.
Κατηγορία Scramble
Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 10:26

Scramble Νοτίου Ελλάδος, 2ος αγώνας, Σπάρτη

Πάνω από 70 συμμετοχές!

 


Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Θανάσης Ξένος - Salamaniacs

Περισσότεροι από 70 αναβάτες βρέθηκαν στην Σπάρτη για να συμμετάσχουν στον 2ο αγώνα της χρονιάς. Με τις συνθήκες να είναι ευνοϊκές, ένα ελαφρύ αεράκι να διώχνει την σκόνη, αλλά και αρκετούς θεατές, το θέαμα ήταν καλό. Νικητές οι Νεκτάριος Καταμπάς (SB), Χρήστος Τομάρας (S1), Δημήτρης Ραπατσουλέας (S2), Σπύρο Σταματόπουλος (SSEN) και Γιώργος Κοινωνάς (SEXP).

SB – Νεκτάριος Καταμπάς


Ο αγώνας της κατηγορίας SB είχε διάρκεια 45 λεπτά + 2 γύρους και ο Νεκτάριος Καταμπάς ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση, για να χάσει την θέση του αμέσως μετά από τους αδελφούς Θεόδωρο και Αλέξανδρο Πολυχρόνη και τον Λάζαρο Σαχιζιάν που προηγήθηκε τελικά για μεγάλο μέρος του αγώνα. Ο Καταμπάς είχε ανεβάσει ρυθμό και με σταθερό γυρολόγιο βρέθηκε ξανά μπροστά για να πάρει τελικά την νίκη, και να ακολουθήσουν τελικά στο βάθρο οι Αλέξανδρος Πολυχρόνης και Σαχιζιάν. Την εξάδα έκλεισαν οι Θεόδωρος Πολυχρόνης, Δημήτρης Γιαννακάρας και Διονύσης Ανυφαντής

S1 – Ξεκάθαρος ο Τομάρας


Ο Χρήστος Τομάρας δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν να τον αμφισβητήσει αφού πήρε την καρό σημαία με διαφορά 30’’ από τον Σταύρο Μπουζούκο. Μικρή ήταν η διαφορά που χώρισε τον 3ο αναβάτη της κατηγορίας, Παναγιώτη Κορδονούρη, ο οποίος συμπλήρωσε το βάθρο με 0,9’’. Στις υπόλοιπες τρεις θέσεις υπήρχαν μεγαλύτερες διαφορές με τον Δημήτρη Κολλιάκο να τερματίζει 4ος με 1:10’’ διαφορά και τους Δημήτρη Βούλγαρη και Παναγιώτη Τορβά να συμπληρώνουν την εξάδα με 8’’ και 9’’ διαφοράς.

S2 – Ρίχνει γύρο ο Ραπατσουλέας

Ο Δημήτρης Ραπατσουλέας ήταν ο μοναδικός που συμπλήρωσε 22 γύρους στην κατηγορία S2. Πήρε ξεκάθαρα την νίκη μιας και ο Ανδρέας Θεοδώρου βρέθηκε στην 2η θέση, αλλά με ένα γύρο λιγότερο. Ακολούθησε με τους ίδιους γύρους (21) ο Νικόλαος Τσάνας και διαφορά 1:50’’ με τους Σταύρο Μαντζώρο, Φώτη Κοσπέτα να ακολουθούν, με διαφορές 0:47’’ και 0:44’’. Στην 6η θέση βρέθηκε με ένα γύρο λιγότερο (20) ο Σπύρος Τσουκλέρης.
SSEN- Με διαφορά γύρου ο Σταματόπουλος
Η κατηγορία των βετεράνων ήταν υπόθεση του Σπύρου Σταματόπουλου, ο οποίος συμπλήρωσε 21 γύρους αφήνοντας έτσι στην 2η θέση, με ένα γύρο λιγότερο, τον Γιάννη Τσάνα. Μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω τερμάτισε ο Νίκος Αναγνωστόπουλος ενώ 33’’ πιο πίσω ήταν ο Βασίλης Κολιόπουλος. Στις 5η και 6η θέσεις βρέθηκαν οι Τάσος Αναστασόπουλος και Γιώργος Κουρμπέλης με μεταξύ τους διαφορά στα 3’’.

SEXP – Κοινωνάς απ’ τα παλιά

Παρά το ότι οι κατηγορίες SSEN, S1 και S2 εκκίνησαν ταυτόχρονα με την SEXP, ο ρυθμός της κατηγορίας SEXP ήταν τέτοιος που τράβηξε το ενδιαφέρον. Ο Ηλίας Κυριλής πήρε την εκκίνηση με τους Πολ Νικολάου, Θανάση Αυγέρη και Γιώργο Κοινωνά να ακολουθούν. Ο Κοινωνάς ξέφυγε από νωρίς και άρχισε να κάνει διαφορά από τους υπόλοιπους, διαφορά που κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα και την πτώση της καρό σημαίας. Την έκπληξη τελικά έκανε ο Μιχάλης Ντουζένης ο οποίος αν και ξεκίνησε πιο πίσω, μάζεψε τη διαφορά και τερμάτισε 2ος, με διαφορά 5’’. Επίσης έκανε την έκπληξη και ο Γιώργος Μανωλίδης που είχε καθυστερήσει στην εκκίνηση και με γρήγορο ρυθμό, ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου, με 1:15’’. Ακολούθησαν οι Νικολάου, Κυριλής και Αυγέρης, με διαφορές 3’’ οι 4ος και 5ος, και 2:30’’ ο Αυγέρης.

Αποτελέσματα

Loading...

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 10:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon