.
Κατηγορία Motocross
Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 10:26

Παν.Π. Motocross 2014, 5ος αγώνας, Πύργος

 

Σε ολοκαίνουρια πίστα!

 

Στην ολοκαίνουργια πίστα Motocross «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΪΑ» της ΔΙΑΘΛΗΣΗ έγινε το Σαββατοκύριακο ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross. Το όραμα του τοπικού σωματείου ΔΙΑΘΛΗΣΗ μαζί με το μεράκι του Κώστα Παναγιωτόπουλου, έφεραν μια καινούργια πίστα στον Ελλαδικό χώρο που τολμούμε να πούμε πως είναι διεθνούς επιπέδου.

 Ένα βήμα πιο κοντά


Η όμορφη σχεδίαση της πίστας, το καταπληκτικό τερέν με αμμόχωμα, η άψογη οργάνωση, οι 71 συμμετοχές και 1000 περίπου θεατές, αποτέλεσαν την εικόνα του αγώνα. Στον αγωνιστικό τομέα στην κατηγορία ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής (#338, HONDA CRF 450) ζορίστηκε να κερδίσει έχοντας πάντα κοντά του τη απειλή του τοπικού Δημήτρη Κοντολέτα (#92, ΥΑΜΑΗΑ). Οι δύο αναβάτες τερμάτισαν 1-2 και στα 2 σκέλη με τον Κουζή να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου τερμάτισε ο Γιώργος Ηλιόπουλος (#69, ΚΤΜ) ο οποίος κέρδισε τις μάχες που έδωσε με τον επίσης “τοπικό” Δημήτρη Βαγγελάκο (#211, Yamaha) ενώ την πεντάδα έκλεισε ο Μανώλης Σκύβαλος (#120, Honda) με δύο τερματισμούς στην πέμπτη θέση.

 Δυνατός συναγωνισμός

Στην κατηγορία ΜΧ2 υπήρχαν πολλοί μνηστήρες για την πρώτη θέση και πολλές μάχες. Στο σύνολο του αγώνα αναδείχθηκε νικητής ο Μανώλης Κρητικός (#160, Yamaha) τερματίζοντας στις θέσεις 2-1, δεύτερος ο Γιάννης Τουραντζίδης (#100, Yamaha) και τρίτος ο Παναγιώτης Παπίλας (#22 Honda) με τερματισμούς στις θέσεις 3-2. Στην κατηγορία ΟΡΕΝ, ο Σταμάτης Λυρίου (#6, Yamaha) και ο Σταμάτης Δημολιάνης (#1, ΚΤΜ) μοιράστηκαν τις νίκες ενώ πολύ καλό αγώνα έκανε ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τερματισμούς στις θέσεις 3-4. Στα QUAD κυρίαρχος ήταν για μία ακόμη φορά ο Γιώργος Καπέλης (#1, YAMAHA) ο οποίος κέρδισε και τα 2 σκέλη του αγώνα, με δεύτερο τον Σπύρο Μπιρλή (#73, KTM) και τρίτο τον Κώστα Ντούζο (#2, ΚΤΜ). Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι οι αναβάτες των Quad ανήκουν στο αθλητικό .σωματείο ΜΟΒΕ.

Ευχαριστήρια

Το σωματείο ΔΙΑΘΛΗΣΗ θέλει να ευχαριστήσει την οικογένεια Παναγιωτόπουλου και ειδικότερα τον κ. Κώστα Παναγιωτόπουλο για την τεράστια προσφορά τους στο σωματείο και φυσικά στο άθλημα του Motocross. Τον Δήμαρχο Αμαλιάδας, που παρόλο που είχε αναλάβει τα καθήκοντα του μια μέρα πριν, ανταποκρίθηκε σε ότι του ζητήσαμε και ευελπιστούμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία στο μέλλον. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας για την αρωγή τους σε όλες μας τις εκδηλώσεις. Το Αθλ. Σωματείο Α.Ο.Λ.Μ.Ο. και την ΠΑΛΕΑ Αμαλιάδας για την ανεκτίμητη βοήθεια τους. Την ΑΜΟΤΟΕ (Δ.Σ. και Επιτροπή ΜΧ) όπως και τους αθλητές που μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν δυνάμεις να συνεχίσουμε για ακόμα καλύτερη παρουσία στα αγωνιστικά δρώμενα του τόπου. Τους βασικούς χορηγούς του Πρωταθλήματος MotoWay – BELRAY – ΜAXXIS και RED BULL.Τον βασικό χορηγό μας ΙΟΝΙΚΗ Α.Ε. Ιδιωτικό ΚΤΕΟ και την αγορά του Πύργου και της Αμαλιάδας που μας στήριξαν με διαφημίσεις σε φυλλάδιο, αφίσα και πανό. Και φυσικά τους θεατές που παραβρέθηκαν και έμειναν μέχρι την λήξη του αγώνα, παρά τις εναλλαγές του καιρού. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross θα συνεχιστεί στις 20-21 Σεπτεμβρίου με τον αγώνα της Πτολεμαΐδας (έκτος γύρος) ενώ η ολοκαίνουργια πίστα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΪΑ» της ΔΙΑΘΛΗΣΗ θα φιλοξενήσει στις 12 Οκτωβρίου τον 4ο αγώνα για το Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon