.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 13:41

AMA SX 2017, 9ος αγώνας Toronto

 

Τέταρτη νίκη για Eli Tomac

 

O ένατος γύρος ήταν και η μοναδική φορά που το αμερικάνικο SX άφησε πίσω του τα πάτρια εδάφη για να επισκεφτεί το φιλόξενο κοινό του Καναδά στο Toronto. Ο 9ος αγώνας της χρονιάς σήμανε και την επιστροφή του Tomac (Monster Energy Kawasaki) στις νίκες αλλά και τη δεύτερη σερί νίκη του Zach Osborne (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) για το πρωτάθλημα 250SX της ανατολικής περιφέρειας.

450SX


Σχεδόν 50.000 θεατές βρέθηκαν το βράδι του Σαββάτου στο Rogers Centre για να παρακολουθήσουν τον Eli Tomac να κυριαρχεί επί των αντιπάλων του σε μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση. Στην εκκίνηση βέβαια ο Blake Baggett (RMATV/MC-WPS-KTM) είχε διαφορετική άποψη και ήταν ο αναβάτης που έστριψε πρώτος από όλους με τον Tomac να τον ακολουθεί και τον Broc Tickle (RCH/Yoshimura/Suzuki Factory Racing) πίσω τους. Ο Tomac, που βρίσκεται φέτος σε εξαιρετική φόρμα, δεν έχασε καθόλου χρόνο και πέρασε τον Baggett πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, την στιγμή που ο μεγάλος αντίπαλός του φέτος και πρωτοπόρος στη βαθμολογία Ryan Dungey (Red Bull KTM Factory Racing), βρισκόταν μόλις 9ος στο τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Tomac εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη θέση του και σιγά-σιγά άρχισε να απομακρύνεται από τους υπόλοιπους με τον Baggett να πέφτει στον 4ο γύρο αφήνοντας τη θέση του στον Tickle με τον Davi Millsaps (RMATV/MC-WPS-KTM) να καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση. Ο Baggett, ωστόσο σηκώθηκε και συνέχισε από την τέταρτη θέση και στα μέσα του αγώνα κατάφερε να περάσει τον ομόσταυλό του Millsaps για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Όλη αυτή την ώρα ο Dungey πλησίαζε στην κορυφή με τον Millsaps να είναι το πρώτο του θύμα. Ακολούθησε ο Baggett στον 11ο γύρο και μετά από πέντε καυτούς γύρους ήρθε και η σειρά του Tickle για τη δεύτερη θέση.
Ο Tomac ωστόσο βρισκόταν πολύ μακριά για να δοκιμάσει κάτι ο Dungey και έτσι ο εργοστασιακός αναβάτης της Kawasaki πήρε την καρό σημαία με περισσότερα από 14 δευτερόλεπτα διαφορά. 

Τέταρτη νίκη για τον Tomac φέτος και όγδοη στην καριέρα του με τον Dungey να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και τελικά να χάνει την ελάχιστη δυνατή διαφορά από τον αντίπαλό του, ο οποίος είναι δεύτερος στη βαθμολογία, 24 βαθμούς πίσω. Στην τρίτη θέση ο έτερος εργοστασιακός αναβάτης της KTM, Marvin Musquin.

450SX, κατάταξη αναβατών, Top 10
1. Eli Tomac, Kawasaki
2. Ryan Dungey, KTM
3. Broc Tickle, Suzuki
4. Chad Reed, Yamaha
5. Blake Baggett, KTM
6. Cole Seely, Honda
7. Davi Millsaps, KTM
8. Dean Wilson, Husqvarna
9. Justin Barcia, Suzuki
10. Justin Brayton, Honda

450SX Βαθμολογία αναβατών, Top 10
1. Ryan Dungey, KTM - 196
2. Eli Tomac, Kawasaki - 172
3. Marvin Musquin, KTM - 157
4. Cole Seely, Honda - 153
5. Jason Anderson, Husqvarna - 123
6. Davi Millsaps, KTM - 112
7. Chad Reed, Yamaha - 101
8. Blake Baggett, KTM - 99
9. Dean Wilson, Husqvarna - 97
10. Broc Tickle, Suzuki - 96

250SX (Eastern)


Στα 250SX ήταν ο Dylan Ferrandis ( Yamalube/Star Racing Yamaha) εκείνος που κατάφερε να στρίψει πρώτος έπειτα από την εκκίν.ηση του αγώνα, για το πρώτο σχετικό βραβείο της καριέρας του, μπροστά από τους Joey Savatgy (Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki) και Osborne. Ο Savatgy ξεκίνησε αμέσως την επίθεσή του στον Ferrandis η οποία στέφθηκε προσωρινά από επιτυχία, μόνο και μόνο για να χάσει πάλι τα ηνία του αγώνα μετά από λίγο. Η μάχη μεταξύ των δύο συνεχίστηκε με τον Savatgy να περνά πάλι μπροστά αλλά να χάνει ξανά τη θέση του με την επαφή που είχαν σε αυτό το σημείο του αγώνα να μην τους πτοεί αλλά να δίνει ταυτόχρονα στους διώκτες τους (Osborne, Adam Cianciarulo και Colt Nichols) την ευκαιρία να κολλήσουν πίσω τους.

Στον 4ο γύρο ο Savatgy έκανε ξανά την κίνηση του και αφού κατάφερε να περάσει μπροστά άνοιξε και μια μικρή διαφορά από τον Ferrandis. Έπειτα από λίγο το ίδιο έκανε και ο Osborne που τους ακολουθούσε και έβαλε αμέσως πλώρη για την κορυφή και τον Savatgy. Στον 5ο γύρο ήρθε η πτώση του Ferrandis, με τον Cianciarulo (Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki) να καταλαμβάνει προσωρινά την τρίτη θέση. Στον επόμενο γύρο ήταν που ο Osborne έκανε την κίνησή του και πέρασε τον Savatgy. Αμέσως μετά έκανε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα χτίζοντας μια καλή διαφορά ασφαλείας η οποία και θα μεγάλωνε μέχρι και τη λήξη του αγώνα. Ο Savatgy που ήταν στη δεύτερη θέση έπεσε, μετά από λάθος υπολογισμό σε ένα άλμα, με αποτέλεσμα ο Cianciarulo να ανέβει τελικά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, το οποίο συμπληρώθηκε από τον αναβάτη της GEICO Honda, Christian Craig. 

Δεύτερη σερί νίκη για τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Osborne, πρώτο πόντιουμ για τον Cianciarulo από το 2014 και πρώτο βάθρο για τον Craig φέτος. Ο Savatgy, που τελείωσε τον αγώνα στην έκτη θέση, βρίσκεται πλέον δεύτερος στη βαθμολογία, 12 πόντους πίσω από τον Osborne με τους Jordon Smith και Cianciarulo να ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με 18 πόντους.

Επόμενος αγώνας στις 11 Μαρτίου στη Daytona International Speedway στην Florida.  

250SX Κατάταξη αναβατών, Top 10
1. Zach Osborne, Abingdon, Va., Husqvarna
2. Adam Cianciarulo, Kawasaki
3. Christian Craig, Honda
4. Colt Nichols, Yamaha
5. Dylan Ferrandis, Yamaha
6. Joey Savatgy, Thomasville, Ga., Kawasaki
7. Jordon Smith, KTM
8. Kyle Peters, Suzuki
9. Cameron McAdoo, Honda
10. Anthony Rodriguez, Yamaha

250SX Βαθμολογία αναβατών, Top 10
1. Zach Osborne, Husqvarna - 70
2. Joey Savatgy, Kawasaki - 58
3. Jordon Smith, KTM - 52
4. Adam Cianciarulo, Kawasaki - 52
5. Colt Nichols, Yamaha - 49
6. Kyle Peters, Suzuki - 37
7. RJ Hampshire, Honda - 36
8. Dylan Ferrandis, Yamaha - 34
9. Luke Renzland, Yamaha - 31
10. Alex Martin, KTM - 29
11. Christian Craig, Honda - 29 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 13:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2017, 8ος αγώνας Atlanta AMA SX 2017, 10ος γύρος Daytona »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon