.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 11:45

Παν. Π.Motocross 2014, 4ος αγώνας, Κοζάνη

 

Η επιβεβαίωση των φαβορί

 

Στον τελευταίο αγώνα πριν την καλοκαιρινή διακοπή, ο Παναγιώτης Κουζής επικρατεί και στα δύο σκέλη της κατηγορίας MX1, με τον Γιάννη Τουρατζίδη να πετυχαίνει το ίδιο επίτευγμα στην έτερη κατηγορία MX2. Και οι δυο τους, όμως, έπρεπε να παλέψουν σκληρά για να φτάσουν στη νίκη

Μία από τις καλύτερες χρονιές


Σε μία από τις καλύτερες χρονιές του, το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross του 2014 συνεχίζεται με την τέταρτη κατά σειρά διοργάνωσή του. Αυτή την φορά, οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές του σπορ δοκιμάζονται στην θεαματική πίστα στην περιοχή των Πετρανών Κοζάνης, με οικοδεσπότη και διοργανωτή το ΟΔΙΚΟ, την τοπική λέσχη της Κοζάνης. Τελικά, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για βροχή διαψεύδονται, κι έτσι οι αγώνες της Κυριακής πραγματοποιούνται σε ένα σκληρό επί το πλείστο έδαφος.

Σε μία καλά προετοιμασμένη πίστα, με όμορφες προσθήκες εντός αλλά και εκτός τους αγωνιστικού της χώρου, οι αθλητές της κορυφαίας κατηγορίας MX1 ρίχτηκαν στη μάχη του πρώτου σκέλους, με τον Δημήτρη Κοντολέτα να ηγείται από νωρίς στην σημαντικότερη ίσως μάχη της φετινής σεζόν, με τον παντοδύναμο Παναγιώτη Κουζή. Και μπορεί το στραβοπάτημα του Κουζή στην Μεγαλόπολη να έδωσε νέες ελπίδες στον Δημήτρη Κοντολέτα για την συνέχεια του πρωταθλήματος, όμως ο ψηλόλιγνος αναβάτης της Honda, ο Παναγιώτης Κουζής δεν θα παρέδιδε τα όπλα σε καμία περίπτωση. Με πίεση διαρκείας και ταχύτατη οδήγηση, ο Παναγιώτης Κουζής επιλέγει εσωτερική γραμμή σε μία κλειστή δεξιά στροφή και περνά μπροστά, χωρίς στην ουσία να απειλείται σε κανένα άλλο σημείο του αγώνα.

Ο Κοντολέτας τερματίζει δεύτερος στο πρώτο σκέλος, μετά από μία σπουδαία προσπάθεια, και περιμένει το επόμενο σκέλος για να εξαπολύσει άλλη μία επίθεση. Εκεί, όμως, η επικράτηση του Κουζή είναι ακόμη πιο πειστική. Και σαν να μην έφτανε αυτό, με τον Κουζή να φεύγει μπροστά για τη νίκη στο δεύτερο σκέλος, ο Κοντολέτας καλείται να αντιμετωπίσει έναν άλλο αντίπαλο, έναν γνώριμο στο Ελληνικό πρωτάθλημα από τα παλιά, τον συμπαθέστατο Christian Iliovski από τη γειτονική FYROM. Ο Iliovski τερματίζει δεύτερος στο σκέλος, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Δημήτρη Κοντολέτα. Με το αποτέλεσμα του δεύτερου σκέλους να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, ο Iliovski περνά τον Κοντολέτα για την δεύτερη θέση στα τελικά αποτελέσματα του αγώνα.

Επικράτηση Τουρατζίδη

Την ίδια στιγμή, εξελίσσεται ένα ακόμη επεισόδιο της φετινής μάχης στην κατηγορία των μικρότερων σε κυβισμό μοτοσυκλετών, την MX2. Ο Σερραίος Γιώργος Αρβανίτης, επικρατώντας στους δύο τελευταίους αγώνες έχει φτάσει στην Κοζάνη αποφασισμένος να συνεχίσει το σερί των νικών του, αλλά δεν υπολογίζει τον παράγοντα της τύχης. Μία πτώση αρκετά νωρίς στο πρώτο σκέλος τον αφήνει να παλεύει προσπερνώντας συνεχώς αντιπάλους του ώσπου να καταλήξει στην δεύτερη θέση, ενώ η μάχη χάνεται οριστικά στο δεύτερο σκέλος μετά από μία μηχανική βλάβη στην μοτοσυκλέτα του.

Είναι η πλέον κατάλληλη ευκαιρία για να λάμψει ξανά το άστρο του Γιάννη Τουρατζίδη, ο οποίος με αλάνθαστη οδήγηση επικρατεί και στα δύο σκέλη της κατηγορίας και βάζει πάλι φωτιά στο κυνήγι του τίτλου. Έχοντας δουλέψει σκληρά το τελευταίο διάστημα, ο Παναγιώτης Παπίλας από την Χαλκίδα ανταμείβεται με την δεύτερη θέση στην κατάταξη του αγώνα. Με δύο τρίτες θέσεις ο νεαρός Μανώλης Κρητικός σκαρφαλώνει αθόρυβα σχεδόν στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης.

Μοιράστηκαν τις νίκες


Παράλληλα, στην κατηγορία Open οι Σταμάτης Λυρίου και Σταμάτης Δημολιάνης μοιράζονται τις νίκες στα δύο σκέλη, με τον δεύτερο Σταμάτη όμως να στέφεται νικητής της Κοζάνης, λόγω του καλύτερου αποτελέσματός του στο Β’ σκέλος. Η μάχη των Quad κρατεί καλά, με τον Γιώργο Καπέλη διπλό νικητή της Κοζάνης. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross συνεχίζεται μετά το καλοκαίρι, με τον αγώνα στο Άργος, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα

ΜΧ1
1. Παναγιώτης Κουζής Honda
2. Christian Iliovski Honda
3. Δημήτρης Κοντολέτας Yamaha

MX2
1. Γιάννης Τουρατζίδης Yamaha
2. Παναγιώτης Παπίλας Honda
3. Μανώλης Κρητικός Yamaha

Οpen
1. Σταμάτης Δημολιάνης ΚΤΜ
2. Σταμάτης Λυρίου Yamaha
3. Νίκος Κριμπούνης ΚΤΜ

QUAD
1. Γιώργος Καπέλης Yamaha
2. Σπύρος Μπιρλής ΚΤΜ
3. Χάρης Μαυρίδης Yamaha

Φωτογραφίες

Video

 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 14:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon