.
Κατηγορία Enduro
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 13:20

Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος 2012, 1ος αγώνας, Μέγαρα

 

Θετικό ξεκίνημα!

 


Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Ειρήνη Φοσγκεράου

Πως και πως περίμεναν οι αναβάτες τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το enduro, που αφορούσε το κύπελλο Νοτίου Ελλάδος, και έγινε στα Μέγαρα. Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 119 αναβάτες και η επιτυχία του έδωσε πνοή σε ένα χώρο που πέρσι ταλαιπωρήθηκε πολύ από την έλλειψη συμμετοχών.

Πολλές συμμετοχές, πολλοί θεατές

Η ΛΕΜΜ ξεκίνησε τον αγώνα της από κεντρική πλατεία, έτσι ώστε να μαζευτεί κόσμος και να θαυμάσει τους αναβάτες. Η “ουρά” που οδηγούσε τον κύκλο ήταν στο μεγαλύτερο ποσοστό της ασφάλτινη, ενώ ο κύκλος, δεξιόστροφος, είχε απόσταση 35 χιλιόμετρα, τον οποίο οι αναβάτες έκαναν τρεις φορές. Η διαδρομή ήταν ενδιαφέρουσα διαδρομή, με εναλλαγές τοπίων και πολύ σκόνη, μιας και τα χώματα των Μεγάρων αν δεν είναι βρεγμένα, βγάζουν σκόνη. Περιελάμβανε λίγους επαρχιακούς δρόμους, χωράφια, και στο μεγαλύτερο ποσοστό μονοπάτι μέσα στο δάσος. Δεν είχε δύσκολα σημεία ώστε να κολλήσει κάποιος, αν και στην διαδρομή βρέθηκαν πολλοί αναβάτες οι οποίοι δεν συμμετείχαν στον αγώνα.

Σαν αγώνας ήταν πέντε ώρες, ενώ υπήρχε μία ειδική διαδρομή, στο τελείωμα της ουράς. Οι αναβάτες την έκαναν μία φορά αναγνωριστική, και σε κάθε πέρασμα, μέχρι το τελείωμα του αγώνα, τρεις φορές στο σύνολο. Η ειδική ήταν χαραγμένη σε ένα λόφο, και περιελάμβανε ανηφόρες και κατηφόρες και αρνητικές κλίσεις, ενώ είχε πολύ πέτρα. Η διάρκειά της ήταν από τα 4:30 λεπτά που έκαναν οι πιο γρήγοροι, έως τα 5 και 6 λεπτά, των πιο πίσω αναβατών.
Ωστόσο, η πολύ καλή μέρα και ο ήλιος, έδωσαν την δυνατότητα στον κόσμο να εμφανιστεί και να απολαύσει τους αναβάτες, ενώ ομάδες υποστήριξης ήρθαν απ’ όλη την Ελλάδα για να στηρίξουν τους αναβάτες.

Όλα κύλησαν άψογα, η οργάνωση της ΛΕΜΜ σε συνεργασία με τους χρονομέτρες της ironteam έκαναν εξαιρετική δουλειά ώστε να τηρηθεί το πρόγραμμα και να γίνουν οι απονομές στην ώρα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απονομή έγινε στην πλατεία ώστε να βλέπει ο κόσμος, ενώ δόθηκαν μετάλλια σε όλους όσοι τερμάτισαν, από όλες τις κατηγορίες. Συμμετείχαν 22 αναβάτες στην E1, με μία γυναίκα, την Ελένη Μαυράκη,  34 στην E2, 13 στην Ε3, 29 στην ES και 21 στην champion.

Αγωνιστικά

Αγωνιστικά, στην E1 νικητής ήταν ο Παναγιώτης Κορδονούρης, 2ος ο Μάριος Κάκος και τρίτος ο Κωσταντίνος Σούκουλης.
Στην Ε2, πρώτος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, 2ος ο  Δημήτρης Πετρόπουλος και 3ος ο Θεοχάρης Ζώης,
Στην Ε3 την νίκη πήρε ο Θανάσης Παπαδημητρόπουλος, και 2ο τον Ανδρέα Μπεσίρη και 3ο τον Νεκτάριο Καταμπά.
Στην ES κέρδισε ο Τέντυ Αντωνιάδης με 2ο τον Βαγγέλη Ζαχαράτο και 3ο τον Βασίλη Κολιόπουλο.
Την κατηγορία Champion και την γενική κατάταξη κέρδισε έπειτα από μάχη με τον Ηλία Κυριλή, ο Μιχάλης Προβιάς , για 0.713 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Το βάθρο συμπλήρωσε ο Μιχάλης Ντουζένης, ενώ στον αγώνα συμμετείχε μετά από πολλά χρόνια, ο εφτά φορές πρωταθλητής Ελλάδος, Δημήτρης Τουμπανιάρης, ο οποίος τερμάτισε στην 8η θέση.

Αποτελέσματα


Loading...

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 12:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon