.
Κατηγορία Άλλοι
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 08:40

KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM – 1ος αγώνας, Τρίπολη

 

Δυναμικά στην 3η θέση ο Παπασταύρου

 


Τρίπολη 26 – 27 Απριλίου 2013. Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών έκλεψε την παράσταση μέσα και έξω από την πίστα, με τον 18χρονο Γιώργο Παπασταύρου να ανεβαίνει στο βάθρο, μόλις στον πρώτο του Αγώνα στη μεγάλη κατηγορία, οδηγώντας θαυμάσια την Ducati Panigale 1199SSTK. 

To ξεκίνημα ήταν δυναμικό από τις Κατατακτήριες Δοκιμές του Σαββάτου, όταν ο αναβάτης της πιο όμορφης μοτοσυκλέτας της πίστας, πήρε τη 2η και 1η θέση αντίστοιχα στις Κατατακτήριες 1 & 2. Το πρωί της Κυριακής στο Ζέσταμα επιβεβαίωσε τον καλό του ρυθμό και από κει και πέρα στη διάρκεια της αναμονής μέχρι την εκκίνηση, την προσοχή όλων των θεατών που βρέθηκαν στην Τρίπολη, έκλεψε η εντυπωσιακή παρουσία της ομάδας στο χώρο του paddock.

Στον Αγώνα η εκκίνηση ήταν η καλύτερη δυνατή, με την Panigale να φεύγει μπροστά, όμως ένα μικρό λάθος του οδηγού, πριν φτάσει στην πρώτη στροφή, τον έριξε στην 6η θέση, μέχρι τον 14ο από τους 28 γύρους του Αγώνα. Μόλις πέρασε 5ος, με μια σειρά γρήγορων γύρων έφτασε τους Ευθυμίου και Μαρκεζίνη που έδιναν τη μάχη για την 3η θέση και με σωστή τακτική πέρασε στον 24ο γύρο στην 3η θέση. Παρά το ότι είχε τον ίδιο ρυθμό με τους Γκιζίνο και Πίππο που έδιναν τη μάχη για τη νίκη, ήταν πολύ αργά για να μειώσει τη διαφορά που είχαν κτίσει και έτσι το 3ο σκαλί του βάθρου ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με τον τρόπο που κύλησε ο Αγώνας. Σε ηλικία 18 χρόνων και 121 ημερών είναι από τους μικρότερους οδηγούς που έχουν ανέβει στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 10:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon