.
×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/stories/agones_pagkosmio/2012/ama_motocross/2_freestone/
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agones_pagkosmio/2012/ama_motocross/2_freestone/
Κατηγορία AMA Motocross
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 09:40

AMA MX 2012, 3ος αγώνας, Thunder Valley

 

 

 Στην κορυφή ο Dungey – εκτός ο Stewart


 


Του Χρήστου Σώκου

Η πίστα στο Thunder Valley βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.700 μέτρων και η ονομασία της δεν είναι τυχαία, όπως ανακάλυψαν οι αναβάτες, οι ομάδες και οι θεατές. Ενώ η αγωνιστική ημέρα ξεκίνησε με καλό καιρό, στη συνέχεια η κατάσταση άλλαξε άρδην! Έπιασε βροχή, αέρας, άρχισαν να πέφτουν κεραυνοί και καθυστέρησε το πρώτο σκέλος των 250. Στο τέλος όμως οι καιρικές συνθήκες επανήλθαν σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς και όλα τα σκέλη πραγματοποιήθηκαν χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Η πτώση του Stewart


Το μεγάλο θέμα αυτού του αγώνα όμως αφορά στην διπλή νίκη του Ryan Dungey (KTM) και στην εγκατάλειψη του James Stewart (Suzuki). Στους πρώτους γύρους του πρώτου σκέλους και ενώ ο Stewart ήταν μπροστά, πηδώντας ένα μεγάλο άλμα είδε ένα φωτογράφο ή εργάτη να διασχίζει τρέχοντας την πίστα μπροστά του! Με το που προσγειώθηκε ακολουθούσε μία παρατεταμένη στροφή με λούκια, στην οποία ο Stewart έχασε τον έλεγχο, έπεσε άσχημα και εγκατέλειψε και τα δύο σκέλη με χτυπημένο καρπό. Ένας τραυματισμός που μετά την τελευταία ενημέρωση φαίνεται ότι δεν θα τον αποτρέψει από το αγωνιστεί αυτό το Σαββάτο.
Έχει δημιουργηθεί φυσικά τεράστια παραφιλολογία για το εάν ο Stewart έπεσε εξαιτίας αυτού του τύπου που διέσχισε την πίστα και βλέποντας το παρακάτω βίντεο ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Motocross 450

Στο πρώτο σκέλος μετά την πτώση και εγκατάλειψη του Stewart ενώ οδηγούσε τον αγώνα, ο Ryan Dungey που ακολουθούσε από την δεύτερη θέση βρέθηκε ανέλπιστα  πρώτος. Φυσικά ο Dungey δεν έχασε την ευκαιρία και με ταχύτατους γύρους έφτιαξε μεγάλη διαφορά από τον Jake Weimer (Kawasaki) ο οποίος έμεινε στην δεύτερη θέση μέχρι την πτώση της καρό σημαίας παίρνοντας τον καλύτερο τερματισμό του σε αγώνα outdoors φέτος. Ο Dungey έκανε πραγματικά περίπατο μέχρι τη νίκη, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Brett Metcalfe (Suzuki), ο οποίος πέτυχε επίσης ένα εξαιρετικό γι’ αυτόν αποτέλεσμα.
Τέταρτος ο Mike Alessi (Suzuki) και την πεντάδα έκλεισε ο Nico Izzi (Yamaha).
Στο δεύτερο σκέλος και με τον Stewart ξανά απόντα ο Dungey δεν δυσκολεύτηκε να οδηγήσει τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος φεύγοντας με δύο νίκες και ένα μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα.
Ο Andrew Short (Honda) έκανε την έκπληξη και τερμάτισε δεύτερος αλλά δέχτηκε αρκετές πιέσεις από τον Broc Tickle που ήρθε τελικά τρίτος! Σίγουρα ανέλπιστες αλλά όμορφες εμφανίσεις από αυτούς τους δύο αναβάτες. Τέταρτος τερμάτισε ο Weimer και πέμπτος ξανά ο Izzi.

Lites 250


Μετά την καθυστέρηση λόγω καιρού ξεκίνησε το πρώτο σκέλος των 250 με τον Justin Barcia (Honda) να κάνει την καλύτερη εκκίνηση και να ορμάει μπροστά. Ο Ken Roczen (KTM) έδειξε να βολεύεται ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες της πίστας και βάλθηκε να ακολουθεί συνέχεια τον Barcia. Ο Barcia όμως οδηγούσε αλάνθαστα και ως εκ τούτου τερμάτισε πρώτος με τον Roczen δεύτερο, αφού είχε μία πτώση προς το τέλος, αρκετά πιο πίσω. Ο Marvin Musquin (KTM) για τους πρώτους δέκα γύρους ήταν τρίτος αλλά στο τέλος έχασε την θέση του από τον Blake Baggett (Kawasaki) και ακολούθως από τον Eli Tomac (Honda). Έτσι ο Baggett τερμάτισε τρίτος μία ανάσα πίσω από τον Roczen και ο Tomac τέταρτος.

Στο δεύτερο σκέλος η κατάσταση αρχικά ήταν ίδια με το πρώτο σκέλος. O Barcia μπροστά με τους Roczen και Musquin να ακολουθούν. Όμως ο Baggett με το γνωστό του τρόπο που τον θέλει μετά τα μισά του αγώνα να ανεβάζει ανέλπιστα τον ρυθμό του, έκανε επίθεση και άρχισε να ρίχνει 3 δευτερόλεπτα τον γύρο στον πρώτο! Όπως ήταν φυσικό δεν άργησε να περάσει πρώτος και να μείνει εκεί μέχρι το τέλος.
Ο Roczen πέρασε επίσης τον Barcia, αλλά στον τελευταίο γύρο οι δύο αναβάτες συγκρούστηκαν, ο Roczen  έπεσε και έτσι ο Barcia τερμάτισε δεύτερος. Τρίτος ήρθε ο Tomac και ο Roczen κατάφερε να σηκωθεί και να πάρει την τέταρτη θέση.

Αποτελέσματα

Motocross Results
1. Ryan Dungey 1/1 KTM
2. Jake Weimer 2/4 KAW
3. Andrew Short 7/2 HON
4. Nico Izzi 5/5 YAM
5. Brett Metcalfe 3/10 SUZ
6. Mike Alessi 4/9 SUZ
7. Justin Brayton 9/6 HON
8. Michael Byrne 12/7 SUZ
9. B Laninovich 11/8 HON
10. K Chisholm 10/11 KAW
11. Broc Tickle KAW
12. Matt Lemoine KAW
13. Shane Sewell KTM
14. Josh Grant KAW
15. Ryan Sipes YAM
250 Lites Results
1. Justin Barcia 1/2 HON
2. Blake Baggett 3/1 KAW
3. Ken Roczen 2/4 KTM
4. Eli Tomac 4/3 HON
5. M Musquin 5/5 KTM
6. M Stewart 8/6 KTM
7. Blake Wharton 6/9 SUZ
8. Wil Hahn 10/7 HON
9. K Cunningham YAM
10. Jake Canada 7/14 HON
11. Ivan Tedesco 14/8 KAW
12. G Swanepoel YAM
13. J Anderson SUZ
14. Travis Baker HON
15. Hunter Hewitt SUZ

Βαθμολογία

Motocross pts
1. Ryan Dungey 136
2. Jake Weimer 101
3. James Stewart 100
4. Mike Alessi 100
5. Andrew Short 97
6. Brett Metcalfe 84
7. Josh Grant 73
8. Nico Izzi 71
9. Broc Tickle 63
10. Kyle Chisholm 50
250 Lites Pts
1. Blake Baggett 139
2. Justin Barcia 123
3. Ken Roczen 120
4. Eli Tomac 117
5. Marvin Musquin 84
6. Blake Wharton 82
7. Wil Hahn 71
8. Kyle Cunningham 65
9. Jake Canada 62
10. Ivan Tedesco 61

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA MX 2012, 2ος αγώνας, Freestone AMA MX 2012, 5ος αγώνας, Budds Creek »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon