.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories//agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2017/ama_mx/
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 22 Μαϊος 2017 21:10

AMA MX 2017, 1ος αγώνας, Sacramento

 

Με το δεξί για Tomac και Osborne

 

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η χρονιά για τους Eli Tomac και Zack Osborne οι οποίοι κέρδισαν με πολύ πειστικό τρόπο τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το Αμερικάνικο Πρωτάθλημα Motocross που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Hangtown, στο Sacramento.

450MX: Ξεκίνησε με φόρα ο Tomac


Ο εργοστασιακός αναβάτης της Kawasaki ξεκίνησε με φόρα, πολλή φόρα, τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, δείχνοντας να μην έχει χάσει καθόλου από τον καταιγιστικό ρυθμό που είχε όλη τη χρονιά στο Supercross. Ο αναβάτης της Kawasaki μπορεί να μην έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση, αλλά έδειξε αμέσως τις άγριες διαθέσεις περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του. Ακόμη και η μάχη για την πρωτιά με τον μεγάλο του αντίπαλο για τη σεζόν –όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα- Marvin Musquin, κράτησε πολύ λίγο, αφού ο Tomac κατάφερε να τον περάσει στον 4ο μόλις γύρο και δεν τον είδε ποτέ ξανά. Ο ρυθμός που ακολούθησε ήταν μάλιστα τόσο γρήγορος που, παρά την πτώση του λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ξεκίνησε ξανά με δέκα δεύτερα διαφορά και τερμάτισε με δεκαπέντε…

Στο δεύτερο σκέλος ο Tomac έκανε μία μέτρια εκκκίνηση και βρέθηκε να κυνηγά τους αντιπάλους του, τους οποίος και πέρασε έναν. Με τον Josh Grant να προηγείται μέχρι τον 7ο γύρο και μετέπειτα τον Musquin, ο Tomac είχε να αντιμετωπίσει ουσιαστικά μόνο τον Γάλλο αναβάτη της εργοστασιακής ομάδας της KTM. Η μάχη δεν άργησε να έρθει, ήταν απολαύστική για το πλήθος και κράτησε μερικούς γύρους με τον Musquin να ενδίδει τελικά περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Πρώτος λοιπόν ο Tomac που έδωσε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, το οποίο ξεκίνησε χωρίς πρωταθλητή αφού ο Dungey κρέμασε το κράνος του και ο Ken Roczen βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία ανάρρωσης. Με δύο 2ες θέσεις, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Musquin, ενώ την 3η θέση πήρε ο Josh Grant που τερμάτισε τρίτος δις. Τους βαθμούς της 4ης θέσης πήρε ο Dean Wilson (10-4) και την πεντάδα έκλεισε ο Broc Tickle.

450MX, Κατάταξη Αναβατών, Top 10
1. Eli Tomac (1-1)
2. Marvin Musquin (2-2)
3. Josh Grant (3-3)
4. Dean Wilson (10-4)
5. Broc Tickle (7-4)
6. Blake Baggett (6-8)
7. Cooper Webb (5-9)
8. Cole Seely (4-12)
9. Justin Barcia (11-5)
10. Justin Bogle (8-10)

250MX: Υπογραφή Osborne


Με τον τίτλο του περιφερειακού πρωταθλητή ξεκίνησε τη σεζόν ο Osborne και αμέσως βάλθηκε να αποδείξει σε όλους ότι έχει όρεξη για έναν ακόμη φέτος: Ταχύτερος στις δοκιμές και στις κατατακτήριες, με δύο νίκες στον αγώνα ο Osborne έδειξε να μην απειλείται πραγματικά σε αυτό τον πρώτο αγώνα, αν και το πρωτάθλημα έχει μόλις ξεκινήσει και πολλά μπορούν να γίνουν. Ο Alex Martin ήταν ο αναβάτης που κατετάγη 2ος στη γενική με δύο 4ες θέσεις, ενώ ο Aaron Plessinger πήρε την 3η θέση με μία 3η και μία 5η θέση. Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκε ο Adam Cianciarulo (2-8) κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο αγώνα, με τον Austin Forkner (11-2) που τερμάτισε δεύτερος στον δεύτερο αγώνα παίρνει την 5η θέση μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια.

250MX, Κατάταξη Αναβατών, Top 10
1. Zach Osborne (1-1)
2. Alex Martin (4-4)
3. Aaron Plessinger (3-5)
4. Adam Cianciarulo (2-8)
5. Austin Forkner (11-2)
6. Colt Nichols (5-6)
7. Joey Savatgy (7-7)
8. Justin Hill (8-9)
9. Mitchell Oldenburg (6-12)
10. Mitchell Harrison (9-11)

{gallery}/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2017/ama_mx/{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 21:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA MX 2017, 2ος αγώνας, San Bernardino AMA MX 2017, 6ος αγώνας, Michigan »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon