.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 09:17

Πρ.Motocross Νοτίου Ελλάδος 2014, 3ος αγώνας, Αρχαία Ολυμπία

 

Πλούσιο θέαμα!

 

Όλα κύλισαν ομαλά στον 3ο Αγώνα Motocross του Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδας 2014 προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους παραβρισκόμενους θεατές!

Πολλές μάχες


Οι μάχες εντός του αγωνιστικού χώρου πολλές, κρατώντας την αγωνία των θεατών στα ύψη, με τους 60 συμμετέχοντες αθλητές να δίνουν σκληρές μάχες για την κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο.
Η φετινή μικρή αναβάθμιση στους χώρους των θεατών με πολλά σκίαστρα και η αναναίωση της σχεδίαση της πίστας αύξησε το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τέλος του αγώνα.

Το ταχύτερο γυρολόγιο του αγώνα (και γενικά καλύτερο χρόνο πίστας) πραγματοποίησε ο Δημήτρης Κοντολέτας (92), ο οποίος οδήγησε ταχύτατα στην κατηγορία ΕΧPERT δίχως καμία απειλή καθόλη την διάρκεια του αγώνα.
Κυρίαρχοι σε κάθε κατηγορία, για την ΜΧ1 ο Κόττης Κυριάκος (Αθήνα Ο.Δ.Ι.Κ.Ο.), για την ΜΧ2 ο Χρυσοχός Βασίλειος (Ρόδος – ΙΚΑΡΟΣ ΡΟΔΟΥ), στην Expert ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής ΜΧ2 Δημήτρης Κοντολέτας (Ζαχάρω – Α.Ο.Λ.Μ.Ο.), στην Junior ο Κόλλιας Φώτης (Βάγια – Μ.Ο.Β.Ε.) και στην Mini ο Ανδρέου Ανδρέας (Χαλκίδα – ΛΕ.Μ.Α.Ν.).

Κατηγορία ΜΧ1


Ο Κυριάκος Κόττης έκλεισε τον αγώνα με δύο άνετες νίκες πλησιάζοντας τον πρωτοπόρο Κώστα Καράκη στην βαθμολογία. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νίκος Σωτηρόπουλος (3-3 - Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) κάνοντας έναν δυναμικό αγώνα στο δεύτερο σκέλος, που μετά την πτώση του στην εκκίνηση κατάφερε με εντατικό ρυθμό να τερματίσει στην τρίτη θέση. Τρίτος ήταν ο Αλέκος Καρανάσης (5-2 - Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) που παρά την ατυχία του πρώτου σκέλους με δύο πτώσεις, ενώ οδηγούσε στην αρχή τον αγώνα, τον έφερε τελικά στην 3η θέση. Άτυχος και ο Κώστας Καράκης (2-5) που πτώσεις στο πρώτο σκέλος και σκασμένο ελαστικό στο δεύτερο σκέλος, τον περιόρισαν στην τέταρτη θέση του αγώνα. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Διονύσης Κονδυλόπουλος (6-4) ενώ έκτος ήταν ο Βασίλης Τσεκούρας (4-6). Ο τρίτος αθλητής της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. στην κατηγορία, Τάσος
Σπήλιος, μην καταφέρνοντας να εκκινήσει στο πρώτο σκέλος από μηχανικό πρόβλημα, τερμάτισε στην δέκατη πέμπτη θέση του αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ2


Πολύ ωραίες μονομαχίες εξελίχθησαν στην κατηγορία αυτή, με πρωταγωνιστές της πρώτης θέσης τον Βαλάντη Λαγούδη (2-2) και Βασίλη Χρυσοχό (1-1). Τελικά ο Χρυσοχός κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία μετά από ένα λάθος του Λαγούδη στο πρώτο σκέλος και να κρατηθεί από την αρχή στην πρώτη θέση στο δεύτερο σκέλος κερδίζοντας τον αγώνα. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Νίκος Ξένος (3-3) κάνοντας έναν σταθερό αγώνα. Στις υπόλοιπες θέσεις της κατάταξης ο Γιώργος Σπυρής (4-7 - Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) κέρδισε την τέταρτη θέση από τον Παύλο Σιδέρη (7-5) με έκτο τον Γιάννη Ρηγόπουλο (6-6).

Μετά από λάθος κατανόηση της άσπρης σημαίας στο πρώτο σκέλος χάνοντας την τέταρτη θέση, ο Ανδρέας Μπαντούνας (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) και διορθώνοντας στο δεύτερο σκέλος τερματίζοντας τέταρτος, έκλεισε τον αγώνα με την τελική έβδομη θέση - σημειώνοντας πως ο Μπαντούνας δεν είχε κάνει την ανάλογη προετοιμασία λόγω μακροχρόνιας αποχής. Ο τρίτος αθλητής της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. στην κατηγορία, Γιάννης Καυκάς, οδηγώντας σταθερά, τερμάτισε στην εντέκατη θέση.

Κατηγορία ΕXPERT


Ο ταχύτερος της ημέρας, Δημήτρης Κοντολέτας, πήρε και τις δυο εκκινήσεις και ως το τέλος δεν πιέστηκε από κανέναν, κερδίζοντας με διπλή νίκη τον αγώνα. Ο Μανώλης Κρητικός ανεβασμένος από την προετοιμασία του στην Ευρώπη, βρέθηκε στην δεύτερη θέση μετά τις κακές του εκκινήσεις. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Βαγγελάκος (3-3), ενώ τέταρτος ήταν ο Μανώλης Σκύβαλος (4-4). Δυνατές μάχες εξελίχθησαν για την πέμπτη θέση μεταξύ του Γιώργου Γεωργούση και του Άκη Κοσμά, με τον Γεωργούση τελικά να επικρατεί, αφήνοντας έκτο τον Κοσμά. Ο δεύτερος αθλητής της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. στην κατηγορία, Γιώργος Μπούσδας, συμμετέχοντας με ελάχιστη προπόνηση και προετοιμασία και εγκαταλείποντας στον τελευταίο γύρο του αγώνα του δεύτερου σκέλους από μηχανικό πρόβλημα, έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση τερματίζοντας στην όγδοη θέση.

Κατηγορία Junior


Στο πρώτο σκέλος, ο πανελλήνιος πρωταθλητής 2014 της κατηγορίας Φώτης Κόλλιας έκανε καλή εκκίνηση κάνοντας διαφορά από τον Γρηγόρης Κραμβουσάνο, όμως ο Κραμβουσάνος ανεβάζοντας ρυθμό, άρχισε να πλησιάζει τον Κόλλια χωρίς να καταφέρει ουσιαστικά να τον απειλήσει, λόγω μηχανικού προβλήματος. Στο δεύτερο σκέλος, ο Κόλλιας μετά από πτώση στην πρώτη στροφή ανέβασε αμέσως ρυθμό, καταφέρνοντας στους τελευταίους γύρους να πλησιάσει και να περάσει τον Κραμβουσάνο. Τελικό αποτέλεσμα Κόλλιας (1-1) και Κραμβουσάνος (2-2) στις δύο πρώτες θέσεις του αγώνα με τον Παναγιώτη Κονοπισόπουλο (3-3) τρίτο και τον Τάσο Αλειφερόπουλο (4-4) στην τέταρτη θέση.

Κατηγορία Mini


Ο πανελλήνιος πρωταθλητής της κατηγορίας, Ανδρέας Ανδρέου (1-1), βρέθηκε στην πρώτη θέση με διαφορά, ενώ για την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος πάλεψαν η αξιοθαύμαστη Τζονάκι Λάμπρου και ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος, μέχρι την άσχημη πτώση της μικρής Λάμπρου, όπου και εγκατέλειψε τον αγώνα. Την δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη και γενικά του αγώνα, πήρε ο Ευαγγελόπουλος (2-2) με τον Μιχάλη Σαραντινούδη (3-6) να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Εμμανουήλ Κραμβουσάνος ενώ στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, τερμάτισαν οι μικροί αθλητές της Α.Ο.Λ.Μ.Ο., Νίκος Κανελλόπουλος και Κωνσταντίνοε Ζεπάτος. Ο τρίτος αθλητής της Α.Ο.Λ.Μ.Ο., Χρήστος Φραγκούλης, δίχως να είναι στην καλύτερη μέρα του, τερμάτισε στην δέκατη θέση.

Ευχαριστήρια


Το Α.Σ. της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. θέλει να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές που μας έδειξαν εμπιστοσύνη και μας στήριξαν με την συμμετοχή τους, που παραβλέποντας τις δύσκολες οικονομικές μέρες δηλώνοντας παρόν ακόμα και από την μακρινή Χίο, Κρήτη, Ρόδο, έδωσαν το μήνυμα πως σημασία έχει η οργάνωση ενός καλού αγώνα και η ανάπτυξη του αθλήματος, και όχι οι θεσμοί & η ονομασία ενός πρωταθλήματος.
Ιδιαίτερα το Α.Σ. Α.Ο.Λ.Μ.Ο. θέλει να ευχαριστήσει τους Μέγα Χορηγούς, τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, τα Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. ΙΟΝΙΚΗ Α.Ε., το LOCOMOTINE CAFE – CAFE JACOBS καθώς και όλους του υπόλοιπους χορηγούς, τον τοπικό εμπορικό κόσμο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δήμου Πύργου, την Εθελοντική Οργάνωση Rommel με έδρα την Κρέστενα Ηλείας που είναι πάντα δίπλα μας σε κάθε προσπάθειά μας και τους Ιατρούς του Αγώνα κυρία Ουρανία Δημακοπούλου-Ιατροδικαστής και κ. Αθανάσιο Καραγιώργο - Ορθοπεδικός.

Πρέπει να σημειωθεί η μεγάλη βοήθεια που είχε η Α.Ο.Λ.Μ.Ο. από τον Δήμο αρχαίας Ολυμπίας, το Αστυνομικό Τμήμα Πελοπίου και το Τ.Ο.Ε.Β. Πελοπίου και τους ευχαριστούμε για την συμβολή τους αυτή καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση του 3ου Αγώνα Motocross Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδας 2014!
Η Α.Ο.Λ.Μ.Ο. ανανεώνει το ραντεβού με επόμενες αγωνιστικές εκδηλώσεις στην νέα αγωνιστική χρονιά.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon