.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 11:13

Π.Π. ΜΧ 2024, 1ος αγώνας, Κέρκυρα

Σαρωτικός ο Παναγιώτης Κουζής άνοιξε με διπλή νίκη τη νέα αγωνιστική σεζόν με τη Fantic XXF 450.

Με τον καιρό σε πρόωρη καλοκαιρινή διάθεση και πολλές συμμετοχές σηκώθηκε η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στην πίστα Corfy MX Park στον Άγιο Ματθαίο τη Κέρκυρας, σε έναν αγώνα που διοργάνωσε η Αθλητική Λέσχη Μοτοσυκλέτας Κέρκυρας (Α.Λ.Μ.ΚΕ.).

ΜΧ1/ΜΧ300

Στη μεγάλη κατηγορία των 450 cc ο Παναγιώτης Κουζής (Fantic) δεν άφησε πολλά περιθώρια στους αντιπάλους του καθώς κυριάρχησε σχετικά άνετα και στα δύο σκέλη του αγώνα, ακόμη και όταν μια μικρή πτώση που είχε στο πρώτο φάνηκε πως θα έδινε λίγο περισσότερο δράμα στα τεκταινόμενα.

Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας τον Κουζή ακολούθησαν στο βάθρο κατά σειρά οι Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) και Εμμανουήλ Κρητικός (ΚΤΜ), ενώ στο δεύτερο ήταν οι Κρητικός και Ανέστης Ράδος (GASGAS) που ολοκλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Στη δίχρονη κλάση των ΜΧ300 πρώτευσε ο Δημήτρης Μπάκας (Yamaha) παίρνοντας δύο πέμπτες θέσεις στη γενική μικτή κατάταξη των ΜΧ1 και ΜΧ300 που τρέχουν μαζί, ισοδυναμώντας σε δύο πρωτιές για τη δική του κατηγορία.

Πίσω του ακολούθησε δεύτερος με δύο έκτες θέσεις γενικής ο Κωνσταντίνος Τσάτσος (ΚΤΜ) και με δύο έβδομες ο Κωνσταντίνος Τζιάτζιος (ΚΤΜ).

ΜΧ2/ΜΧ125

Στην κατηγορία των 250 cc οι Φραγκίσκος Ζούνης (Yamaha) και Μάριος Κανάκης (ΚΤΜ) μοιράστηκαν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη του αγώνα.

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Σωτήριο Φωτάκη (ΚΤΜ), ενώ στο δεύτερο ήταν ο Δημήτρης Γανωτής (Yamaha) που τερμάτισε τρίτος.

Στη δίχρονη ΜΧ125 ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (Yamaha) πήρε το μέγιστο των βαθμών τερματίζοντας έκτος γενικής στο ένα σκέλος και όγδοος στο δεύτερο - δηλαδή πρώτος και δεύτερος στα δύο σκέλη της ΜΧ125.

Στον πρώτο αγώνα τον ακολούθησε στο βάθρο ο Ελευθέριος Παπαδάκης (ΚΤΜ) και ο Σόλων Τριανταφυλλόπουλος (GASGAS), ενώ στον δεύτερο νίκησε ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (ΚΤΜ) με δεύτερο τον Ταμβάκο και τρίτο τον Παπαδάκη.

Open

Με δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη του αγώνα ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Fantic) πήρε την πρωτιά στην Κέρκυρα.

Στο πρώτο σκέλος τον ακολούθησαν κατά σειρά οι Γεώργιος Κυπραίος (S-Moto) και Ευάγγελος Μπουρίκας (Honda), ενώ στο δεύτερο οι Μπουρίκας και Χρήστος Κοτούλας (ΚΤΜ).

Senior

Η "έμπειρη" κατηγορία έκλεισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς με δύο πανομοιότυπα βάθρα στα δύο αγωνιστικά σκέλη της Κέρκυρας.

Πρώτος αναδείχθηκε ο Μάρκος Καρασακαλίδης (GASGAS), δεύτερος ο Δημήτρης Κεραμιδάς (Suzuki) και τρίτος ο Αδάμος Πράσσος (ΚΤΜ).

ΜΧ85

Και εδώ η πρωταγωνιστική τριάδα του αγώνα ήταν ίδια και στα δύο σκέλη, καθώς ο Γεώργιος Χατζάκης (Yamaha) πανηγύρισε δύο νίκες, ο Ερμής Χατζηβασιλείου (ΚΤΜ) πήρε δύο δεύτερες θέσεις και ο Γεώργιος Τσαλίκης (Yamaha) τερμάτισε δις τρίτος.

ΜΧ65

Στη λιλιπούτεια κλάση του ΜΧ ο Δημήτρης Φωτόπουλος (Yamaha) άνοιξε λογαριασμό με δύο νίκες, ακολουθούμενος από τον Κωνσταντίνο Τρακαδά (ΚΤΜ) που τερμάτισε ισάριθμες φορές δεύτερος.

Στο πρώτο σκέλος το βάθρο συμπλήρωσε από την τρίτη θέση ο Αναστάσιος Δημόπουλος (ΚΤΜ), ενώ στο δεύτερο τη θέση αυτή κατέκτησε ο Θεόδωρος Στρούγκης (Yamaha).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για 20-21 Απριλίου στα Τρίκαλα Θεσσαλίας (διοργάνωση Μ.Α.Σ.Τ.), όπου επιπλέον των κατηγοριών που είδαμε στον πρώτο αγώνα αναμένονται να τρέξουν επίσης οι ΜΧ50 και ΜΧ Women.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon