.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 19:00

AMA SX 2017, 11ος αγώνας Indianapolis

 

Θέρισε ξανά ο Toma(χo)c (+Videos)

 

Οι Eli Tomac (Kawasaki) και Zach Osborne (Husqvarna) ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στον 11ο αγώνα του αμερικάνικου πρωταθλήματος Supercross που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Lucas Oil, στην Ινδιανάπολις.

450SX

O Eli Tomac, ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki, τα έδωσε όλα για μία ακόμη φορά και κατάφερε να φτάσει στην 6η του νίκη φέτος στους τελευταίους οχτώ αγώνες.

Ο Blake Baggett (KTM) ήταν ο αναβάτης που έστριψε πρώτος από όλους αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα, έχοντας ωστόσο πίσω του τόσο τον Tomac, όσο και τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία και εργοστασιακό αναβάτη της KTM, Ryan Dungey, o οποίος ξεκίνησε καλά τον αγώνα του. Ο Baggett προσπάθησε να μείνει μπροστά από τον Tomac. Ωστόσο η ταχύτητα που χαρακτήρισε τον Tomac στους προηγούμενους αγώνες, ήταν παρούσα και στην Ινδιανάπολις και σύντομα ο αναβάτης των “Πρασίνων” πέρασε μπροστά. Το ίδιο έκανε μετά από λίγο και ο Dungey, ο οποίος δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να χάσει την επαφή του με τον Tomac.

Στα μέσα περίπου του αγώνα ο Bagget έχασε μία ακόμη θέση αυτή τη φορά από τον ομόσταυλο του Dungey, Marvin Musquin, ο οποίος δεν αρκέστηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου: νιώθοντας άνετα ο γάλλος αναβάτης, όχι μόνο έφτασε και πίεσε τον περσινό πρωταθλητή αλλά κατάφερε και να τον περάσει λίγο πριν το τέλος του αγώνα! Αυτή ήταν τελικά και η σειρά που τερμάτισαν οι αναβάτες με τον Cole Seely (HRC) να κλείνει την πρώτη πεντάδα.

Αυτή ήταν η 3η σερί νίκη του Tomac, ένα κατόρθωμα που πετυχαίνει για πρώτη φορά στη καριέρα του, στην – όπως φαίνεται μέχρι στιγμής- καλύτερή του σεζόν στο AMA Supercross. Η διαφορά του πλέον από τον Dungey μειώθηκε στους 12 βαθμούς και στους έξι γύρους που απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος όλα μπορούν να συμβούν.

450SX Κατάταξη αναβατών, Top 10
1. Eli Tomac, Cortez, Colo., Kawasaki
2. Marvin Musquin, Corona, Calif., KTM
3. Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM
4. Blake Baggett, Grand Terrace, Calif., KTM
5. Cole Seely, Sherman Oaks, Calif., Honda
6. Davi Millsaps, Lake Havasu City, Ariz., KTM
7. Chad Reed, Dade City, Fla., Yamaha
8. Broc Tickle, Holly, Mich., Suzuki
9. Jason Anderson, Rio Rancho, N.M., Husqvarna
10. Justin Barcia, Greenville, Fla., Suzuki

450SX Βαθμολογία αναβατών, Top 10
1. Ryan Dungey – 234
2. Eli Tomac – 222
3. Marvin Musquin – 185
4. Cole Seely – 185
5. Jason Anderson – 155
6. Davi Millsaps – 136
7. Blake Baggett – 131
8. Chad Reed – 130
9. Broc Tickle – 116
10. Dean Wilson – 115 

250SX


Στην κατηγορία των 250 κ.εκ. είχαμε έναν πολύ ενδιαφέρον και δυνατό αγώνα μεταξύ του νικητή Zach Osborne και του μεγάλου αντιπάλου του φέτος, στο πρωτάθλημα της ανατολικής περιφέρειας Joey Savatgy (Kawasaki). Ο Savatgy μάλιστα, παρά τη μέτρια εμφάνισή του στα προκριματικά (στο heat ήρθε τρίτος και έτσι πέρασε στον τελικό), έστριψε πρώτος, για πρώτη μάλιστα φορά φέτος.

Ο Osborne έμεινε πίσω του αρχικά, μία τακτική που ακολούθησε έως και τα μέσα του αγώνα. Κάπου εκεί ήταν που έκανε και την κίνησή του, περνώντας μπροστά με τον Savatgy ωστόσο να μένει κοντά του και να τον πιέζει μέχρι και το τέλος του αγώνα. Το τρίτο σκαλί του βάθρου το συμπλήρωσε ο αναβάτης της Honda, Jordon Smith. Ο Smith, επωφελήθηκε από την πτώση του ομόσταυλού του, Alex Martin, η οποία έγινε μπροστά του και επηρέασε και τον ίδιο (μπλέχτηκαν οι μοτοσυκλέτες τους), κατάφερε να τον περάσει και να μείνει παράλληλα μπροστά τόσο από αυτόν όσο και από τον Cianciarulo που ακολουθούσε, παρά τον χρόνο που έχασε.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Osborne φέτος για το πρωτάθλημα της ανατολικής περιφέρειας.
Επόμενος αγώνας στις 25 Μαρτίου στο στάδιο Ford, στο Detroit

250SX (Eastern) Κατάταξη αναβατών, Top 10
1. Zach Osborne, Husqvarna
2. Joey Savatgy, Kawasaki
3. Jordon Smith, KTM
4. Alex Martin, KTM
5. Adam Cianciarulo, Kawasaki
6. Christian Craig, Honda
7. Dylan Ferrandis, Yamaha
8. Mitchell Harrison, Yamaha
9. Anthony Rodriguez, Yamaha
10. Kyle Cunningham, Suzuki

250SX (Eastern) Βαθμολογία αναβατών, Top 10
1. Zach Osborne, 111
2. Joey Savatgy, 102
3. Adam Cianciarulo, 93
4. Jordon Smith, 90
5. Dylan Ferrandis, 68
6. Alex Martin, 60
7. Christian Craig, 51
8. Luke Renzland, 50
9. Colt Nichols, 49
10. Anthony Rodriguez, 46 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 19:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2017, 10ος γύρος Daytona AMA SX 2017, 12ος αγώνας Detroit »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon