.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 08:54

Red Bull X-Fighters. Βρέθηκαν οι Novilleros!

 

Νέα ονόματα στον διαγωνισμό μετά από ψηφοφορία

 

O Seb Westberg και ο Tom Robinson συμπληρώνουν το line-up του μεγαλύτερου FMX event της δεκαετίας, ενώ είναι οι πρώτοι αναβάτες που συμμετέχουν στον θεσμό μετά από ψηφοφορία κοινού και κριτών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Red Bull X-Fighters, νέα ταλέντα του FMX είχαν την ευκαιρία να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να γίνουν μέλη της 12άδας των καλύτερων αναβατών στη διάρκεια του διασημότερου διαγωνισμού FMX, μέσω μιας online ψηφοφορίας video. Μέσα από την ψηφοφορία, κερδίζουν μία από τις δύο θέσεις "Novilleros" -όπως συνηθίζουν να αποκαλούνται οι νέοι ταυρομάχοι- για να αγωνιστούν στην 15η επέτειο του πρωταθλήματος στην Plaza de Toros de Las Ventas στη Μαδρίτη στις 24 Ιουνίου 2016. Το video του 23χρονου Sebastian Westberg από τη Φινλανδία έλαβε τις περισσότερες ψήφους από το κοινό, εξασφαλίζοντάς του την μία θέση Novillero στο line-up του event. Το video του Tom Robinson από την Αυστραλία εντυπωσίασε την επιτροπή των κριτών -μεταξύ των οποίων είναι ο sports director Tes Sewell και οι πρώην πρωταθλητές Dany Torres και Levi Sherwood - που του έδωσε τη δεύτερη wildcard Novillero.

xfighters

Για τον Sebastian Westberg "ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα", όπως δήλωσε ο 23χρονος αναβάτης μετά την νίκη του στην ψηφοφορία, που του χάρισε μια θέση στη 12άδα των καλύτερων αναβατών FMX στον κόσμο. Ο Westberg κατάγεται από το Särkisalo της Φινλανδίας και ξεκίνησε να κάνει Freestyle Motocross μόλις το 2012. Στην καριέρα του στο FMX μέχρι σήμερα συμμετείχε κυρίως σε shows αλλά έχει ταξιδέψει πολύ παρά το γεγονός πως είναι νέος επαγγελματίας αναβάτης ενώ πρόσφατα έκανε κάποιες επιδείξεις στην Κίνα. Το video του συγκέντρωσε 10.119 ψήφους, που του έδωσαν δικαιωματικά την επιλογή του κοινού στην ψηφοφορία για τη μία από τις δύο θέσεις Novilleros. Είναι η πρώτη φορά που οι fans είχαν τη δυνατότητα να επηρεάσουν το line-up των αναβατών σε ένα event Red Bull X-Fighters. Προκειμένου να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου, έχει προπονηθεί στις εγκαταστάσεις του στα trick της νέας σχολής όπως το Flair και θα εξασκηθεί ακόμη περισσότερο για να βελτιώσει το ήδη εντυπωσιακό roster από tricks που έχει μάθει για τη Μαδρίτη. Ο Westberg είναι ο πρώτος αναβάτης από τη Φινλανδία που λαμβάνει ποτέ μέρος σε διαγωνισμό Red Bull X-Fighters.

Ο δεύτερος Novillero που θα αγωνιστεί στη Μαδρίτη είναι ο 23χρονος Tom Robinson από το Wagga Wagga της Αυστραλίας. Όπως κι ο Westberg, έχει αρκετή εμπειρία από επιδείξεις και πρόσφατα βγήκε δεύτερος στο διαγωνισμό FMX που έγινε στον αγώνα Formula 1 στη Μελβούρνη, πίσω από τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή και μεταξύ των πέντε καλύτερων αναβατών του Red Bull X-Fighters, David Rinaldo, αποδεικνύοντας πως έχει τις ικανότητες και τα tricks να ανταγωνιστεί τους καλύτερους. Παρόλο που το video του δεν συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, ο "Tommy Rob" εντυπωσίασε τόσο πολύ την κριτική επιτροπή του Red Bull X-Fighters με το πλήθος των trick του και τα εξαιρετικά extensions, που οι κριτές αποφάσισαν να του δώσουν την δεύτερη ανοιχτή θέση Novillero, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία σε ακόμα ένα νέο ταλέντο να αγωνιστεί με τους καλύτερους του κόσμου.

tickets

Ο Robinson μπορεί να βασισθεί στην εμπειρία που έχουν από το Red Bull X-Fighters οι δύο συνεργάτες του στην προπόνηση, ο νικητής Rob Adelberg κι ο πρώην αγωνιζόμενος και ένας εκ των πιο καινοτόμων αναβατών FMX, o Jackson "Jacko" Strong. Είναι αποφασισμένος να αναβαθμίσει το πρόγραμμά του από την επόμενη εβδομάδα, και να ενισχύσει την Αυστραλέζικη παρουσία στο event.

Οι δύο Novilleros θα συναντήσουν τους δέκα κορυφαίους αναβάτες, μεταξύ των οποίων και ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής του Red Bull X-Fighters World Tour, Clinton Moore (AUS), που θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του έναντι του περσινού νικητή της Μαδρίτης Tom Pagès (FRA). Μόλις πρόσφατα, ο Γάλλος ξάφνιασε τους ανταγωνιστές του, παρουσιάζοντας ένα νέο trick -το Front Flair- και θέλει να βελτιώσει το "three-peat" που πέτυχε πέρσι, σπάζοντας κάθε ρεκόρ με μια τέταρτη συνεχόμενη νίκη στην Ισπανική πρωτεύουσα. Όμως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και νικητές event όπως ο Josh Sheehan (AUS), ο Levi Sherwood (NZL) κι ο αγαπημένος του κοινού Dany Torres (ESP), θα φέρουν τα μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα tricks τους για να κερδίσουν το 15ο Red Bull X-Fighters στην αρένα ταυρομαχιών Las Ventas. Μαζί τους θα είναι οι Taka Higashino (JPN), Rob Adelberg (AUS), Adam Jones (USA), David Rinaldo (FRA), και ο παγκόσμιος πρωταθλητής FMX Maikel Melero (ESP), όλοι τους ικανοί να κερδίσουν το event

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 08:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon