.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016 23:41

Ο Alex Rins στην εργοστασιακή ομάδα MotoGP της Suzuki!

 

Υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα 2 χρόνια

 

Suzuki και Alex Rins έδωσαν τα χέρια, και ο αναβάτης που προηγείται φέτος στο Πρωτάθλημα Moto2 θα είναι για τα επόμενα 2 χρόνια εργοστασιακός πιλότος της Suzuki στο MotoGP!

Έτσι, ο Rins θα κάνει παρέα με τον Andrea Iannone που έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με το Hamamatsu, και θα συμμετέχει στο MotoGP του 2017 & 2018 καβάλα στο GSX-RR.

Μόλις 20 χρονών ο Alex Rins Navarro, με καταγωγή από την Βαρκελώνη της Ισπανίας, γεννηθείς στις 8 Δεκεμβρίου του 1995. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στην ηλικία των 7 ετών, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2012, στα 16 του, στην κατηγορία Moto3. Κέρδισε την πρώτη του pole position μόλις στον 2ο αγώνα της χρονιάς που έκανε το ντεμπούτο του, δείχνοντας άμεσα τη μεγάλη κλάση του. Συμμετείχε στο Moto3 για 3 σεζόν, συλλέχοντας 8 νίκες, ενώ ήταν 2ος στην τελική κατάταξη το 2013. Το 2015 μεταπήδησε στο Moto2, τερματίζοντας 2ος γενικής την πρώτη χρονιά, κερδίζοντας και τον τίτλο Rookie of the year, με 2 νίκες, 10 βάθρα και 3 pole positions! Το 2016 ο Rins έχει στο ενεργητικό του ήδη 2 νίκες, ενώ ηγείται της κατάταξης μετά από τους πρώτους 7 γύρους.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, η Suzuki ανακοίνωσε τον τερματισμό της σχέσης της με τον Aleix Espargaro, ο οποίος θα αποχαιρετίσει την ομάδα στο τέλος της σεζόν του 2016. Η Suzuki θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τον Aleix για την συνεισφορά του στην εξέλιξη του GSX-RR, και του ευχήθηκε ότι καλύτερο για το μέλλον του.

Davide Brivio, Suzuki Team Manager: "O Alex Rins είναι ένας νέος αναβάτης που έχει ήδη αποδείξει πως διαθέτει μεγάλο ταλέντο, πάντα παλεύοντας για τις κορυφαίες θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, από το ντεμπούτο του, σε κάθε κατηγορία, κάνοντας τον τον κατάλληο αναβάτη που θέλουμε να υποστηρίξουμε για το μέλλον. Δίπλα στον έμπειρο Andrea Iannone, θα αποτελέσει τον τετλιο συνδυασμό για την πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Πιστεύουμε πως οι 2 αυτοί αναβάτες, μαζί με την περαιτέρω εξέλιξη του Suzuki GSX-RR θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα που θα παλέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν ήταν μια εύκολη επιλογή, και αισθανόμαστε λύπη για τον Aleix, τον οποιο και ευχαριστούμε για την σκληρή του δουλειά και το αληθινό πάθος που επέδειξε από την πρώτη κιόλας στιγμή που ενεπλάκη με το project. Του ευχόμαστε ότι καλύτερο για το μέλλον του, και θα συνεχίσουμε να τον υποστηρίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε μέχρι το τέλος της σεζόν του 2016."

Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που ανάρτησε ο Rins στην σελίδα του στο Facebook, όπου μιλάει για το νέο του συμβόλαιο.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 23:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon