.
Κατηγορία Motocross
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 10:07

Παν. Πρωτ. Motocross 2018, 4ος αγώνας, Χαλκίδα

Νίκες για τους πρωτοπόρους

Στην Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε ο 4ος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross. Εκεί, οι Παναγιώτης Κουζής και Νίκος Λυρίου κατάφεραν να επιβληθούν των αντιπάλων τους και να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην MX1 και MΧ2 αντίστοιχα. Στην Open, νικητής αναδείχθηκε ο Σάββας Σάββα, στην MX85 ο Μάριος Κανάκης συνέχισε το νικηφόρο σερί του, ενώ στην MX65 μεγάλος νικητής ήταν ο Δημήτρης Γανωτής.  Στην MX2T ο Ανδρέας Ανδρέου κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη για τη σεζόν, ενώ στα Quad στο ψηλότερο σκαλί ανέβηκαν οι Martin Milev (Quad A) και Pavel Kashov (Quad B).

MX1: Τρένο ο Κουζής με διπλή νίκη

Την δεύτερη διπλή νίκη στην σεζόν κατάφερε να πάρει ο Παναγιώτης Κουζής στην Χαλκίδα. Στο πρώτο σκέλος ο τερματισμός στην πρώτη θέση ήρθε άνετα, ενώ στο δεύτερο και παρά την μέτρια εκκίνηση (4ος) ο αναβάτης της ελληνικής αντιπροσωπείας της Honda μπόρεσε σε μόλις ένα γύρο να πάρει τα ηνία του αγώνα και να τα κρατήσει μέχρι και το τέλος. Στην δεύτερη θέση της γενικής βρέθηκε ο Άρης Τσαρνάς κερδίζοντας άξια την 2η θέση και στα δύο σκέλη, έπειτα από μάχες με τον 3ο στον αγώνα Δημήτρη Κοντολέτα που τερμάτισε και στα δύο σκέλη στην ίδια θέση. Τέταρτος ο Κυριάκος Κόττης επίσης με δύο ίδιες θέσεις (4-4) με την πεντάδα να κλείνει από τον Γιώργο Ηλιόπουλο (7-5).

MX2: Επικράτηση Λυρίου

Στην MX2 ο Νίκος Λυρίου κατάφερε όχι μόνο να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του στην γενική αλλά να πάρει παράλληλα την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη, συνδυάζοντας την ταχύτητα με το θέαμα. Το δεύτερο σκαλί του βάθρου της γενικής βρέθηκε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς τερματίζοντας 3ος και 2ος στα δύο σκέλη αντίστοιχα. Ο Παναγιώτης Παπίλας με αντίστροφα αποτελέσματα (2-3) ήταν εκείνος που συμπλήρωσε το βάθρο. Την 4η θέση κατέκτησε ο Χρήστος Τομαράς (5-5) με τον Φραγκίσκο Ζούνη να ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα (4-8) παρά την πτώση που σημείωσε στο δεύτερο σκέλος.

OPEN: Σάββας Σάββα, η επιστροφή

Μετά την αποχή του από τον προηγούμενο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά, ο Σάββας Σάββα επέστρεψε δριμύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάνοντας δικό του το πρώτο σκαλί του βάθρου, έπειτα από τερματισμούς στην 2η και 1η θέση στα δύο σκέλη αντίστοιχα. Δεύτερος γενικής ο Βασίλης Πακαταρίδης, ο οποίος μάλιστα κέρδισε το πρώτο σκέλος αλλά πέρασε δεύτερος τη γραμμή του τερματισμού στο επόμενο, ενώ ο Σταμάτης Δημολιάνης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου έπειτα από διπλό τερματισμό στην 3η θέση. Ο Βαγγέλης Μπαλάτσος (7-4) ήταν ο αναβάτης που κατέκτησε την 4η θέση στον αγώνα στην Χαλκίδα με τον Άγγελο Συμεωνίδη (6-5) να κατακτά την 5η θέση.

MX85: “Διπλός” ο Κανάκης στην Χαλκίδα

Με μία ακόμη επιβλητική εμφάνιση στην κατηγορία, ο Μάριος Κανάκης ήταν ο αναβάτης που κέρδισε τον αγώνα στην Χαλκίδα παίρνοντας παράλληλα την καρό σημαία και στα δύο σκέλη. Στη δεύτερη θέση με δύο τερματισμούς πίσω από τον Κανάκη, βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Γιώργος Μαυράκης, ο οποίος δεν απειλήθηκε από τον τρίτο στη γενική Καμαρίνο Παυλόπουλο (4-3). Πίσω από τον Παυλόπουλο τερμάτισε ο Νίκος Κανελλόπουλος (4-4) για την 4η θέση στη γενική, με τον Γιώργο Αγιομαυρίτη (7-5) να κατατάσσεται στην 5η θέση της γενικής, μπροστά από τον 6ο Νίκο Μιχαηλίδη (8-6).

MX65: Γανωτής για πρωτάθλημα

Με νίκη και μάλιστα διπλή συνέχισε την πορεία του στο Πανελληνιο Πρωτάθλημα ο Δημήτρης Γανωτής βάζοντας πλώρη για τον τίτλο της MΧ65. Ο Γανωτής κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον δεύτερο Σωτήρη Φωτάκη (2-2), παρά την πίεση που δέχτηκε και στα δύο σκέλη. Ο Μιχάλης Σακελαρίου (3-3) κατάφερε να πάρει μια άξια 3η θέση στη γενική παρά τον τραυματισμό που είχε να αντιμετωπίσει με τον Γιώργο Ταμβάκο να τερματίζει 4ος, πίσω από τον Σακελαρίου και τις δύο φορές. Την 5η θέση της γενικής κατέκτησε ο Γιώργος Ευαγγέλου (9-5), έπειτα και από την άκρως ικανοποιητική του εμφάνιση στο δεύτερο σκέλος.

 QUAD: Martin Milev και Κώστας Ντούζος οι πρωταγωνιστές

 

Έπειτα από δυνατές μάχες με τον δεύτερο γενικής Κώστα Ντούζο αλλά και τον τρίτο Βασίλη Τριανταφύλλου, ο Βούλγαρος Martin Milev κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στη γενική. Ο Milev τερμάτισε 2ος στο πρώτο σκέλος έχοντας μπροστά του το νικητή Ντούζο και τρίτο τον Βασίλη Τριανταφύλλου. Στο δεύτερο σκέλος, στο παιχνίδι για την πρωτιά μπήκε και ο Τριανταφύλλου, που τερμάτισε τελικά πίσω από τον νικητή Milev, κρατώντας παράλληλα στην 3η θέση το Ντούζο. Η 4η θέση της γενικής πήγε στον Ζαχαρία Χριστόπουλο (4-5) που δεν κατάφερε να απειλήσει του πρωτοπόρους του αγώνα με τον Αποστόλη Τριανταφύλλου (5-6) να τερματίζει στην 5η θέση.

Στα Quad B ο επίσης Βούλγαρος Pavel Kahsov πήρε την πρωτιά και στα δύο σκέλη, μπροστά από τους Δημήτρη Αποστόλου (2ος με 2-2) και Νίκο Χριστόπουλο (3ος με 3-0).

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 15:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon