.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 12:01

Π.Π. ΜΧ 2019, 7ος αγώνας, Νέα γωνιά Χαλκιδικής - Πού ήταν όλοι ΟΕΟ;

Αυλαία στο Πανελλήνιο Motocross με τον τίτλο της ΜΧ1 να πηγαίνει στον Γιάννη Τουρατζίδη της Yamaha.

Αν υπήρχε μια ακριβής περιγραφή για τον τελευταίο φετινό αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ, αυτή θα ήταν “έπεσε περονόσπορος”. Μόλις 51 αναβάτες δήλωσαν συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες, με τους 10 εξ αυτών στα Quads...

Οι ηχηρές απουσίες και οι εν γένει λιγοστές συμμετοχές χαρακτήρισαν τη δράση στη Χαλκιδική και αυτό θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει αναμενόμενο σε κατηγορίες όπως η ΜΧ2 που ο πρωταθλητής έχει κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα, όχι όμως και στη μεγάλη κατηγορία, όπου δύο βασικοί απόντες (Παναγιώτης Κουζής, Άρης Τσαρνάς) είχαν μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο – περισσότερες ο πρώτος, λιγοστές ο δεύτερος.

Ως αποτέλεσμα των απουσιών αυτών, η ΜΧ1 έτρεξε μαζί με την ΜΧ2.

ΜΧ1

Δύο αναβάτες εκπροσώπησαν τη μεγάλη κατηγορία. Ο Βούλγαρος Michael Ivanov με Honda CRF450 κυριάρχησε πλήρως, από τους προκριματικούς γύρους μέχρι και στους αγώνες, αφήνοντας τον Τουρατζίδη (Yamaha YZ450F) δεύτερο.

Ωστόσο ο Έλληνας αναβάτης είχε ουσιαστικά κατακτήσει τον τίτλο από τη στιγμή που εμφανίστηκε στην πίστα, καθώς κανένας από τους αντιπάλους του που θα μπορούσαν να τον απειλήσουν δεν κατέβηκε στον αγώνα, έτσι πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο πριν καν μπει να τρέξει.

Το γεγονός προκαλεί εύλογες απορίες, καθώς ο Κουζής βρισκόταν μόλις 14 βαθμούς πίσω από τον Τουρατζίδη μετά τον προηγούμενο αγώνα στη Μεγαλόπολη (όπου ο Κουζής πανηγύρισε διπλή νίκη), άρα οι βλέψεις του για τίτλο δεν ήταν και τόσο απίθανες – τουλάχιστον όχι όσο του Τσαρνά που θα ξεκινούσε τη μάχη από απόσταση 35 βαθμών από την κορυφή.

Με 50 βαθμούς διαθέσιμους από τα δύο σκέλη του τελευταίου αγώνα, αρκούσε μια πτώση του πρωτοπόρου για να έρθουν τα πάνω-κάτω. Βέβαια, κάποιος θα έπρεπε να ήταν εκεί να το εκμεταλλευτεί. Και κάπως έτσι μείναμε με την ατελέσφορη προσμονή ενός δραματικού φινάλε στη σεζόν.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Τσαρνάς εξήγησε πως απείχε του αγώνα λόγω ίωσης.

Από την άλλη, επισήμως δεν έχουμε καμιά ενημέρωση για τραυματισμό ή όποιο άλλο πρόβλημα ενδεχομένως οδήγησε στην αποχή του Κουζή.

ΜΧ2

Στην κατηγορία των 250 κυβικών ο πρωταθλητής είχε ήδη αναδειχθεί από τη Μεγαλόπολη και αυτός ήταν ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna). Παρόλα αυτά, στον αγώνα έδωσε τις μάχες του και πήρε τη νίκη στον δεύτερο σκέλος, ενώ στο πρώτο τερμάτισε τέταρτος.

Η νίκη του πρώτου αγώνα πήγε στον Ανδρέα Ανδρέου (Yamaha), η οποία σε συνδυασμό με τη δεύτερη θέση στο έτερο σκέλος του έδωσε και τη συνολική νίκη στον αγώνα της Χαλκιδικής.

Τρίτος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda) με μια δεύτερη και μια τέταρτη θέση σε έκαστο σκέλος αντιστοίχως.

Δυνατή εμφάνιση έκανε και ο Αντώνης Σάγμαλης (Yamaha) με το ΥΖ125, ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο της δίχρονης υποκατηγορίας ΜΧ2Τ και στη Νέα Γωνιά τερμάτισε τρίτος και στους δύο αγώνες της ΜΧ2 – και φυσικά πρώτος της ΜΧ2Τ για μια ακόμη φορά.

Open / Senior

Με μόλις 8 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 5 έτρεχαν στην Open και 3 στη Senior, ολοκληρώθηκε ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς.

Νικητής αναδείχθηκε ο Ευγένιος Τσομπάνογλου (ΚΤΜ) για πρώτη του φορά, μπροστά από τον Κωνσταντίνο Γκοσκίνο (Honda) και τον Ζαχαρία Χατζάκη (Yamaha) - όλοι αθλητές της Open κατηγορίας.

Ο τίτλος ωστόσο πήγε στον Βασίλη Πακαταρίδη (ΚΤΜ), ο οποίος κέρδισε το πρώτο σκέλος και δεν βαθμολογήθηκε στο δεύτερο.

Στη Senior ξεχώρισε ο Παναγιώτης Σιδέρης (Kawasaki), κερδίζοντας την κατηγορία του και παίρνοντας την 4η θέση στον μικτό αγώνα των Open/Senior.

ΜΧ85

Η κατηγορία των 85 κυβικών ανέδειξε ως πρωταθλητή τον Καμαρινό Παυλόπουλο (ΚΤΜ), ο οποίος μοιράστηκε από 47 βαθμούς με τον Νίκο Κοσιάβελο (ΚΤΜ), καθώς πήραν από μια νίκη και μια δεύτερη θέση ο καθένας.

Τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Δημήτρης Γανωτής (Husqvarna) με μια 3η και μια 4η θέση.

ΜΧ65

Ο Σωτήρης Φωτάκης (Yamaha) ήταν ήδη σίγουρος για τον τίτλο του και στην Χαλκιδική συνέχισε δυναμικά, πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα με άψογο στυλ.

Μόνο που αυτή τη φορά δε συνέχισε το θεαματικό του σερί νικών, καθώς το δεύτερο σκέλος του αγώνα το πήρε ο Βούλγαρος Vencislav Toshev (KTM), ο οποίος είχε τερματίσει δεύτερος στον πρώτο.

Τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (ΚΤΜ), με δύο τρίτες θέσεις.

Quads

Στα τετράτροχα ο μεγάλος νικητής του τελευταίου αυτού αγώνα ήταν ο εκτάκτως συμμετέχων Martin Milev, κερδίζοντας και τα δύο του σκέλη.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Κατσινέλης (Honda), αφήνοντας τρίτο τον Βασίλη Τριανταφύλλου (Yamaha), ωστόσο ο τελευταίος ήταν αυτός που πανηγύρισε τον τίτλο για το 2019.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 16:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon