.
Κατηγορία Άλλοι
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 09:44

Σύλλογος Αναβατών Μοτοσυκλετών Enduro

 

Προτάσεις για το 2012

 


Δελτίο τύπου

Στα πλαίσια της δυναμικής επαναδραστηριοποίησης του ΣΑΜΕ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις σχετικές με τον σύλλογό μας εξελίξεις, αλλά και να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για το ερχόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αυτό του 2012, ένα πρωτάθλημα το οποίο μέγιστος στόχος μας είναι να φέρουμε πιο κοντά στον μέσο αναβάτη enduro.

Σεβόμενοι απόλυτα την απόφαση της 21ης Μαρτίου 2011, με την οποία ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Παναγιώτης Μπισταξής, χορήγησε ειδική αθλητική αναγνώριση στην Α.ΜΟΤ.Ο.Ε για τα αθλήματα της μοτοσυκλέτας, θεωρούμε ως λήξαν το μείζον ζήτημα της αναγνώρισης και δηλώνουμε ότι, εκ μέρους μας, έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ώστε να τροποποιηθεί το καταστατικό του Συλλόγου μας, όπως προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, με κύριο στόχο να ενταχθούμε στο σύνολο των σωματείων της εν λόγω Ομοσπονδίας.

Οι προτάσεις μας για το Π.Π enduro του 2012 είναι συγκεκριμένες και έχουν ως εξής:

Α. Μορφή Πρωταθλήματος


1. Προτείνουμε την διεξαγωγή τριών (3) διήμερων και δύο (2) μονoήμερων αγώνων, γεωγραφικά διαμοιρασμένων σε ολόκληρη την επικράτεια με τρόπο ώστε:
α)στη Νότια Ελλάδα να διεξαχθεί ένας (1) διήμερος και ένας (1) μονοήμερος αγώνας,
β)στην Κεντρική Ελλάδα να διεξαχθεί ένας (1) διήμερος αγώνας και τέλος
γ) στην Βόρεια Ελλάδα να διεξαχθεί ένας (1) διήμερος και ένας (1) μονοήμερος αγώνας.

2. Ταυτόχρονα με την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, για όλους εκείνους που δεν έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν όλο το Πρωτάθλημα προτείνουμε την θέσπιση δύο (2) Κυπέλλων Enduro, ένα Νότιας κι ένα Βόρειας Ελλάδας, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε πληθώρα αναβατών να ακολουθήσουν έναν πιο οικονομικό θεσμό, πλουτίζοντας με την παρουσία τους τους αγώνες. Για κάθε έναν από τους δύο αυτούς θεσμούς θα προσμετρούν μόνο οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στα συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα, δηλαδή ο ένας διήμερος κι ο ένας μονοήμερος αγώνας (δείτε σχετικό κατατοπιστικό πίνακα).

Β. Στοιχεία αγώνων – κατηγορίες - πρόγραμμα


1. Σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο, συμμεριζόμαστε το κόστος κάθε Λέσχης για την διοργάνωση ενός αγώνα, και ως εκ τούτου προτείνουμε όλοι οι αγώνες να περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρεις (3) κύκλους των εξήντα (60) χιλιομέτρων, με δύο (2) ειδικές διαδρομές ανά κύκλο. Οι κατηγορίες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, θα αγωνίζονται χωριστά με εκείνες του Κυπέλλου, και δεν θα είναι δυνατό για έναν αναβάτη να βαθμολογηθεί σε περισσότερους από έναν θεσμό.

2. Προτείνουμε την κατάργηση της κατηγορίας ΕΒ, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να επανδρώσουν τις κατηγορίες των δύο Κυπέλλων. Σχετικά με τις κατηγορίες των μοτοσυκλετών στα δύο Κύπελλα, πιστεύουμε ότι αυτές θα πρέπει να είναι τέσσερις (4) και να έχουν την εξής κατηγοριοποίηση:

Κατηγορία Α1: Δίχρονες έως 200 κυβικά εκατοστά
Κατηγορία Α2: Δίχρονες από 200 κυβικά εκατοστά και πάνω
Κατηγορία Β1: Τετράχρονες έως 300 κυβικά
Κατηγορία Β2: Τετράχρονες από 300 κυβικά και πάνω

3. Όλοι οι αναβάτες των πρωταθληματικών κατηγοριών θα αγωνίζονται κανονικά σε τρεις (3) κύκλους τόσο στον μονοήμερο, όσο και στον διήμερο αγώνα. Όλοι οι αναβάτες των κατηγοριών των Κυπέλλων θα αγωνίζονται σε δύο (2) κύκλους τόσο στον μονοήμερο, όσο και στον διήμερο αγώνα. Μια νέα κατηγορία που θα πρέπει να εμπλουτίσει το Πρωτάθλημα, είναι εκείνη των Πρωτοεμφανιζόμενων Αναβατών, η οποία θα αφορά αποκλειστικά και μόνο άτομα που, άσχετα με την ηλικία τους, δεν έχουν λάβει μέρος σε αγώνα enduro. Στην κατηγορία αυτή θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν για μία μόνο χρονιά. Η κατηγορία των Πρωτοεμφανιζόμενων Αναβατών, μαζί με την κατηγορία των Γυναικών θα εκτελούν δύο (2) κύκλους στους μονοήμερους αγώνες, δύο (κύκλους) την πρώτη μέρα των διήμερων και έναν (1) κύκλο την δεύτερη μέρα των διήμερών.

4. Το πρόγραμμα αγώνων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τον έναν αγώνα ανά μήνα του χρόνου, όντας ισομερώς μοιρασμένο τόσο στον διαθέσιμο χρόνο, όσο και στο ανάλογο γεωγραφικό διαμέρισμα. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να έχει την εξής μορφή:
Μήνας            Διαμέρισμα
Μάρτιος 2012        Νότια Ελλάδα
Απρίλιος 2012        Κεντρική Ελλάδα
Μάιος 2012        Βόρεια Ελλάδα
Οκτώβρης 2012    Νότια Ελλάδα
Νοέμβρης 2012    Βόρεια Ελλάδα

5. Η εκκίνηση των αγώνων οφείλει να γίνεται όσο το δυνατό περισσότερο, από κεντρικό σημείο πόλης, με το σημείο αυτό να αποτελεί και το κλείσιμο κάθε κύκλου, ώστε ο αγώνας να λαμβάνει την μεγαλύτερη δυνατή προβολή.

6. Οι προτάσεις μας για περαιτέρω, διαδικαστικά ζητήματα, όπως η ασφάλιση των αναβατών, η χρήση πιστών motocross ή άλλων μη άγνωστων διαδρομών για την οριοθέτηση ειδικών διαδρομών, θα προκύψουν στην πορεία του χρόνου πριν το ερχόμενο πρωτάθλημα.

Προσκαλούμε όλους του αναβάτες αλλά και τις εταιρείες να στηρίξουν το νέο αυτό πρωτάθλημα που προτείνουμε. Θεωρούμε ότι ο θεσμός αυτός της παράλληλης διεξαγωγής Κυπέλλων δίνει την ευκαιρία σε μια μεγάλη μερίδα αναβατών enduro να συμμετάσχει οικονομικά σε αγώνες που διεξάγονται σε μικρή απόσταση από τον τόπο τους, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό συμμετοχών ανά αγώνα και στηρίζοντας τις διοργανώτριες λέσχες.

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος                        Ο αντιπρόεδρος
Μανώλης Νανάκος                    Δημήτρης Χελιώτης

Πρόταση για τοποθεσίες

{arttinytable}

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2012 (πρόταση)




Διαμέρισμα Πιθανοί Τόποι Αγώνες Κύπελλα
1. Νότια Ελλάδα Ερμιονίδα 1 Διήμερος Νότιας Ελλάδας

Λουτράκι 1 Μονοήμερος (3 αγώνες)

Άγιοι Θεόδωροι


Μέγαρα


Θήβα





2. Κεντρική Ελλάδα Λαμία 1 Διήμερος

Καρδίτσα


Τρίκαλα


Καλαμπάκα





3. Βόρεια Ελλάδα Γρεβενά 1 Διήμερος Βόρειας Ελλάδας

Κοζάνη 1 Μονοήμερος (3 αγώνες)

Καστοριά


Θεσσαλονίκη


Καβάλα


Δράμα

 

{/arttinytable}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 10:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon