.
Κατηγορία Scramble
Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 18:46

Περ.Κύπελλο Scramble Νοτίου Ελλάδος 2015, 2ος αγώνας, Καρυές

 

Με ρεκόρ συμμετοχών!

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες/πληροφορίες: Κατερίνα Κασμίρη, Αλέξανδρος Επιτροπάκης

Ο 2ος αγώνας για το κύπελλο Scramble Νοτίου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στις Καρυές Λακωνίας, από τον Αθλητικό Όμιλο Σπάρτης, με 98 συμμετοχές να γεμίζουν την όμορφη διαδρομή και να δίνουν χρώμα στο τοπίο.

Ιδανικές συνθήκες

Με τις καιρικές συνθήκες να είναι ευνοϊκές, αλλά και ένα ψιλόβροχο προς το τέλος του αγώνα, 94 αναβάτες στήθηκαν στην γραμμή εκκίνησης ανά κατηγορίες. Η εκκίνηση δόθηκε στο εκκλησάκι της Παναγίας όπου βρίσκονται και τα υπεραιωνόβια πλατάνια, 3.000 ετών, από τον Μενέλαο. Η διαδρομή είχε μήκος 4.800 μέτρα και διέσχιζε δασικό δρόμο και αρκετά μονοπάτια, μέσα σε έντονο φυσικό περιβάλλον, με μαλακό χώμα και φύλα στο έδαφος. Υπήρχε επίσης ένα κάθετο πέρασμα σε ποτάμι και άλλο ένα πέρασμα σε ποτάμι με μικρό βαθος, με την διαδρομή να ακολουθεί την ροή.
Στην κατηγορία SCH, ο Παναγιώτης Κορδονούρης ήταν αυτός που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με χρόνο 1:49:14.431'' και τον ακολούθησαν οι Μιχάλης Ντουζένης και Λευτέρης Πανέτης, με τους Παναγιώτη Ντάβελο, Βαγγέλη Μπουρίκα και Παναγιώτη Γιαννούκλα να συμπληρώνουν την εξάδα.
Στην κατηγορία S1, ο Παναγιώτης Βούλγαρης κέρδισε την κατηγορία με χρόνο 1:52:44.441'' με δεύτερο τον Βλάση Κόρκα και τρίτο τον Παναγιώτη Λάμπρου. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Άρης Πυρλής, Γιώργος Πισιμάνης και Κωνσταντίνος Κουλεντιανός.

Οι νικητές

Στην κατηγορία S2, 1ος τερμάτισε ο Γιώργος Κυπραίος με χρόνο 1:57:04.675'', ακολούθησε ο Δημήτρης Ραπατσουλέας και ο Μαρίνος Χάλας. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Διονύσης Κονδυλόπουλος, Σταύρος Μαντζώρος και Χρήστος Κοτούλας.
Στην κατηγορία SEN, ο Μανώλης Ρουμελιώτης ήταν ο νικητής με χρόνο 1:52:49.365'', με τον Παναγιώτη Αναστασόπουλο και Νίκο Τσάνα να συμπληρώνουν το βάθρο. Την εξάδα έκλεισαν οι Τάσος Μυλωνίδης, Νίκος Αναγνωστόπουλος και Γιάννης Μαξούτης.
Τις περισσότερες συμμετοχές - 28 - είχε η κατηγορία SB την οποία και κέρδισε ο Βασίλης Κόρκας με χρόνο 51:51.61'', ακολούθησε ο Νεκτάριος Καταμπάς και ο Θανάσης Μούγιος στο βάθρο. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Αργύρης, Γιάννης Καύκας και Λεωνίδας Μεζίνης.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 16:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon