.
Κατηγορία Scramble
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 11:58

Περ.Scramble Ν.Ελλάδος 2013, 1ος αγώνας, Καραθώνα – Ναύπλιο

Τεράστια επιτυχία!

 




Ο αγώνας είχε τεράστια επιτυχία μιας και συμμετείχαν 82 αναβάτες – παρά τις αντιξοότητες που υπήρχαν όσον αφορά στην προκήρυξη του τελευταία στιγμή. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος ξεχώρισε κερδίζοντας την γενική κατάταξη στην άτυπη μάχη μεταξύ των motocrossάδων και των endurάδων.

Ιδανικές συνθήκες

Κάποιες κατηγορίες άλλαξαν προκειμένου να γίνει το περιφερειακό πιο ενδιαφέρον και η  οργάνωση αλλά και η θέση διεξαγωγής του αγώνα, ήταν ότι το καλύτερο μπορούσε να γίνει από μία λέσχη. Οι αναβάτες έμειναν ικανοποιημένοι αλλά και το πλήθος των θεατών που μαζεύτηκε για να δει τον αγώνα το επιβεβαίωσε.
Ο καιρός ήταν ιδανικός για την ημερομηνία με αρκετό ήλιο στο σύνολο της ημέρας ενώ οι βροχές των προηγούμενων ημερών είχαν δημιουργήσει ιδανικό τερέν. Μόνο στα τελευταία λεπτά του αγώνα και σε συγκεκριμένα σημεία έκανε την εμφάνισή της σκόνη και αυτή χωρίς ενόχληση.
Ο αγώνας ξεκίναγε από την παραλία της Καραθώνας όπου και στήθηκε όλη η διαδρομή. Στο περισσότερο μέρος η διαδρομή είχε χώμα με πολύ καλή πρόσφυση και με κάποια σημεία πιο στενά όπου μειωνόταν η ταχύτητα των αναβατών. Η συνολική απόσταση έφτανε στα τέσσερα χιλιόμετρα και ένα μικρό κομμάτι της διαδρομές πέρναγε από την παραλία και ανέβαζε το ενδιαφέρον για αγωνιζόμενους και θεατές.

Μάχες σε όλες τις κατηγορίες

Αγωνιστικά, ήταν ο Παναγιώτης Κορδονούρης που κέρδισε την κατηγορία S1 με τους Σταύρο Μπουζούκο και Παναγιώτη Τόρβα να ακολουθούν.
Στην κατηγορία S2, ο Ανδρέας Θεοδώρου τερμάτισε πρώτος με τους Δημήτρη Ραπάτσουλα και Βασίλη Πετρόπουλο να συμπληρώνουν το βάθρο. Λιάγκρης, Δημόπουλος και Λάμπρου ήταν οι επόμενοι τρεις αναβάτες. Σπύρης, Ρουμελιώτης και Θεός, συμπλήρωσαν την εξάδα.
Στην κατηγορία SSEN ο Σπύρος Σταματόπουλος κέρδισε με τον Βασίλη Κολιόπουλο και τον Νίκο Αναγνωστόπουλο στις 2η και 3η θέσεις. Λιβανάς, Αναστασόπουλος και Τσανάς ακολούθησαν.
Στην κατηγορία SEXP είχαμε μάχη μεταξύ motocrossάδων και endurάδων η οποία έληξε υπέρ των πρώτων, με τον Δημήτρη Βαγγελάκο να κερδίζει τον Γιώργο Κοινωνά ενώ ακολούθησαν οι Κίμων Καράμπελας, Πολ Νικολάου, Μιχάλης Ντουζένης και Ηλίας Κυριλής.
Στην κατηγορία SB κέρδισε ο Αλέξανδρος Πολυχρόνης με 2ο τον Νίκο Φλώρο και 3ο τον Νεκτάριο Καταμπά. Κονοπισόπουλος, Ανυφαντής και Κάκος συμπλήρωσαν την εξάδα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 12:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon