.
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 09:20

K-Motors - Οι παραινέσεις προς την ΑΜΟΤΟΕ

Όπως κάθε χρόνο, βρισκόμαστε στην παρουσίαση των νέων μοντέλων που παρουσιάζει η K-Motors, αντιπρόσωπος των μοτοσυκλετών KTM, Husqvarna και GasGas.

Πέρσι, στο ίδιο μέρος, στο αθλητικό κέντρο Ζήρειας, η K-Motors ανακοίνωσε την αποχή της εταιρίας (επίσημα) από τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΑΜΟΤΟΕ, εκφράζοντας έτσι την δυσαρέσκεια της για την τροπή που έχουν πάρει οι αγώνες.

Φέτος, δείχνοντας την θέληση της να συμμετάσχει στους αγώνες, και βλέποντας ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, τις παραινέσεις της, ώστε να συμμετάσχει επίσημα με ομάδες στα πρωταθλήματα του 2022.

Έτσι, οι παραινέσεις της K-Motors προς την ΑΜΟΤΟΕ, είναι οι εξής:

  • Enduro MOTO στο Enduro
  • Τεχνικός έλεγχος με πιστοποιητικά εκτελωνισμού
  • Βιντεοσκόπηση για σωστή τήρηση κανονισμών στο ΜΧ
  • Βαθμολόγηση Ελλήνων με αλλοδαπή license στο ΠΠ
  • Χώρο στησίματος για την εταιρία σε Motocross & Enduro (για το όχημα υποστήριξης των αγωνιζόμενων)

Μιας και ήμασταν εκεί, εξηγούμε αναλυτικά. Η K-Motors ζητάει enduro μοτοσυκλέτες στο enduro, που σημαίνει, πως θα πρέπει οι μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν, να έχουν άδεια κυκλοφορίας και ότι συνεπάγεται αυτό - εκτελωνισμό, κανονική έκδοση άδειας κυκλοφορίας και όχι πινακίδα ΔΟΚ, και στην περίπτωση των μεταποιημένων motocross ή μοτοσυκλετών που δεν βγάζουν κανονικά άδεια στην Ελλάδα λόγω μη εισαγωγής, να εισάγονται έτοιμες - όλα τα ιαπωνικά εργοστάσια έχουν τέτοια δυνατότητα με μετατροπείς στην Ευρώπη.

Αναφορικά με τον τεχνικό έλεγχο, θα πρέπει να υπάρχουν τα πιστοποιητικά εκτελωνισμού της μοτοσυκλέτας. Μπορεί μία μοτοσυκλέτα να εισαχθεί, αλλά να μην εκτελωνιστεί, κάτι που είναι παράνομο. Άρα, π.χ., μία πινακίδα ΔΟΚ, δεν καλύπτει την μοτοσυκλέτα που περνάει τεχνικό έλεγχο, γιατί δεν αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο πλαίσιο

Η σωστή τήρηση κανονισμών στο MX, μπορεί να γίνει με την βιντεοσκόπηση του αγώνα, αφού σε κάθε συμβάν, θα είναι πανεύκολο να γυρίσει κάποιος πίσω το video και να δει τι πραγματικά συνέβη.

Οι Έλληνες αναβάτες που συμμετάσχουν με αλλοδαπή license, θα πρέπει να βαθμολογούνται κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν.

Και τέλος, η εταιρία ζητά χώρο στησίματος στους αγώνες για το όχημα υποστήριξης των αγωνιζομένων, άσχετα με το αν θα τρέχει επίσημα κάποια ομάδα της στους αγώνες. Τώρα, μπορεί να στήσει φορτηγό / τεχνική υποστήριξη στους αγώνες (ειδικά στο Motocross), μόνο όποια ομάδα / αναβάτης συμμετέχει. Η εταιρία όμως θέλει να καλύψει τους ιδιώτες αναβάτες που συμμετέχουν με μοτοσυκλέτες που αντιπροσωπεύει, και δεν έχει αυτό το δικαίωμα.

Παρακολουθώντας τους αγώνες εκ των έσω πολλά χρόνια, αλλά και ως θεατές / δημοσιογράφοι, θεωρούμε δίκαιες τις παραινέσεις που στόχο έχουν να βελτιώσουν τους αγώνες μοτοσυκλετών, από μία εταιρία που αν μη τι άλλο, τα τελευταία 30 χρόνια στηρίζει τα μηχανοκίνητα σπορ ανελλιπώς

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 12:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon