.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 10:38

Παν.Π. Motocross 2013, 6ος αγώνας, Άργος

 

Ευαίσθητες ισορροπίες!!

 


Κάτω από ιδανικές, ίσως, συνθήκες, εξελίχθηκε ο 6ος και προτελευταίος αγώνας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross. Βελτιωμένη σε σημεία αλλά και σε μήκος (προστέθηκαν 130 μ. περίπου) η φιλική στους θεατές πίστα στο Αργος, φροντισμένη από την οργανωτική ομάδα του Argos Motocross Park, με την οργανωτική ενορχήστρωση από την ΦΙΛΜΑ και την φροντίδα καιρικών συνθηκών από τα …ουράνια, όλα συνηγόρησαν για έναν καταπληκτικό, συναρπαστικό αγώνα που κράτησε τους 1000 θεατές μέχρι την πτώση της τελευταίας καρώ σημαίας του αγώνα.

ΜΧ1 – Πρωταθλητής ο Κουζής


Για 4 συνεχόμενη φορά φέτος ο Παναγιώτης Κουζής (ΛΕΜΟΚΑλαμάτας) έφυγε με 2 νίκες από αγώνα κατακτώντας μαθηματικά τον τίτλο της κατηγορίας ΜΧ1, ειδικά στο β’ σκέλος όμως, ο Γιώργος Ηλιόπουλος (ΠΑΛΕΜΟΤ Αιγίου, ΚΤΜ) έδειξε ότι ξέφυγε από την αστάθεια που τον προβλημάτιζε φέτος και πίεσε σθεναρά τον Έλληνα πολυπρωταθλητή. Σε κοντινή απόσταση, ο ταχύτατος στις δοκιμές Δημήτρης Βαγγελάκος (ΑΜΟΕορδαίας, Yamaha) αποτέλεσε μια μόνιμη απειλή με τον νεαρό Δημήτρη Μπαξεβάνη (Μοτολέσχη Καβάλας, Yamaha) να συνεχίζει να δείχνει την καλή του φθινοπωρινή φόρμα και να μονομαχεί στο Αργος με τον «κοντοχωριανό» Κορίνθιο Γιώργο Γεωργούση (ΛΕΜΕ, Yamaha). Λογικά προβληματισμένος (τραυματίας από τον προηγούμενο αγώνα) ο Μανώλης Σκύβαλος (ΟΔΙΚΟ, Honda) δεν μπόρεσε να ακολουθήσει γρήγορο ρυθμό κρατά όμως την 3η θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Βαγγελάκο και μπροστά από τον Ηλιόπουλο. Επανεμφάνιση και από έναν τερματισμό στην 6άδα για τους Γιάννη Πάσσα (ΜΟΤΟΛΕΒ, Kawasaki) και Μανώλη Μπετίνη (ΛΕΜΑΝ, ΚΤΜ), αισθητή η απουσία για το τοπικό κοινό του Σοφοκλή Μαμωνά που τραυματίστηκε σε προπόνηση.

 ΜΧ2 – Αρχηγική εμφάνιση για Κοντολέτα

Πλήρως αρχηγική η εμφάνιση του, ήδη πρωταθλητή στην ΜΧ2, Δημήτρη Κοντολέτα (ΑΟΛΜΟλυμπίας, Yamaha) που έτρεξε για πρώτη φορά με το Νο1 κατακτώντας με την ταχύτατη και αλάνθαστη οδήγησή του άλλες 2 νίκες αλλά και εδώ, στο β’ σκέλος υπήρξε αρκετή ένταση για την οποία φρόντισε ο Παναγιώτης Παπίλας (ΑΜΛΕΧαλκίδας, Honda) που φαίνεται να ξαναβρίσκει την φόρμα. Δεύτερη συνεχόμενη, εντυπωσιακή εμφάνιση για τον Γιάννη Τουρατζίδη (ΜΟΒΕ, Yamaha) που ισοβάθμισε στον αγώνα με τον Παπίλα, ξανά εντυπωσιακός ο Σερραίος, Γιώργος Αρβανίτης (ΛΑΜΣερρών, Kawasaki), στο «ξένο» για αυτόν Argos Motocross Park για το Νο2. Ωραία η μονομαχία των Χρυσοβαλάντη Λαγούδη (ΕΔΙΛ, Suzuki) και Νίκου Φανουράκη (ΛΕΜΑΝ, ΚΤΜ< κυπελλούχος πλέον στην ΜΧ2Τ) για την 6η θέση.

 Open – Πρωταθλητής ο Δημολιάνης

Με την βροχή να πέφτει και να προβληματίζει σχετικά έγινε το Σαββατιάτικο σκέλος στην κατηγορία ΟΡΕΝ με τον Σταμάτη Δημολιάνη (ΛΕΜΟΤ, Kawasaki) να κάνει έναν άψογο, ταχύτατο αγώνα και να κερδίζει το σκέλος κατακτώντας μαθηματικά τον αντίστοιχο φετινό τίτλο. Πάρα πολύ καλός ο εκπρόσωπος της Αμαλιάδας, ο Νίκος Σωτηρόπουλος (ΑΟΛΜΟ, Honda) τόσο στον Σαββατιάτικο αγώνα όσο και στον Κυριακάτικο αγώνα. Με τεχνικά προβλήματα το Σάββατο ο Σταμάτης Λυρίου (Ικαρος Ρόδου, Kawasaki) που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα στο Argos Motocross Park, , την Κυριακή και με καλές (καιρικά) συνθήκες κατέκτησε άλλη μια νίκη που τον ανέβασε στην 5η θέση της βαθμολογίας . Σχετικά άκεφος ο Κυριάκος Κιουτσούκωστας (Μοτολέσχη Καβάλας, Suzuki) σταθερά ανεβασμένος ο Κων/νος Παπαδόπουλος, πολύ καλός στο λασπωμένο αγώνα ο Λάμπρος Θέος.

 Quad – Πανηγύρια τίτλου για τον Καπέλη

Δύο ακόμα νίκες και πανηγύρια τίτλου στα Quad από τον Αγρινιώτη Γιώργο Καπέλη (Yamaha) με το μεγάλο ενδιαφέρον να παραμένει στην σκληρή μονομαχία για το Νο2, ανάμεσα στους Γιώργο Χαραλάμπους (Harris) και τον Κώστα Ντούζο (ΚΤΜ) που ισοβάθμισαν για 3η φορά σε αγώνα !! Σε σχετική απόσταση ο Αλ. Κατσινέλης (ΚΤΜ) βρήκε αντίπαλο τον επανερχόμενο στα Quad Σπύρο Μπιρλή (ΚΤΜ), άτυχος του αγώνα ο Απόστολος Τριανταφύλλου.

7ος και τελευταίος αγώνας στις 20 Οκτωβρίου στην Μητρόπολη Καρδίτσας όπου, με την βαθμολογία να έχει ξεκαθαρίσει σχετικά, θα δοθούν, χωρίς βαθμολογικές σκοπιμότητες σκληρές μονομαχίες τιμής και εντυπώσεων (οι πληροφορίες μιλούν για εμφάνιση του Κοντολέτα στην ΜΧ1 !!)

Αναλυτικά αποτελέσματα στο sportstgiming.gr, βαθμολογία στο amotoe.gr.
Φωτό: Θοδωρής Ερμήλιος

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 10:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon