.
Κατηγορία Trial Ride
Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011 21:06

Π. Π. Trail Ride 2010 - 8ος αγώνας - Αττικοβοιωτία

 


Λάσπη, χιόνι και κρύο…

 



Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Raid - Trail Ride 2010           

8ος Αγώνας - Αττικοβοιωτία - 30 Ιανουαρίου ‘11

Με μια περιπετειώδη κατάληψη ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Raid – Trail Ride για την αγωνιστική χρονιά 2010. Έπειτα από την αναβολή λόγω χιονιών τον Δεκέμβριο, η 30ή Ιανουαρίου επιφύλασσε την δική της κακοκαιρία για να δώσει έντονο ενδιαφέρον στον αγώνα και να αυξήσει κατακόρυφα τον βαθμό δυσκολίας!
Αν και τελικά η βροχή κρατήθηκε οριακά, η λάσπη, το χιόνι, το κρ ύο και το νερό που υπήρχε από τις παραμονές δημιούργησαν ένα τερέν διαφορετικό, απαιτητικό αλλά και διασκεδαστικό, ακόμη και ανυπέρβλητο για ορισμένους! Οι μοτοσυκλετιστές που τερμάτισαν ολόκληρη την διαδρομή, ήταν πραγματικοί ήρωες, αφού το κρύο, η κούραση και οι δυσκολίες ήταν έξω από τα συνηθισμένα τους όρια!

Γλίτσα από το καλημέρα!

Το «καλημέρα» άρχισε με την γλίτσα του «Αγωγού» στο Κρυονέρι, που έδωσε τα πρώτα σημάδια του τί θα ακολουθούσε! Μετά την απλή διαδρομή μέχρι τη Θήβα, ακολουθούσε μια μικρή κυκλική Ειδική Διαδρομή στο Μοσχοπόδι, και στην συνέχεια μια μεγαλύτερη στον Ελικώνα. Η λάσπη αυξανόταν προς τον κάμπο της Θήβας, και σε κάποια σημεία έγινε υπερβολική! Το «πατινάζ» δεν άφηνε τις βαριές μοτοσυκλέτες ούτε να ξεκινήσουν, αφού το βάρος τους είχε αυξηθεί κατά 50 κιλά!
Ένα δύσκολο off road πέρασμα στην Κοιλάδα των Μουσών προβλημάτισε πολλούς με την πλοήγηση, ενώ στη συνέχεια τα χιόνια του Ελικώνα έδωσαν μια διαφορετική νότα – παραδόξως πιο εύκολη, λίγο πριν τον τερματισμό της ειδικής!
Ακολούθησαν απλές διαδρομές με νερολακκούβες παράλληλα με τον αγωγό του Μόρνου, μέχρι την επιστροφή στην Αθήνα αργά το απόγευμα για τους τελευταίους οδηγούς.
Η πολυπληθής οργάνωση για πρώτη φορά είχε να αντιμετωπίσει τόσα πολλά απρόοπτα – recovery σε δύσκολα σημεία για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, ανταποκρίθηκε όμως με τον καλύτερο τρόπο!

Για όλους τους αγωνιζόμενους, το 8o Rally Raid των 300 χιλιομέτρων στην Αττικοβοιωτία ήταν ο αγώνας της χρονιάς! Παρόλη την δυσκολία και τις εγκαταλείψεις, άπαντες δήλωσαν κατενθουσιασμένοι! Καμιά φορά ο καιρός εκτός από εχθρός είναι και σύμμαχος, παίζοντας οριακά με τις ισορροπίες, τις δυνατότητες και τις αντοχές πληρωμάτων και αναβατών…

Μοτοσυκλέτες

Ο Μιχάλης Μπισμπιρούλιας ήταν ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος στις μοτοσυκλέτες, νικητής και στην κατηγορία Enduro με το παλιό Suzuki DR 350. Πίσω του, ακολούθησε ο Κώστας Βλαχάκης με ΚΤΜ 400 EXC. 3ος γενικής και νικητής στα On-Οff ήταν ο Βασίλης Ψαρρός με ένα KTM 640 LC4.
4ος γενικής στην και 3ος Enduro ήταν ο Νίκος Δωρής με ΚΤΜ 400 EXC, και πιο πίσω ο Μιχάλης Μιχαλακόπουλος με το BMW HP2 1200, νικητής και των Big On-Off. Ο Γιάννης Κασωτάκης με Yamaha XTZ 660 ήταν στην 6η θέση και 2ος στα On – Οff. Την 3άδα της On-Οff συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Δερβένης με ΚΤΜ 625 LC4
Μόνο δύο Quad «διασκέδασαν» στην παχιά λάσπη, η Χαρά Χατζηδουκάκη με Aeon Cobra 310, και ο Θανάσης Κοφινάς με Kawasaki KFX 700.
O Κώστας Μεντής και ο Γιάννης Κριθαράς με KTM LC8 950 συμπλήρωσαν το βάθρο της κατηγορίας Big On-Off, έστω και με μικρότερη διαδρομή.

Αυτοκίνητα

Στην Hard Enduro κατηγορία όπου η ειδική των 50 χιλιομέτρων αποδείχτηκε πραγματική «κόλαση λάσπης» κυριάρχησε και μάλιστα με διαφορά ο Βασίλης Μπούδρος, με ΚΤΜ 450 EXC με τον Ζήκο Μπαφέτη 2ο με Gas Gas EC 300.
Στην κλάση των βετεράνων, με οριακές διαφορές τερμάτισαν οι Χάρης Καμαρούλιας με Yamaha WR 250 F, o Άκης Κατσίβελας με Husaberg FE 390 και ο Χρίστο Κραστάνσκι με Honda CRF 450.

Στα αυτοκίνητα 4Χ4, 1ος γενικής και νικητές στην Κατηγορία έως 2000cc ήταν ο Γιώργος Κουτσουμπός με τον Δημήτρη Κάτσο με Suzuki Vitara 1.6. Ο Βασίλης Μπαλμπακάκης με τον Στέργιο Θεοδοσιάδη εντυπωσίασαν με τον τερματισμό τους στην 2η θέση της κατηγορίας (και 3η γενικής!) με ένα απλό Daihatsu Terios 1.5. 3οι στην μικρή κατηγορία ο Σπύρος Τριτσίνης με τον Βασίλη Δηλέ με Lada Niva 1.7i, που κέρδισαν τελικά και το κύπελλο Trail Ride στην κατηγορία!
Στην κατηγορία πάνω από 2000cc, κέρδισαν οι 2οι γενικής Μανώλης Νταής και Ίαν Παπανικολάου με Jeep Wrangler 4.0. Τους ακολούθησαν οι Σπύρος Πέτροβιτς με τον Νίκο Πολίτο με Jeep Cherokee 4.0, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι τελικοί νικητές του θεσμού Γιάννης Ράπτης και Ηλίας Λιόντος με Jeep Cherokee 4.0 επίσης.

Θετικές εντυπώσεις

Ο περιπετειώδης αγώνας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε αγωνιζόμενους, θεατές αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους, ολοκληρώνοντας την καλή πορεία του Πρωταθλήματος Trail Ride 2010.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά, τόσο για τους οργανωτές όσο και για τους αγωνιζόμενους, αλλά τελικά, ο θεσμός των Trail Ride του Off Road Team κατάφερε να προσφέρει για μια ακόμη χρονιά καλούς αγώνες, με ασφάλεια και ποιότητα σε κάθε τομέα!

To Πρωτάθλημα του 2011 θα έχει αρκετές καινοτομίες, και θα αρχίσει με έναν αγώνα στο Ναύπλιο, σε συνεργασία με την τοπική Λέσχη 4Χ4 Ναυπλίου στις 13 Μαρτίου.

Αρωγοί του αγώνα ήταν οι MAKAN Touratech Hellas, η Jet Power, η Red Bull, η Denicol, το Tyres & More, η Michelin, το Moto Patronos, το Boss Travel, το Club Limit Up και η εταιρία συστημάτων επικοινωνίας AMITEL A.E. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά 0300, ΜΟΤΟ Τρίτη, Τετρακίνηση MAG, 4X4 Magazine, και οι ιστοσελίδες www.to4x4.gr, www.motorsite.gr, www.pitlane.gr, και φυσικά το www.trailride.gr

Φωτογραφίες

Αποτελέσματα


Loading...


Τελική κατάταξη


Loading...


Περισσότερες πληροφορίες – φωτογραφίες στo: www.offroadteam.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 16:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon