.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 13:10

AMA SX 2018 – 10ος αγώνας  - Daytona

 

Παραμυθένια νίκη Justin Brayton!

Ο 34χρονος ιδιώτης Justin Brayton (Honda), έζησε μια βραδιά που δεν θα ξεχάσει ποτέ στην πίστα της Daytona καθώς ήταν αυτός που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον… πυραυλοκίνητο Eli Tomac και όλους τους υπόλοιπους εργοστασιακούς αναβάτες και να πάρει την πρώτη νίκη στην καριέρα του και μάλιστα στην μεγάλη κατηγορία! Πρώτος στην κατηγορία SX250, Ο Jordon Smith (KTM).

SX450: Μια νίκη βγαλμένη από παραμύθι!

Ο ιδιώτης Justin Brayton έγινε στα 34 του ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης που κερδίζει στην μεγάλη κατηγορία, παίρνοντας νίκη για πρώτη φορά στην καριέρα του! Μια παραμυθένια νίκη για τον Brayton η οποία ήρθε μετά από την πάρα πολύ καλή εμφάνισή σε συνδυασμό με τα λάθη και τις άτυχες στιγμές των μεγάλων πρωταγωνιστών του φετινού πρωταθλήματος, Eli Tomac (Kawasaki Racing), Jason Anderson (Husqvarna Factory Racing) και Marvin Musquin (KTM Factory Racing). Ο Brayton που διανύει μια συνολικά πολύ καλή σεζόν μέχρι στιγμής κατάφερε να βρεθεί μπροστά από την αρχή του αγώνα και να παραμείνει εκεί παρά την πίεση που δεχόταν από τους υπόλοιπους και κυρίως από τον εργοστασιακό αναβάτη της KTM, Marvin Musquin. Ο Tomac ήταν ο πρώτος από τους πρωταγωνιστές που σημείωσε τραγικό λάθος στην έναρξη του 2ου γύρου, αφού σημείωσε πτώση και εκκίνησε ξανά τλελευταίος! Έπειτα κατά την διάρκεια του αγώνα, άτυχη πτώση σημείωσε και ο Anderson στην προσπάθειά του να βρεθεί μπροστά που του κόστισε αρκετό χρόνο. Από την άλλη ο Musquin έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα, έχοντας μπροστά του τον πολύ καλό Brayton. Μάλιστα, η στιγμή που έκανε την κίνησή του ο Musquin στον Brayton, ήρθε και μάλιστα με επιτυχία, με τον ιδιώτη αναβάτη να μη δείχνει ότι μπορεί να αντιδράσει. Όλα έδειχναν ότι ο Musquin θα είναι ο φετινός νικητής της Daytona, μέχρι που ένας λάθος υπολογισμός σε ένα από τα άλματα τον οδήγησε εκτός πίστας και στο έδαφος –χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί- και ξανά πίσω από τον Brayton. Ο Musquin προσπάθησε να μπει ξανά γρήγορα αλλά αγχωτικά στην διεκδίκηση της πρωτιάς με αποτέλεσμα να κάνει ένα ακόμη λάθος που οδήγησε σε πτώση και να χάσει οριστικά όποια ελπίδα για βάθρο. Από την άλλη ο Tomac, που το είχαμε αφήσει στην τελευταία θέση στην αρχή του αγώνα, έκανε άλλη μία από τις χαρακτηριστικές πυραυλοκίνητες επιθέσεις του, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και βρέθηκε στην δεύτερη θέση (!), 4,5 δευτερόλεπα πίσω από τον Brayton! Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ο Cooper Webb της Yamaha, με τον εργοστασιακό αναβάτη της Honda,Christian Craig, στην 4η θέση και τον Musquin να κλείνει τελικά την πεντάδα και να περιορίζει σημαντικά τις βαθμολογικές του απώλειες, αφού ο πρωτοπόρος Anderson, τερμάτισε τελικά στην 7η θέση. Τρίτος πλέον στην βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Brayton.

Βίντεο Highlights

450SX: Κατάταξη Αγώνα & Βαθμολογία Πρωταθλήματος

450SX – Κατάταξη Αναβατών

  1. Justin Brayton, Honda
  2. Eli Tomac, Kawasaki
  3. Cooper Webb, Yamaha
  4. Christian Craig, Honda
  5. Marvin Musquin, KTM
  6. Weston Peick, Suzuki
  7. Jason Anderson, Husqvarna
  8. Dean Wilson, Husqvarna
  9. Blake Baggett, KTM
  10. Broc Tickle, KTM

450SX – Βαθμολογία Αναβατών

  1. Jason Anderson, Husqvarna (223)
  2. Marvin Musquin, KTM (183)
  3. Justin Brayton, Honda (170)
  4. Blake Baggett, KTM (164)
  5. Eli Tomac, Kawasaki (160)
  6. Weston Peick, Suzuki (153)
  7. Cooper Webb, Yamaha (146)
  8. Broc Tickle, KTM (131)
  9. Cole Seely, Honda (124)
  10. Justin Barcia, Yamaha (113)

 250SX (Eastern): Jordon Smith για την πρωτιά!

O Jordon Smith (KTM), ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να επιβληθεί των αντιπάλων του για το πρωτάθλημα της Ανατολική Περιφέρειας στην κλάση SX250, παίρνοντας την καρό σημαία στην θρυλική Daytona. Ο Smith πέρασε την γραμμή του τερματισμού, με διαφορά λιγότερη του ενός δευτερολέπτου από τον δεύτερο Jeremy Martin (Honda), με τον εργοστασιακό αναβάτη της Kawasaki και πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα, Austin Forkner να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

250SX: Κατάταξη Αγώνα & Βαθμολογία Πρωταθλήματος

250SX – Κατάταξη Αναβατών

  1. Jordon Smith, KTM
  2. Jeremy Martin, Honda
  3. Austin Forkner, Kawasaki
  4. Zach Osborne, Husqvarna
  5. Martin Davalos, Kawasaki
  6. Kyle Peters, Suzuki
  7. Sean Cantrell, KTM
  8. Brandon Hartranft, Yamaha
  9. Ramyller Alves, Yamaha
  10. Luke Renzland, Yamaha

250SX – Βαθμολογία Αναβατών

  1. Austin Forkner, Kawasaki (89)
  2. Zach Osborne, Husqvarna (89)
  3. Jordon Smith, KTM (81)
  4. Jeremy Martin, Honda (70)
  5. RJ Hampshire, Honda (57)
  6. Luke Renzland, Yamaha (55)
  7. Colt Nichols, Yamaha (54)
  8. Martin Davalos, Kawasaki (52)
  9. Kyle Peters, Suzuki (51)
  10. James Decotis, Suzuki (47)

Δείτε τι έγινε στον προηγούμενο αγώνα εδώ. Επόμενος αγώνας για το αμερικάνικο πρωτάθλημα, στις 17 Μαρτίου στο St. Louis.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 13:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2018, 9ος αγώνας, Atlanta AMA SX 2018, 11ος αγώνας, St. Louis »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon