.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 20:32

Φιάσκο ο αγώνας Κυπέλλου Supermoto Βορείου Ελλάδος από τη ΛΑΜΣ

 

Λόγω ανύπαρκτης οργάνωσης αποχώρησαν οι αγωνιζόμενοι, κι ο αγώνας δεν έγινε ποτέ!

Μια απίστευτη ιστορία φαίνεται πως ξετυλίχθηκε στον αγώνα Κυπέλλου SUPERMOTO Βορείου Ελλάδας, καθώς λόγω της ανύπαρκτης διοργάνωσης οι αγωνιζόμενοι αποχώρησαν, και ο αγώνας δεν έγινε ποτέ!

Διαβάστε παρακάτω μια περιεκτική περιγραφή από τον γνωστό αγωνιζόμενο Νίκο Καρακώστα, των εξωφρενικών γεγονότων που οδήγησαν στην αποχώρηση των αγωνιζομένων.

"Δυστυχώς το Κύπελλο SUPERMOTO Βορείου Ελλάδος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Την Κυριακή 3/6/2018 βρεθήκαμε στην πίστα καρτ στις Σέρρες για τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το τεχνικό έλεγχο, ακολούθησαν τα ελεύθερα δοκιμαστικά και έγινε μια υποτιθέμενη ενημέρωση των οδηγών.

Εκεί μας ενημέρωσαν ότι τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά θα γίνουν απομίμηση super pole, δηλαδή θα μπαίνουν δυο αναβάτες για 3 γύρους συμπεριλαμβανομένου του γύρου διέλευσης, όποτε μόνο 2 χρονομετρημένοι γύροι.

Αφού πραγματοποιήθηκαν και τα δυο χρονομετρημένα (να επισημανθεί ότι η χρονομέτρηση έγινε με φωτοκύτταρο, δεν υπήρχαν σένσορες πάνω στις μοτοσυκλέτες), πλησίαζε η ώρα του αγώνα.

Δεν υπήρχε πουθενά κανένας χρόνος γραμμένος, ούτε από τα ελεύθερα ούτε από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά μέχρι που μας έδωσαν ένα χαρτί από τα πρώτα χρονομετρημένα όπου οι χρόνοι δεν συμβάδιζαν με αυτούς που γύρναγε η πίστα.

Βάση του προγράμματος που μας έδωσαν το πρώτο σκέλος του αγώνα θα γινόταν στη 13:00. Η ώρα περνούσε και δεν γνωρίζαμε ούτε την κατάταξη στη σχάρα εκκίνησης. Ξαφνικά ακούστηκε μια ανακοίνωση ότι σε 5 λεπτά θα άνοιγε η πίστα για το πρώτο σκέλος.

Αρκετή ώρα μετά δημιουργήθηκε μια αναστάτωση μεταξύ του αλυτάρχη του αγώνα, των υπευθύνων της οργάνωσης και μερικών αναβατών. Δεν γνώριζε κανείς πότε θα ξεκινήσει ο αγώνας. Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για τίποτα ή για ποιο λόγο καθυστερεί το πρόγραμμα.

Η ώρα είχε φτάσει 15:00 με την θερμοκρασία στους 35 βαθμούς. Δυο ώρες αναμονής έξω στον καύσωνα χωρίς καμία πληροφόρηση για τίποτα. Η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο.

Κατόπιν συνεννόησης όλων των αναβατών ενάντια στην οργάνωση ΛΑΜΣ η οποία δεν απαντούσε σε καμία ερώτηση άρχισε η αναχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο και η προετοιμασία για επιστροφή. Δεν έγινε κανένας αγώνας.

Πραγματικά λυπάμαι. Δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά έτσι στο άθλημα. Η προκήρυξη του Κυπέλλου έγινε μόλις μια βδομάδα πριν και οι συμμετοχές είχανε φτάσει τις 15 σε μια ανοιχτή κατηγορία.

Άνθρωποι με αγάπη και πάθος για το άθλημα είχανε έρθει από Σπάρτη, Αθήνα, Χαλκίδα, Λαμία, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Δράμα και Ξάνθη για να συμμετάσχουν σε αυτό τον αγώνα.

Ο συναγωνισμός ήτανε πολύ δυνατός! Κόσμος από της γύρω περιοχές είχε μαζευτεί για να δει το θέαμα.

Η απογοήτευση σε όλο της το μεγαλείο για θεατές και συμμετάσχοντες!

Και τώρα τι πρόκειται να γίνει;

Έξοδα προετοιμασίας, μεταφοράς, διαμονής, αναλώσιμων και συμμετοχής! 80€ παράβολο συμμετοχής επί 15 συμμετέχοντες.

Πού χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα; Ημέρες εργασίας χαμένες! Ρίσκο από τους αθλητές μέσα στον αγωνιστικό χώρο για το καλύτερο αποτέλεσμα! Όλα αυτά για ποιον λόγο;

Για 4 άτομα της ΛΑΜΣ ως οργάνωση σε μια πίστα 22 στροφών υπεύθυνα για τη χρονομέτρηση και τη σωστή λειτουργία του προγράμματος;

Χωρίς κριτές;

Ποιος θα απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα;

Είναι κρίμα! Τουλάχιστον προσβλητικό."

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 20:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon