.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 13:10

KTM MotoGP Test στην Jerez

 

 

 Συνεχίζονται οι βελτιώσεις

 


Η ομάδα της KTM στα MotoGP, βρέθηκε στην πίστα της Jerez προκειμένου να δοκιμάσει εκ νέου την μοτοσυκλέτα που εξελίσσει για την ερχόμενη χρονιά. Οι αυξημένες θερμοκρασίες που έφτασαν στους 30 βαθμούς στον αέρα και 50 στην άσφαλτο, σε συνδυασμό με τον πεντακάθαρο ουρανό, οδήγησαν την ομάδα σε βελτίωση σε σχέση με τις δοκιμές της προηγούμενης εβδομάδας. Δοκιμάστηκαν νέα υλικά για απόδοση και αντοχή.

O Mike Leitner, αντιπρόεδρος OnRoad δήλωσε σχετικά, πως οι αναβάτες ήρθαν απευθείας από την πίστα του Brno, και ο Randy de Puniet αισθάνθηκε αμέσως άνετα στην μοτοσυκλέτα, και μαζί με οτν Mika Kallio, έχουν πολύ καλούς δοκιμαστές.

Ο Sebastian Risse, τεχνικός διευθυντής Onroad, δήλωσε πως η ομάδα εστίασε στην επιβεβαίωση των βημάτων προόδου που έγιναν στην πίστα του Brno. Διέθεταν ελαστικά της Michelin που είναι πολύ κοντά σε αυτά που χρησιμοποιούν τώρα οι μοτοσυκλέτες των MotoGP, κι έτσι, μπορούσαν να ρυθμίσουν ανάλογα την μοτοσυκλέτα τους, βελτιώνοντας τους χρόνους, συγκριτικά με αυτούς πριν λίγο καιρό.

Mika Kallio - Τest Rider MotoGP: “Οι μέρες των δοκιμών στην πίστα του Brno και τώρα στην Jerez ήτνα πολύ παραγωγικές για την ομάδα. Σαν αναβάτης είμαι πολύ χαρούμενος για τις βελτιώσεις, η μοτοσυκλέτα είναι συνεχώς καλύτερη απ' ότι περιμέναμε. Δεν ήταν εύκολο να κάνουμε μεγάλα βήματα εξέλιξης τους τελευταίους μήνες αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι χρόνοι τώρα επιτυγχάνονται και αυτό βοηθάει σημαντικά το κλίμα της ομάδας. Έχουμε κάνει την κατάλληλη πρόοδο, την κατάλληλη στιγμή.”

Randy de Puniet - Test Rider MotoGP: “Έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που έκανα τους πρώτους γύρους στο Brno, στα τέλη του Απριλίου, και η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και βελτίωση από τότε. Η μοτοσυκλέτα είναι βελτιωμένη σε όλα, στο πλαίσιο, τα ηλεκτρονικά, τον κινητήρα. Για μένα ήταν το καλύτερο τεστ, απόλαυσα και τις δύο μέρες στην μοτοσυκλέτα και είμαι έτοιμος για την Aragon, που είναι ο επόμενος σταθμός που θα οδηγήσω πιθανότατα.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 13:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon