον αγώνα στους πρώτους γύρους, έχοντας όμως τον Stewart κοντά του. Γρήγορα ο Stewart περνάει μπροστά, αλλά στον έβδομο γύρο και ενώ όλα ήταν υπό έλεγχο ξανακάνει λάθος και πέφτει! Ο Windham που ακολουθούσε δεν προλαβαίνει να αντιδράσει και πέφτει πάνω στον Stewart και την μοτοσικλέτα του. Και οι δύο αναβάτες δείχνουν χτυπημένοι και στην συνέχεια βγαίνουν εκτός αγώνα.
Εν τω μεταξύ ο Villopoto βρίσκεται πρώτος αλλά στα μέσα του αγώνα τον φτάνει ο Reed και αρχίζει μία όμορφη μάχη μεταξύ των δύο, στην οποία προστίθεται και ο Dungey. O Villopoto δεν έχει λόγο να ρισκάρει και αφήνει τον Reed να περάσει, καθώς και τον Dungey. Η τρίτη θέση είναι αρκετή για τον τίτλο!
Ο Dungey προσπαθεί μέχρι τέλους να βρει τρόπο να βγει μπροστά αλλά ο Reed δεν το βάζει κάτω με τίποτα και παίρνει τη νίκη.

Lites West


Εκτός από τον τίτλο που κέρδισε ο Tickle με δυσκολία από τον Tomac, η είδηση της βραδιάς ήταν η απίστευτη εμφάνιση του Roczen, ο οποίος κόντραρε στα ίσια τους Αμερικάνους και πήρε μία άξια νίκη, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά.

Lites East
Ο Dean Wilson έπρεπε να περιμένει ένα θαύμα για να περάσει στην βαθμολογία τον Barcia, το οποίο τελικά δεν έγινε. Ο Barcia τερμάτισε τρίτος και περιχαρής πήρε τον τίτλο!

Αποτελέσματα Supercross

{arttinytable}

1 Chad Reed HON
2 Ryan Dungey SUZ
3 Ryan Villopoto KAW
4 Chris Blose KAW
5 Andrew Short KTM
6 Jake Weimer KAW

{/arttinytable}

Βαθμολογία Supercross

{arttinytable}

1 Ryan Villopoto 338
2 Chad Reed 334
3 Ryan Dungey 328
4 James Stewart 301
5 Trey Canard 255
6 Andrew Short 230
7 Kevin Windham 207

{/arttinytable}

Αποτελέσματα 250 East

{arttinytable}

1 Blake Baggett KAW
2 Ryan Sipes YAM
3 Justin Barcia HON
4 Dean Wilson KAW
5 Malcolm Stewart SUZ
6 Matt Lemoine KAW

{/arttinytable}

Βαθμολογία 250 East

{arttinytable}

1 Justin Barcia 205
2 Dean Wilson 183
3 Ryan Sipes 163
4 Blake Baggett 159
5 Blake Wharton 125

{/arttinytable}

Αποτελέσματα 250 West

{arttinytable}

1 Ken Roczen KTM
2 Broc Tickle KAW
3 Kyle Cunningham YAM
4 Eli Tomac HON
5 Cole Seely HON
6 Tyla Rattray KAW

{/arttinytable}

Βαθμολογία 250 West

{arttinytable}

1 Broc Tickle 187
2 Eli Tomac 181
3 Josh Hansen 162
4 Cole Seely 147
5 Ryan Morais 138

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


{yoogallery src=[/images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/ama_supercross/17th-Las_Vegas] width=[100]}

Video 1

Video 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 22:52

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Supercross 2011, 16ος γύρος, Salt Lake City AMA SX 2012, 1ος αγώνας, Anaheim »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon