.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 19:50

ΣΟΑΜ - Ανακήρυξη πρωταθλητών 2011

 

Για το πρωτάθλημα ταχύτητας

 



Όπως είχαμε αναφέρει στο εκτενές άρθρο αναφορικά με τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στο πρωτάθλημα ταχύτητας, που έγινε στα Μέγαρα στις 23 Οκτωβρίου, ο τίτλος στα supersport 600 εκρεμμούσε λόγω αυταπάγγελτης ένστασης. Ο ΣΟΑΜ, προκειμένου να μην εκθέσει αναβάτες, δεν προχώρησε σε ανακοίνωση πρωταθλητών για καμία κατηγορία, μέχρι να λήξει το θέμα. Πρωταθλητές για το 2011 τελικά είναι οι Γιώργος Κίτσος στην κατηγορία Racing, Αλέξης Παπαγεωργίου στην supersport και Κώστας Κοντομάρος στην Formula Extreme. Ακολουθεί το επεξηγηματικό δελτίο τύπου του ΣΟΑΜ:

Δελτίο τύπου

Φίλοι αγωνιζόμενοι και φίλαθλοι,
Ο ΣΟΑΜ οφείλει να εξηγήσει την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των Πρωταθλητών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών του 2011:

Μετά το τέλος του 6ου και τελευταίου αγώνα της κατηγορίας SUPERSPORT υπήρχε οδηγία από το Συμβούλιο Αγωνοδικών του αγώνα για αυτεπάγγελτο τεχνικό έλεγχο για τις μοτοσυκλέτες των 3 πρώτων νικητών.
Κατά τον έλεγχο, έγινε αναφορά από τον τεχνικό έφορο σχετικά με πιθανές παρατυπίες σε μέρη των 2 μοτοσυκλετών.

Στη μοτοσυκλέτα του Μπεγνή βρέθηκε ο αγωγός του αέρα που οδηγεί προς το κουτί του φίλτρου, μεγαλύτερο σε διάμετρο κατά 3 χιλ.

Στη μοτ/τα του Παπαγεωργίου βρέθηκε κάποιο ασυνήθιστο σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων.
Στην ουσία, το Σ.Α., λόγω αμφιβολιών ως προς την αντίληψη των κανονισμών της FIM, παρέπεμψε το θέμα για περαιτέρω διερεύνηση σε δεύτερο βαθμό εκδίκασης.

Το ΔΣ του ΣΟΑΜ ανέλαβε να διευκρινίσει τους κανονισμούς και στη προσπάθεια του ζήτησε τη συμβολή του τεχνικού τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετών (FIM).

Μετά από πολλαπλή αλληλογραφία με τη FIM, δόθηκαν διευκρινίσεις και συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι τα εν λόγω μέρη και των 2 μοτοσυκλετών είναι απολύτως σύννομα με τον ελληνικό κανονισμό του ΣΟΑΜ (παράγραφοι 01.59.22 & 01.59.32 για του Μπεγνή και 01.59.46 για Παπαγεωργίου) αλλά ΚΑΙ με τον κανονισμό της FIM (FIM 2011 SBK-SS-STK, παράγραφοι 2.5.8.16 & 2.5.10.10F για Μπεγνή και 2.5.8.12 για Παπαγεωργίου).

Ετσι, εκτιμώντας την υπομονή ΟΛΩΝ σας, έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε τους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών του 2011:

  • Κατηγορία RACING : Πρωταθλητής Γιώργος Κίτσος
  • Κατηγορία SUPERSPORT : Πρωταθλητής Αλεξ Παπαγεωργίου
  • Κατηγορία FORMULA EXTREME : Πρωταθλητής Κώστας Κοντομάρος

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του ΣΟΑΜ

ΥΓ. Ο λόγος της έλλειψης οποιασδήποτε ανακοίνωσης των πρωταθλητών για τις υπόλοιπες κατηγορίες ήταν για να μην εκτεθούν οι αγωνιζόμενοι της κατηγορίας Supersport, αφού το θέμα βρισκόταν υπό διερεύνηση και δεν είχε τελεσιδικήσει.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 10:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon