.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 10:16

Περ.Π.Motocross Δυτικής Μακεδονίας, Ιωάννινα

 

 

Επιστροφές και εκπλήξεις

 

 



Του Γιάννη Αθανασίου

 

Στα Ιωάννινα έπεσε η καλοκαιρινή  αυλαία για το περιφερικό πρωτάθλημα  Motocross  Δυτικής Μακεδονίας. Η ζέστη σε καλά για την εποχή επίπεδα έφτασε τους 39 βαθμούς κελσίου και τους 33 κατά την απονομή. Τετρακόσιοι  περίπου θεατές άφησαν την δροσερή θάλασσα και απήλαυσαν θέαμα και συναρπαστικές μάχες στην ανανεωμένη πίστα της Καστρίτσας.

Επιστροφές


Μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας επέστρεψε στους αγώνες ένας από τους καλύτερους οδηγούς της δυτικής Ελλάδος και όχι μόνο, ο Χρήστος Κασιούμης. Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο ίδιος τον Σεπτέμβρη θα αναχωρήσει για Αμερική για να κάνει μια επέμβαση στο πόδι που τον ταλαιπωρεί ακόμα αλλά μετά την αποθεραπεία μπορεί να επισκεφτεί και τους ναούς του motocross και ποιος ξέρει. Άλλη μια ευχάριστη επιστροφή ήταν αυτή του Μανώλη Φρουζάκη. Και αυτός ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό για μεγάλο διάστημα και έδωσε το παρών στον πρώτο του επίσημο αγώνα με ένα ΚΤΜ 350 υπό τις οδηγίες του Μάρτη Μενέλαου που σε αυτόν τον αγώνα ανέλαβε το ρολό του μάνατζερ.
Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 30, καλός αριθμός για την εποχή και για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Σε επίπεδο λεσχών ισοπαλία θα λέγαμε ότι είχαμε αφού 3 θέσεις βάθρου είχαμε για την Κέρκυρα και άλλες 3 από τα Ιωάννινα ενώ 2 είχε η λέσχη της Κοζάνης.

Αγωνιστικά

Στην ΜΧ1 ο Φρουζάκης #19 έκανε δυνατή επιστροφή παίρνοντας άνετα δυο πρώτες θέσεις έχοντας πίσω του τον Κωνστάντη #311 ( off road ) που άντεξε στην πίεση του Αντωνίου #257. Τέταρτος ο τοπικός Γοργόλης Αλέξανδρος #71.
Στην ΜΧ2 ο Μπακάρας #144 θα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος αφού οδηγούσε τόσο λυσσαλέα που δεν άφηνε τίποτα στο πέρασμα του. Στο δεύτερο σκέλος όμως ένα άσχημο block pass του Τζοβάρα τον έριξε στην τελευταία θέση από όπου και κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση. Αυτός ο τερματισμός του έδωσε την πρωτιά συνολικά για δυο βαθμούς διαφοράς από τον Γαύρο #199, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στο δεύτερο σκέλος και αρκέστηκε στην δεύτερη συνολικά. Στην τρίτη θέση ο πολύ δυνατός Παραστρατίδης #127. Στην τέταρτη θέση περιορίστηκε ο Τασούλας #12 ο όποιος αγωνίστηκε με τραυματισμένη κλείδα ενώ στην πέμπτη και έκτη θέση τερμάτισαν  ο Κουρτίδης #151 και ο Μόσχος #62.
Στην ΜΧ3 άλλοι δυο γιαννιώτες οδηγοί κατέλαβαν τις δυο πρώτες θέσεις με τον Τζοβάρα #111 να μην αφήνει κανένα περιθώριο στον Τούση#23 για να τον απειλήσει. Στην τρίτη θέση ο Αργυρόπουλος #278 με τέταρτο τον Μαγνησάλη από την Κοζάνη. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Αλεξίου #112 ενώ στην έκτη ο τοπικός Τσιγγέλης Νίκος #704 με την RMZ 250 που φοράει επάνω της ότι αξεσουάρ βελτίωσης θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί. Να σημειωθεί ότι όλες οι μετατροπές έχουν γίνει στο Τσιγγέλης Μοτο από τον ίδιο (το κατάστημα Τσιγγέλης Μοτο είναι και επίσημος χορηγός του πανελληνίου πρωταθλήματος).

Open Champion


Τo μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν στην κατηγορία OPEN CHAMPION που συμμετείχαν πολύ δυνατά ονόματα. Ο Σπύρος Κεφαλλωνίτης #118 από την Κέρκυρα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα αφού πήρε και τις δυο εκκινήσεις και άντεξε την πίεση και από τον Κασιουμη #377 αλλά και από τον Σιαφαρικα #380. Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει αρχίσει την προετοιμασία για  το ATHENS SUPERCROSS στην προσωπική του πίστα και θέλει να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία και γιατί όχι κάτι καλύτερο. Στην δεύτερη θέση ο Βασίλης Σιαφαρίκας όπου ταλαιπωρείται ακόμα από τραυματισμούς αλλά το αστείρευτο ταλέντο του δεν τον προδίδει ποτέ. Τρίτος ο ανερχόμενος Τουραζίδης Γιάννης #100 όπου έδειξε πολύ μαχητικός ειδικά στο δεύτερο σκέλος όπου από πέμπτος ανέβηκε στην δεύτερη θέση οδηγώντας τεχνικά και γρήγορα. Ο Κασιούμης αρκέστηκε στην τέταρτη θέση οδηγώντας πολύ τεχνικά αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο τον είχαμε συνηθίσει λόγο του τραυματισμού του. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Λουμπούτσικος #31 και στην έκτη ο Συμεωνίδης #32. Να σημειωθεί ότι σε αυτή την κατηγορία είχαμε και δυο τραυματισμούς: Πρώτος χτύπησε ο Τόλιος στο δεξί πόδι μετά από άσχημη προσγείωση σε άλμα και ένα μετρό πριν τον τερματισμό του πρώτου σκέλους ο Αθανασίου, που χτύπησε με πιο αργό οδηγό σε προσπέρασμα για γύρο, ραγίζοντας έτσι τον δεξιό αντίχειρα του.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 12:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πανελ.Π. ΜΧ, 2012, 4ος αγώνας, Κοζάνη 1o Hard Motocross & Rock Live 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon